۲۰۶۹۲۸
۸۹۷
۸۹۷

ورزش در دوران بارداری، ارتباطی با سقط جنین دارد؟

انجام تمرینات ورزشی در دوران بارداری به کاهش استرس، تنظیم قند خون، فشار خون، برطرف شدن گرفتگی عضلات کمک می‌کند.

انجام تمرینات ورزشی در دوران بارداری به کاهش استرس، تنظیم قند خون، فشار خون، برطرف شدن گرفتگی عضلات کمک می‌کند و با افزایش استقامت عضلات به مادر کمک می‌کند تا زایمان راحت‌تری داشته باشد و عوارض بعد از زایمان را نیز کاهش می‌دهد. ورزش کردن در این دوران نه تنها برای مادر مفید است بلکه اثرات مثبتی را روی جنین نیز دارد.
برای مثال ورزش کردن به تسهیل خون رسانی و رشد بهتر جنین کمک می‌کند. اما مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که اغلب مادران از خطر سقط جنین در نتیجه ورزش کردن در دوران بارداری به ویژه در سه ماه اول می‌ترسند و به‌ همین دلیل در این دوران ورزش را کنار می‌گذارند. تحقیقات زیادی در مورد ورزش در دوران بارداری صورت گرفته است و رابطه‌ای بین سقط جنین و ورزش در دوران بارداری دیده نشده است.
مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ صورت گرفت که نشان داد ورزش‌های برخوردی مانند بسکتبال، راکتی، سوارکاری، اسکی روی آب، هاکی، ژیمناستیک، شیرجه، فوتبال و سایر ورزش‌هایی که دارای حرکت‌های سریع و ناگهانی هستند که موجب افتادن مادر یا برخورد مادر با اجسام و یا برخورد او با سایر افراد گردد، می‌تواند باعث سقط جنین گردد.

عوامل موثر بر سقط جنین در دوران بارداری
پس همانطور که در بالا گفته شد، احتمال سقط جنین با ورزش وجود ندارد مگر اینکه در طی ورزش مادر به جسمی برخورد کند و ضربه ببیند. البته قبل از انجام هر گونه فعالیت ورزشی مادر باید حتما با پزشک مشورت کند و نکته مهم دیگر این است که مادر در طی ورزش باید به زبان بدن خود گوش دهد و نباید ورزش‌های خیلی شدید و سنگین انجام دهد.
در حین ورزش نباید به نفس نفس زدن و خستگی و ناتوانی برسد، طوری که نتواند حرف بزند. از عوامل موثر بر سقط جنین در دوران بارداری؛ عفونت و بیماری‌های خود ایمنی، آسیب دیدگی‌ها و مصدومیت‌های شدید مانند تصادف، مشکلات هورمونی و کروموزومی می‌توان اشاره کرد و چنانچه سابقه سقط جنین دارید حتما احتیاط کنید.

ورزش‌های مناسب در دوران بارداری و علائم خطرناک
ورزش‌های غیر برخوردی مانند شنا، پیاده روی، الپتیکال، پیلاتس، یوگا در بارداری ،ورزش‌های ایمن و مناسب دوران بارداری هستند ولی همانطور که گفته شد نباید در انجام این ورزش‌ها زیاده روی کرد. چنانچه در طی انجام ورزش در دوران بارداری با علائمی مانند تنگی نفس، ضعف عضلانی، سر گیجه، خونریزی و لکه بینی، سردرد، ورم درست و پا، احساس درد در قفسه سینه و انقباضات رحمی مواجه شدید حتما ورزش را قطع و به پزشکتان مراجعه کنید.

میزان ورزش در دوران بارداری
اگر قبل از دوران بارداری جز دسته افراد کم تحرک بودید و تازه می‌خواهید شروع به ورزش کنید باید از ورزش‌های خیلی ملایم مانند پیاده‌روی شروع کنید. مدت زمان پیاده‌روی را در ابتدا چند دقیقه در نظر بگیرید و به تدریج افزایش دهید و به ۳۰ دقیقه برسانید. چنانچه قبل از دوران بارداری اهل ورزش بودید باز هم دقت کنید که بیش از حد ورزش نکنید. در طی هفته، بیش از ۷ ساعت ورزش به شما توصیه نمی‌شود. هر وقت احساس خستگی کردید به خود استراحت بدهید.

نکاتی که باید در حین ورزش در دوران بارداری رعایت شود
در هوای گرم به هیچ وجه ورزش نکنید.
به اندازه کافی در حین ورزش آب بنوشید.
هر ماه از دوران باردای تمرینات خاص خود را دارد از مربی خود بخواهید تمرین خاص آن دوران به شما آموزش دهد.
با شکم خالی به هیچ وجه ورزش نکنید.

منبع: ژرسه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.