روش های جلوگیری از بارداری، از قرص ال دی تا IUD
یکی از نکات قابل توجه در پیشگیری از بارداری به خصوص در ایران، این مسئله است که اکثر زوجین با روش های جلوگیری از بارداری آشنا نیستند و در رابطه با این موضوع نا آگاهی های بسیاری وجود دارد. ذکر این نکته نیز ضروری است که اکثر زوجین ایرانی از کاندوم یا نهایتا قرص ضد بارداری استفاده می کنند. جالب است بدانید که حتی اکثر خانم ها با روش مصرف قرص های ضد بارداری آشنا نیستند و از قرص های ضد بارداری نیز اکثرا تنها قرص ال دی را می شناسند. برای آشنایی بیشتر می توانید به مقاله قرص ال دی مینت مراجعه کنید.
بنابراین لازم است که حتما با سایر روش های جلوگیری از بارداری نیز آشنا باشید. تقریبا نزدیک به ۱۵ نوع روش پیشگیری از بارداری وجود دارد که برای هرکدام از این روش ها نیز دسته بندی ها مختلفی وجود دارد.
مثالا یکی از دسته بندی های پر کاربردریال تقسیم بندی به دو نوع هورمونی و غیر هورمونی است که از انواع هورمونی می توان به قرص های ضد بارداری و آمپول ضد بارداری اشاره کرد و از انواع غیر هورمونی نیز همانطور که می دانید می توان به کاندوم و آی یو دی اشاره کرد. در روش های هورمونی عمدتا از تخمک گذاری جلوگیری می شود و یا نهایتا از انجام لقاح جلوگیری می کنند.
نوع دیگر دسته بندی، تقسیم بندی به دو نوع مانعی و غیر مانعی است. از روش های مانعی می توان به کاندوم و از روش های غیر مانعی می توان به قرص های ضد بارداری مانند قرص ال دی اشاره کرد. روش های مانعی معمولا از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری می کنند.
در این مقاله سعی میکنیم شما را با چند روش جلوگیری از بارداری آشنا کنیم:
IUD
آیودی یا دستگاه داخل رحمی وسیلهای کوچک و انعطاف پذیر به شکل T است که باید توسط پزشک در رحم قرار داده شود. آیودی از جنس مس است و اسپرم کش آزاد میکند. IUD تا ۱۰ سال دوام دارد. انواع هورمونی iud با ضخیم کردن مخاط دهانه رحم و نازک کردن دیواره رحم از رسیدن اسپرم و بارور شدن تخمک پیشگیری میکند. تا زمانی که خانمی تمایل به بارداری نداشته باشد میتواند IUD را نگه دارد. انواع IUD ۳،۵ و ۱۰ ساله بیش از ۹۹ درصد در پیشگیری از حاملگی موثرند.
پچهای جلوگیری از بارداری
برچسبهای پوستی هورمونهای استروژن و پروژسترون آزاد میکنند. از این برچسبها باید هر هفته برای ۳ هفته متوالی زیر شکم استفاده کرد. در هفته چهارم نباید برچسبی استفاده کرد تا چرخه قاعدگی اتفاق بیافتد. این پچها به راحتی در دسترسند و تا ۹۱ درصد از بارداری پیشگیری میکنند.
حلقه واژینال
حلقه واژینال یک حلقه پلاستیکی انعطاف پذیر است که با دوز کم طی ۳ هفته پروژسترون و استروژن آزاد میکند. به واسطه استفاده از حلقه، جلوی تخمک گذاری گرفته میشود و مخاط رحم ضخیم شده و اجازه حرکت راحت از اسپرم گرفته میشود. این حلقه برای ۳ هفته باید در واژن بماند و برای یک هفته خارج شود تا قاعدگی رخ دهد. حلقه پیشگیری از بارداری تا ۹۹ درصد موثر است و در صورت خطای انسانی این احتمال تا ۹۱ درصد کاهش می یابد.
ایمپلنت
ایمپلنت میلهای با هسته پروژسترونی است که زیر پوست بازوی زن کار گذاشته میشود و برای ۴ سال موثر است. با برداشتن ایمپلنت امکان بارداری فراهم میشود. این روش پیشگیری تا ۹۹ درصد موفقیت آمیز است اما از ابتلا به بیماریهای مقاربتی پیشگیری نمیکند.
عقیم سازی
این روش یک روش پیشگیری دائمی از بارداری است.
در زنان
بستن لولهها یکی از روشهای عقیم سازی در زنان است. در این روش جراح، لولههای فالوپ را مسدود کرده یا میسوزانند تا از لقاح پیشگیری کند. در روش دیگری یک سیم پیچ در لولهای فالوپ قرار داده میشود تا بافت اطراف آن رشد کرده و لولهها را مسدود کند. این اتفاق ۳ ماه طول میکشد. عقیم سازی زنان تا ۹۹ درصد از بارداری پیشگیری میکند.
در مردان
وازکتومی روشی برای عقیم سازی مردان است. در این روش لولههایی که اسپرم از آن عبور میکند مسدود میشود. این روش بیش از ۹۹ درصد موثر است. وازکتومی عملی برگشت پذیر است اما به دلیل ایجاد اختلال در اسپرمهای طبیعی میتواند منجر به ناباروری یا نقصهای مادرزادی جنین شود.
قرص های اورژانسی
یکی از باورهای اشتباه در مصرف قرص های اورژانسی این نکته است که برخی زوجین این روش را به عنوان روش دائمی انتخاب می کنند و بعد از هر رابطه محافظت نشده از قرص اورژانسی استفاده می کنند.
باید بگوییم که این کار کاملا اشتباه بوده و از قرص های اورژانسی تنها حداکثر دو الی سه بار در طول سال، آن هم در مواقع ضروری می توان استفاده کرد و حتما باید یک روش پیشگیری از بارداری دیگر را انتخاب کنید. چرا که نه تنها این روش مضرات زیادی برای تعادل هورمونی بدن داشته بلکه به مرور زمان از تاثیر گذاری آن هم کاسته می شود.
منبع : مینت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼