رژیم غذایی نامناسب در دوران بارداری ممکن است موجب پدید آمدن مشکلاتی در سلامت مانند ابتلای فرزند به دیابت در آینده شود.
بر اساس یک تحقیق جدید بر روی موشها، محققان دانشگاه کمبریج با تغییر پروتئین رژیم غذایی مادر در دوران بارداری دریافتند و گر مادران آنها دچار سوء تغذیه باشند. بیشتر در معرض خطر بیماری هستند.
این مطالعه همچنین نشان داد که رژیم غذایی نامتعادل در مادر میتواند عملکرد طولانی مدت یک ژن مهم در کودک را خدشهدار کند؛ این ژن که نامش hnf۴a است، نقش مهمی در رشد پانکراس (لوزالمعده) و تولید انسولین دارد.
پژوهشگران معتقدند مکانیزمهای مشابهی که در مطالعه موشها دیده شده است، میتواند در انسان نیز رخ دهد.
به گفته نویسنده اصلی این مقاله و عضو ارشد مؤسسه علوم متابولیک دانشگاه کمبریج، هیجانانگیزترین مورد در این یافتهها، این است که ما در حال حاضر به میزان اهمیت تغذیه در طول ۹ ماه نخست زندگی فرزند در رحم مادر و شکلگیری طولانی مدت سلولها در بدن همچنین تأثیر آن بر سلامت انسان پی بردهایم.
«جرمی پیرسون» یکی از مدیران بنیاد قلب بریتانیا گفت: هنوز دلیل این امر را به خوبی نمیدانیم اما این مطالعه در مورد موشها نشان میدهد، شواهدی وجود دارد که رژیم غذایی مادر ممکن است گاهی موجب تغییر ژنهای خاصی در جنین شود.
وی افزود: این مطالعه نمیتواند دلیلی برای نگرانی بیجهت زنان باردار باشد و توصیه ما به مادران باردار، داشتن رژیم غذایی متعادل و سالم است.