آمار سزارین در ایران، چقدر کاهش داشته است؟
نگرش غلط نسبت به انجام بی رویه و پذیرش سزارین در ایران باید اصلاح شود.
میزان سزارین زنان باردار نخست زا ظرف پنج سال اخیر در ایران به میزان ۱۷ درصد کاهش یافته، اما هنوز در این حوزه تا دستیابی به وضعیت مطلوب فاصله داریم.
شهلا خسروی مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی در حاشیه "همایش ملی مامایی و سلامت زنان" در جمع اصحاب رسانه در مشهد گفت: متخصصان زنان و زایمان و ماماها در این چارچوب با برپایی کلاسهای آمادگی برای زایمان طبیعی، نقش بسزایی ایفا کردهاند.
او ادامه داد: میانگین کل موارد سزارین در بیمارستان ها و زایشگاه های بخش های دولتی و خصوصی تا سال ۱۳۹۳ در ایران ۵۷ درصد بود، اما با اقدامات صورت گرفته از آن سال تاکنون این رقم به ۴۵ درصد کاهش یافته است.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی گفت: حتی در برخی از مناطق کشور همچون حوزه جغرافیایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی میزان سزارین زنان باردار به ۴۲ درصد رسیده است.
خسروی با بیان اینکه شاخص طبیعی سزارین را در جهان ۱۵ درصد از کل زایمان ها است، افزود: نگرش غلط نسبت به انجام بی رویه و پذیرش سزارین در ایران باید اصلاح شود که پیش از این در برخی بیمارستانهای خصوصی کشور میزان سزارین ۱۰۰ درصد از کل زایمانها را شامل بوده است.
او به راهاندازی و فعالیت دو هزار "اتاق تک نفره زایمان طبیعی" موسوم به "ال. دی. آر" در سطح کشور اشاره و تصریح کرد: این اتاقهای زایمان یکی از بزرگترین اقدامات حوزه مامایی در ایران است که با هزینه ای افزون بر ۴۲۰ میلیارد ریال ساخته شدهاند.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی گفت: بر اساس آمار موجود در حال حاضر ۴۸ هزار دانش آموخته مامایی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در ایران وجود دارند که ۳۳ هزار ماما از این تعداد در بخش دولتی و بقیه آنها در بخش خصوصی فعالیت می کنند.
خسروی افزود: این ماماها در بخش های مختلف شامل حوزه بهداشت اعم از مراکز جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی، مراکز بهداشتی روستایی، حضور در برنامه پزشک خانواده، بیمارستان ها و زایشگاه ها و همچنین در بخش آموزش مشغول کار و فعالیت تخصصی در حوزه زنان و زایمان هستند، همچنین ۸۰۰ ماما به عنوان عضو هیات علمی دانشگاهها فعالیت دارند.
او با اشاره به اینکه فقدان پوشش بیمهای برای بیمارانی که توسط ماماها معاینه میشوند یکی از چالشهای شغلی این گروه است، ادامه داد: ارائه خدمات بیمه درمانی برای نسخههای ماماها مصوبه هیات دولت است.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی گفت: تلاش به منظور رفع چالش فقدان پوشش بیمه برای فعالیت ماماها، از طریق مذاکره با سازمان های بیمه گذار در حال انجام است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼