۱۹۰۵۱۳
۱۰۶۳
۱۰۶۳

زایمان در سن کم، چه خطری دارد؟

خطر ابتلا به سرطان سینه از فردی به فرد دیگر فرق می‌کند و عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری دخیل هستند.

خطر ابتلا به سرطان سینه از فردی به فرد دیگر فرق می‌کند و عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری دخیل هستند. برخی از این عوامل، مانند سن، جهش ژنتیکی و سابقه خانوادگی، ناگزیرپذیرند. اما برخی دیگر مانند وزن، دوری از الکل و ورزش را می‌توان کنترل کرد.
یکی از عواملی که برخی از محققان اعتقاد دارند می تواند سرطان سینه را کاهش دهد، زایمان است. اما بنابر تحقیق جدیدی که انجام شده است، این باور جای تردید دارد و باید در مورد آن تحقیقات بیشتری انجام شود. در محققان دانشگاه کارولینای شمالی، آنها به این نتیجه رسیدند که اگر در زایمان در این خصوص، فایده‌ای وجود داشته باشد، حداقل ۲۰ سال بعد از زایمان، خود را نشان می‌دهد. از طرفی سن زن، در افزایش خطر این بیماری، اثرگذار است و زنان جوان را بیشتر در معرض خطر سرطان سینه قرار می‌دهد.
محققان عوامل ابتلا به سرطان سینه، از جمله شیردهی و سابقه خانوادگی، در بیش از ۸۰۰ هزار زن را بررسی کردند. نتایج تحقیق، نشان داد که این زنان حداقل تا پنج سال بعد از زایمان در خطر بالای ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند. در واقع در این زمان، مادران، ۸۰ درصد بیش از زنانی که زایمانی نداشتند، احتمال ابتلا به سرطان سینه داشتند. همچنین در این بررسی مشخص شد شیردهی هیچ نقشی در ایجاد سرطان سینه ندارد.
در بررسی‌های بیشتر معلوم شد که این خطر پس از حدود ۲۳ سال، نه تنها برطرف می‌شود، بلکه در آن زمان، زنان از ابتلا به این بیماری مصون باقی می‌مانند. در واقع زنانی که بچه‌دار می‌شوند، در سنین بالا- دهه ۶۰ سالگی‌شان- نسبت به زنانی که هرگز زایمانی نداشتند، کمتر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.
در ضمن تمام زنان جوان‌تر به یک اندازه در خطر ابتلا به سرطان سینه نیستند. به طور مثال، زنانی که پس از ۳۵ سالگی، زایمان می‌کنند با خطر بیشتری مواجه می‌شوند اما این خطر در زنان کمتر از ۲۵ سال، افزایشی نشان نمی‌دهد.
محققان می‌گویند، با وجود این بررسی، شانس ابتلا به سرطان سینه در زنان سنین مختلف، متفاوت است و برای پیشگیری از آن باید از سبک زندگی مناسبی پیروی کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.