۲۰۱۴۷۰
۱۵۸۹
۱۵۸۹

افزایش شیر مادر، نکات طلایی

مطالعات نشان داده است که اگر زمان مکیدن نوزاد را کوتاهتر کنیم، یعنی زودتر با مادر ارتباط برقرار کند، شیردهی بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود زیرا تحریک شیر یک واکنش هورمونی است که این هورمون با مکیدن نوزاد ترشح می‌شود.

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره نکات و دستورات غذایی برای افزایش شیر مادر اظهار کرد: مهمترین عامل محرک شیر مادر مکش نوزاد است. مطالعات نشان داده است که اگر زمان مکیدن نوزاد را کوتاهتر کنیم، یعنی زودتر با مادر ارتباط برقرار کند، شیردهی بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود زیرا تحریک شیر یک واکنش هورمونی است که این هورمون با مکیدن نوزاد ترشح می‌شود.

نکات طلایی برای افزایش شیر مادر/ آیا کاهش وزن در دوره شیردهی مجاز است؟
وی در ادامه افزود: در ۴۸ ساعت اول تولد هیچ زمانبندی برای شیردهی نوزاد وجود ندارد، بعد از ۴۸ ساعت مادر می‌تواند مرتب روز و شب به کودک خود شیر دهد. اما بهتر است شیردهی مادر در روز بیشتر از شب باشد. مادر باید موادی همچون کربوهیدرات و چربی‌ها را در وعده‌های غذایی خود کم کند، زیرا تاثیر نامطلوبی روی شیر مادر دارد، ویتامین‌ها و مینرال‌ها اثرات مطلوبی بر شیر مادر می‌گذارند و مادر هم باید به حد کافی این مواد را دریافت کند تا شیر مقویی تولید کند.
رحمانی بیان کرد: مادر باید بعد از هربار شیردهی مایعات فراوانی دریافت کند تا تمام مایعات از دست رفته بدن جبران شود، مادران در دوران شیردهی نباید رژیم کاهش وزن داشته باشند، زیرا در این دوران به طور عادی با کاهش وزن روبه‌رو خواهند شد.
این متخصص تغذیه درباره تغذیه و افزایش شیر مادر قبل بارداری و بعد از بارداری اظهار کرد: پزشکان دوران بارداری در سه ماهه اول توجه بسیاری بر افزایش شیر مادر ندارند بلکه تمام توجه و اهمیت‌ها به مراقبت از جنین خلاصه می‌شود. جنین باید موادی همچون پروتئین‌ها و ویتامین‌ها را به اندازه کافی از مادر دریافت کند، اما در سه ماهه آخر شرایط را برای شیردهی مادر و فراهم می‌کنیم؛ که مادر در ابتدای تولد نوزاد با مشکل روبرو نشود.

نکات طلایی برای افزایش شیر مادر/ آیا کاهش وزن در دوره شیردهی مجاز است؟
وی تصریح کرد: در دوران بارداری در سه ماهه آخر سعی داریم که وزن جنین را تا حد ممکن بالا ببریم تا هنگام تولد بامشکلات تغذیه‌ای نوزاد روبه‌رو نشویم، در اولین لحظه تولد نوزاد حتما باید مادر و نوزاد تماس پوستی داشته باشند. زیرا حتی اگر نوزاد در روز‌های ابتدایی توان مکیدن نداشته باشد همان تماس پوستی با مادر کمک می‌کند تا هورمون‌های شیر در مادر ترشح شود.

آرامش مادر عامل افزایش شیردهی به نوزاد
رحمانی تاکید کرد: اولین موردی که باعث افزایش شیردهی مادر می‌شود و آرامش مادر است. حتما قبل از بارداری باید مواردی همانند لاغری، چاقی و بیماری‌هایی همچون تیروئید و دیابت کاملا بررسی شود. زیرا تمام این موارد بر روی شیر مادر تاثیرات فراوانی خواهند داشت، شیر مادر با پرخوری افزایش پیدا نمی‌کند و این عامل باعث بالا رفتن بی حد و اندازه وزن مادر می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.