تاثیر کرونا بر بارداری، چیست؟
زنان باردار برای جلوگیری از بروز عفونت باید مانند سایر افراد جامعه عمل کنند.
در حال حاضر نمی دانیم آیا احتمال ابتلای زنان باردار به ویروس کووید-۱۹ نسبت به عموم مردم بیشتر است یا آیا در نتیجهی ابتلا به آن بیماری جدیتری را تجربه میکنند یا خیر. زنان باردار تغییراتی در بدن خود تجربه میکنند که ممکن است خطر بروز عفونت را در آنها بالا ببرد. سابقهی شدت بیماری زنان هنگام ابتلا به ویروسهایی از خانوادهی کووید-۱۹ و سایر عفونتهای مسری تنفسی، مانند آنفلونزا، بیشتر بوده و همواره لازم است زنان باردار از خود در برابر هرگونه بیماری محافظت کنند.
زنان باردار چگونه می توانند از خود در برابر ابتلا به کووید-19 محافظت کنند؟
زنان باردار برای جلوگیری از بروز عفونت باید مانند سایر افراد جامعه عمل کنند. شما میتوانید با اقدامات زیر از شیوع کووید-۱۹ جلوگیری کنید:
پوشاندن دهان هنگام سرفه (یک روش خوب برای انجام اینکار پوشاندن دهان با آرنج است)
دوری از افراد مریض
شستن مرتب دستها با استفاده از آب و صابون یا ضد عفونیکنندهی الکلی
آیا کووید-۱۹ در بارداری اختلال ایجاد می کند؟
در حال حاضر نمیدانیم آیا کووید-۱۹ مشکلاتی در هنگام بارداری بهوجود میآورد یا پس از زایمان به روی سلامت نوزاد تاثیر میگذارد یا خیر.
آیا کووید-۱۹ از زن باردار به جنین یا نوزاد منتقل می شود؟
هنوز نمیدانیم مادر هنگام بارداری یا وضع حمل ویروسی را که باعث بروز کووید-۱۹ شده به جنین یا نوزاد منتقل میکند یا خیر. آزمایش هیچیک از نوزادانی که مادرشان مبتلا به کووید-۱۹ بود مثبت اعلام نشده است. در هیچیک از این موارد، که تعداد اندکی را شامل میشود، ویروسی در مایع آمنیوتیک یا شیر مادر مشاهده نشد.
درجه حرارت بالا هنگام بارداری
یکی از علائم ویروس کرونا تب (دمای بالای بدن) است. بدینترتیب، خطر بروز عوارض طی سه ماه اول (هفتهی ۰ تا ۱۳) بالا میرود.
اگر باردار هستید و تب دارید، با پزشک مشورت کنید.
هنگام بارداری از خود محافظت کنید
اگر علائم باداری را از خود نشان می دهید و باردار هستید، بارداری سیستم ایمنی بدن بهطور طبیعی ضعیف میشود تا حاملگی با موفقیت تداوم یابد. یعنی ممکن است سریعتر بیمار شوید.
تمام زنان باردار باید واکسن آنفلونزا بزنند. این واکسن از شما و نوزاد در برابر آنفلونزا محافظت میکند، نه ویروس کرونا.
در هنگام وضع حمل یا زایمان چه باید کرد؟
قبل از زایمان
کادر پزشکی باید شما را از هر تصمیم مطلع کند.
در صورت ابتلا به ویروس کرونا، باید مراقبتهای ویژهای قبل، هنگام و بعد از تولد نوزاد لحاظ شود. ماما یا متخصص زایمان باید درمورد بیخطرترین روش و زمان تولد نوزاد با شما صحبت کند.
متخصصان دیگری نیز میتوانند در امر مراقبت از شما و نوزاد دخیل باشند که شامل متخصص بیماریهای عفونی و نوزادشناس (یعنی پزشکی که متخصص مراقبت از نوزادان است) میشود.
میتوانید هنگام شروع درد زایمان در اتاق ایزوله با حمام و دستشویی مستقر شوید. شاید نیاز باشد تمام مدتی که در بیمارستان بستری هستید در این اتاق بمانید.
هنگام زایمان
هنگام شروع درد و زایمان نیازی به پوشیدن ماسک نیست اما خارج از اتاق خود باید ماسک جراحی بزنید.
به غیر از ماما و متخصص تنها یک نفر دیگر (شریک یا یکی از اعضای خانواده) میتواند هنگام زایمان کنار شما باشد. این فرد باید برای کاهش خطر عفونت از تجهیزات لازم استفاده کند.
پس از زایمان
درصورت ابتلا به ویروس کرونا، پزشک یا ماما گزینههای مربوط به پس از زایمان را با شما در میان میگذارد.
یک راه این است که تا زمان برطرف شدن بیماری، فرد دیگری از نوزاد مراقبت کند. این روش برای جلوگیری از ابتلای نوزاد به ویروس است.
پرستار یا یکی از اعضای خانواده میتواند در خانه یا بیمارستان از عهدهی اینکار برآید. اینکه این دوره چقدر طول میکشد متغیر و به علائم و نتیجهی آزمایشات وابسته است.
اگر زن باردار در طول مدت حاملگی به ویروس کرونا مبتلا شود نوزاد آسیب می بیند؟
فعلا نمیدانیم جنین مادر مبتلا به کووید-۱۹ در معرض خطر قرار میگیرد یا خیر. گزارش شده است تعدادی از نوزادان که مادرانشان هنگام بارداری دچار کووید-۱۹ شده بودند، با مشکلاتی (نظیر زایمان زودرس) هنگام بارداری یا زایمان روبهرو شدند اما مشخص نیست این نتایج به عفونت مادر ربط داشته یا خیر.
مراقبت از نوزاد
اگر تصمیم دارید پس از زایمان از کودک مراقبت کنید، ماما یا پزشک خطرات احتمالی این کار را برایتان توضیح میدهد.
سپس به همراه نوزاد در یک اتاق شامل حمام و دستشویی ایزوله میشوید. کودک در یک محفظهی بسته داخل اتاق قرار میگیرد که گهوارهای از جنس پلاستیک است و کودک را گرم نگه میدارد. شما میتوانید نوزاد را از داخل این محفظه ببینید.
شما باید هنگامی که کودک برای خوردن شیر استحمام یا مراقبت از محفظه بیرون آورده می شود:
روپوش آستین بلند و ماسک جراحی بپوشید
قبل و بعد از تماس با کودک، دستان خود را مرتب و صحیح با آب و صابون یا پد الکلی بشویید
دست کم 14 روز پس از آخرین تماس نوزاد با شما، علائم عفونت در او تحت نظارت قرار میگیرد. اگر نوزاد هرگونه علامت بیماری از خود نشان دهد، باید تحت آزمایش قرار بگیرد.
تعداد ملاقاتکنندگان شما و نوزاد به شما گوشزد میشود. دربرخی موارد، ممکن است تنها شما و شریکتان حق ملاقات داشته باشید. تمام ملاقاتکنندگان باید لباسهای ایمنی بپوشند.
شیردهی برای مادرانی که مبتلا به کووید-19 یا مشکوک به آن هستند
این راهنمای موقت مربوط به مادرانی است که ابتلای آنها به کووید-۱۹ تایید شده یا مشکوک به این بیماری هستند و در حال حاضر به نوزاد خود شیر میدهند. اطلاعات این راهنما طبق دانش فعلی ما از کووید-۱۹ و سایر عفونتهای مسری تنفسی است. درصورت نیاز و بهمحض کسب اطلاعات بیشتر، این راهنمای موقت را بهروزرسانی خواهد کرد.
اگر به نوزاد شیر میدهید
قبل از لمس نوزاد یا هرگونه لوازم شیردهی مانند شیردوش یا بطری دست خود را بشویید.
اگر خودتان به نوزاد شیر میدهید (یا از بطری استفاده میکنید)، ماسک بزنید.
انتقال کووید-۱۹ از طریق شیردهی
چگونگی شیوع کووید-۱۹ هنوز جای بحث دارد. گفته میشود انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر بیشتر از طریق ریزقطراتی که هنگام عطسه و سرفهی فرد بیمار تولید میشود، اتفاق میافتد که مشابه با شیوع آنفلونزا و سایر پاتوژنهای تنفسی است. طبق تحقیقات محدودی که بهروی زنان مبتلا به کووید-۱۹ و دیگر بیماری عفونی ویروس کرونا، سندرم تنفسی حاد (سارس-ویروس کرونا) انجام شد، هیچگونه ویروسی در شیر مادر مشاهده نکردیم اما هنوز نمیدانیم آیا مادران مبتلا به کووید-۱۹ ویروس را از طریق شیردهی منتقل میکنند یا خیر.
راهنمای شیردهی درصورت ابتلا به سایر بیماری های عفونی
شیر مادر فرزند را دربرابر بسیاری از بیماریها مصون میدارد. اما در موارد نادر شیردهی توصیه نمیشود. مرکز مبارزه با بیماری آمریکا (CDC) در زمینهی شیردهی هنگام ابتلا به ویروسهای مشابه مانند سارس یا سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) هیچ راهنمای خاصی مطرح نکرده است.
مرکز مبارزه با بیماری آمریکا (CDC) توصیه میکند که مادر مبتلا به آنفلونزا خارج از موقعیت پس از زایمان با رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری به نوزاد، به شیردهی ادامه دهد.
راهنمای شیردهی برای مادران مبتلا یا مشکوک به کووید-۱۹
بهترین منبع تغذیه برای بسیاری از نوزادان، شیر مادر است. با اینحال، کووید-۱۹ هنوز زوایای پنهان زیادی دارد. مادر باید به همراه خانواده و متخصصین بهداشت تصمیم بگیرد آیا میخواهد شیردهی را شروع کند و ادامه دهد یا اینکه چطور باید اینکار را انجام دهد. مادر مبتلا یا مشکوک به کووید-۱۹ باید بهمنظور پرهیز از انتقال بیماری به نوزاد تمام نکات بهداشتی، از جمله شستن دستها قبل از لمس نوزاد و درصورت امکان پوشیدن ماسک هنگام شیر دادن، را رعایت کند. مادر باید در صورت دوشیدن شیر خود از طریق شیردوش دستی یا برقی، قبل از لمس شیردوش یا هر قسمت از بطری دستان خود را بشورد و پس از هر بار استفاده توصیههای مربوط به شستشوی صحیح شیردوش را رعایت کند. درصورت امکان، اجازه دهید فردی که سالم است بطری شیر را به نوزاد بدهد.
شاید تصمیم به دوشیدن شیر بگیرید تا فرد دیگری به نوزاد شیر دهد که معمولا شامل شریک یا یکی از بستگان نزدیک خانواده میشود. اگر حالتان آنقدر وخیم است که نمیتوانید به بچه شیر دهید، این روش گزینهی مناسبی است. بهعلاوه، ممکن است تیم پزشکی نیز به شما توصیه کند که این روش امنترین راه برای تغذیهی کودک است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼