۵۱۵۹۱
۲ نظر
۹۳۱۱۷
۲ نظر
۹۳۱۱۷

درد زایمان، وقتی شروع شد چه کنیم؟

بسیاری از خانم‌ها اولین مرحله زایمان معمولا در خانه تجربه می‌کنند. رعایت این نکته‌ها به شما کمک می‌کند تا درد را بهتر تحمل کنید.

بسیاری از خانم‌ها اولین مرحله زایمان را معمولا در خانه تجربه می‌کنند. رعایت این نکته‌ها به شما کمک می‌کند تا درد را بهتر تحمل کنید.
درد زایمان، وقتی شروع شد چه کنیم؟
سعی کنید به خود آرامش دهید، کمی قدم بزنید یا یک فیلم خوب ببینید. یک دوش آب گرم بگیرید، اما اگر کیسه آب‌تان پاره شده این کار برایتان خطرناک است سعی کنید کمی بخوابید باید برای زایمان انرژی کافی داشته باشید.
اگر هنگام رسیدن زمان رسیدن زایمان کیسه آب پاره شود چه اتفاقی می‌افتد؟ پارگی کیسه آمینوتیک (کیسه پر از آبی که اطراف جنین در دوران بارداری را فرا گرفته) به صورت احساس فرویختن ناگهانی مایع از بدن مادر است که به طور مداوم لیک می‌کند. این مایع معمولا بدون بو است و ممکن است شفاف یا کمی صورتی باشد.
اگر کیسه آب پاره شود مادر باید زمان آن را به خاطر سپرده و اینکه تقریبا چه میزان مایع از او خارج شده و به رنگ این مایع توجه کرده و به پزشک خود اطلاع دهد.
اگر چه زایمان بعد از پاره شدن کیسه آب ممکن است فورا شروع نشود اما زایمان حتما ظرف ۲۴ ساعت اتفاق می‌افتد. در آخر به یاد داشته باشید که همه زنان اگر به زمان زایمان برسند، دچار پارگی کیسه آب نمی‌شوند در بسیاری از مواقع پزشک در بیمارستان کیسه آب را پاره خواهد کرد.
افاسمان و دیلاتاسیون در زایمان به چه معنی است؟ در هنگام زایمان، دهانه رحم شروع به نرم شدن و شل شدن می‌کند تا بتواند به اندازه سر نوزاد باز شود شل شدن و کوتاه شدن دهانه رحم به نام افالمان خوانده می‌شود.
پزشک با معاینه دهانه رحم متوجه این تغییرها می‌شود. باز شدن دهانه رحم به صورت صفر تا ۱۰۰ درصد بیان می‌شود. وقتی دهانه رحم کاملا باز شود یعنی افالمان ۱۰۰ درصد اتفاق افتاده است و سر جنین بیرون می‌آید.

انقباض‌های زایمان
باز شدن کامل به اندازه تقریبا ۱۰ سانتی‌متر به نام دیلاتاسیون خوانده می‌شود. این دو وضعیت به دنبال انقباض‌های موثر رحم اتفاق می‌افتد.
چه زمانی باید به بیمارستان مراجعه کرد؟ اگر حس کردید دچار علایم واقعی زایمان شده‌اید حتما به بیمارستان و نزد پزشک خود بروید همچنین اگر حس کردید.
اگر فکر کردید کیسه آبتان پاره شده است. اگر دچار خون‌ریزی شدید: بیش از حالت لکه‌بینی اگر حرکات جنین بسیار کمتر از حالت عادی شده است. اگر انقباض‌ها بسیار ناراحت‌کننده است و هر ۵ دقیقه در هر ساعت تکرار می‌شوند، در بیمارستان انتظار چه چیز را باید داشت؟
وقتی خانم باردار فکر می‌کند که علایم واقعی زایمانش شروع شده، باید شروع به زمان‌بندی انقباض‌ها کند. برای این کار زمان هر انقباض، شروع و خاتمه آن را به ذهن می‌سپارد.
زمان بین انقباض‌ها شامل طول مدت انقباض‌ها و دقایق بین انقباض‌ها را هم باید در ذهن داشته باشد انقباض‌های خفیف معمولا هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شروع شده و ۶۰ تا ۹۰ ثانیه طول می‌کشد.
انقباض‌ها سپس منظم‌تر شده تا اینکه فاصله‌ آنها به ۵ دقیقه می‌رسد. با قوی شدن انقباض‌ها ، به طوری که ۴۵ تا ۶۰ ثانیه طول بکشد و هر ۳ تا ۴ دقیقه رخ دهد حتما باید به بیمارستان بروید.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
انجام زایمان طبیعی بدون استفاده از دارو چندان کار راحتی نیست حتی اگر آموزش لازم را پیش از رسیدن موعد زایمان دیده باشید.
بدون شک هرچه زایمان طبیعی در شرایط بهتر و بدون مداخله انجام شود، مدت زمان بهبود سریعتر خواهد بود. برای رسیدن به این ایده آل باید پیش از زایمان طبیعی آمادگیهای لازم را به دست بیاورید.
اقدام‌هایی که قبل از درد زایمان طبیعی باید انجام دهید، چندان پیچیده نیست و با آگاهی به موقع از آنها میتوانید انتظار زایمان راحتی داشته باشید.

درد زایمان، وقتی شروع شد چه کنیم؟
درد انقباض ها را کم کنید
رمز داشتن زایمان راحت این است که پاسخ مناسب به درد بدهید. برای کاهش درد زایمان اصل مهم این است که نترسید.
زمانی که شما در معرض ترس یا درد انقباض‌ها مضطرب باشید واکنش بدن سفت شدن است که همین درد را بیشتر می‌کند. ترس تنش را افزایش می‌دهد که همین خود باعث درد می‌شود.
زمانی که شما تنش دارید، برخی از عضلات سفت می‌شوند و تلاش می‌کنند نوزاد را نگهدارند و در حالی که عضلات رحم شما سفت می‌شود بیرون کشیدن نوزاد سخت خواهد شد.
اگر در زمان انقباض‌ها بتوانید خودتان را آرام نگهدارید قطعا مقاومت کمتری نسبت به خروج جنین خواهید داشت.
بهتر است یک تمرین برای این موضوع انجام دهید. به پهلو بخوابید و یک بالش بین زانوهایتان قرار دهید و اگر در سه ماهه سوم بارداری هستید حتما با حمایت شکمتان این کار را انجام دهید.
از همسرتان بخواهید یک دقیقه عضلات بین گردن و شانه شما را فشار دهد. تمرکزتان را بر رها کردن عضلات قرار دهید. هدف از این تمرین آن است که به جای انقباض عضلات یاد بگیرید آنها را شل کنید.
حتی میتوانید این تمرین را بین انگشت شست و سبابه تان انجام دهید. در ابتدا درد ذهنتان را منحرف می‌کند ولی کم کم به آن عادت می‌کنید.

پیاده روی کنید
راه رفتن طولانی باعث میشود زایمانی با انرژی داشته باشید. با آمادگی جسمانی شانس موفقیت شما در زایمان طبیعی افزایش پیدا میکند.
در طول 9 ماه بارداری میتوانید بدنتان را آماده این اتفاق مهم کنید. 30 دقیقه پیاده روی هر هفت روز هفته، رکاب زدن روی دوچرخه ثابتی به گونه ای که ضربان قلبتان بالا برود میتوانند گزینه های مناسب ورزش در دوران بارداری باشند.
انعطاف پذیری به ویژه در ناحیه مفصل ران در زمان زایمان به شما کمک میکند بنابراین روزانه ۳۰ دقیقه کشش انجام دهید یا دو روز در هفته یوگا انجام دهید.
بدن شما در دوران بارداری هورمون ریلاکسین ترشح میکند که به طور طبیعی انعطاف پذیری شما را بالا میبرد بنابراین مراقب باشید که عملیات کشش را بیش از حد انجام ندهید.
ورزش همچنین باعث جلوگیری از افزایش وزن شما و جنین میشود. وزن زیاد جنین زایمان طبیعی را سختتر میکند. ضمن آنکه هر نوع اشتباهی در انجام حرکات ورزشی یا عدم مراعات مسائل مهم قبل از زایمان میتواند درد زایمان را تشدید کند.

حرکت اسکات انجام دهید
برخلاف آنچه در اغلب فیلمهای زایمان طبیعی میبینید لازم نیست روی تخت بیمارستان دراز بکشید تا بچه به دنیا بیاید. در حقیقت بسیاری از خانمها از پیش از زایمان با انجام حرکت اسکات خود را برای آمدن جنین آماده میکنند.
انجام اسکات باعث باز شدن لگن و قرار گرفتن جنین در بهترین وضعیت برای زایمان میشود. انجام اسکات در طول بارداری بسیار موثر است و هیچ گزارشی مبنی بر انجام اسکات و القای زایمان وجود ندارد.
اگر جنین در سه ماهه سوم بارداری در بهترین وضعیت قرار ندارد روی زانو نشستن، چهارزانو نشستن و نشستن روی توپهای بزرگ را در طول روز مدام تمرین کنید.
میتوانید در را باز کنید و دو دستتان را روی هر دو دستگیره قرار داده و یک یا دو دقیقه با زانوهای خمیده اسکات انجام دهید. با کمک دستگیره‌های در میتوانید خودتان را به عقب بکشید.

ورزش کگل انجام دهید
واژن برای انجام عملیات زایمان طبیعی باید آمادگی لازم را داشته باشید. انجام ورزش کگل میتواند این آمادگی را ایجاد کند.
هنگام ادرار میتوانید این تمرین را انجام دهید و سعی کنید ادرارتان را چند بار نگه دارید. عضلات در این حالت ادرار را نگه میدارند و به این ترتیب قوی میشوند. زمانی که عضلات را شناسایی کنید این تمرین را راحتتر انجام خواهید داد.

پزشک مناسب انتخاب کنید
زمانی که برای زایمانتان میخواهید پزشک انتخاب کنید حتما تجربه دیگر مادران را درباره زایمان طبیعی با پزشک مورد نظر بخوانید زیرا زایمان طبیعی نیاز به در دسترس بودن پزشک و همراهی همیشگی او در طول زایمان دارد.

بیمارستانتان را مشخص کنید
گاهی اوقات پزشکی که انتخاب میکنید با بیمارستانی که طرف قرارداد بیمه شماست، همخوانی ندارد.
به همین دلیل باید فکر انتخاب بیمارستان را خیلی زودتر بکنید. دقت کنید بیمارستانی را انتخاب کنید که به محل زندگیتان نزدیک باشد چون با شروع دردهای زایمان بهتر است هرچه زودتر به بیمارستان برسید.

ساک بیمارستان را ببندید
آماده کردن ساک بیمارستان یکی از مهمترین کارها قبل از شروع درد زایمان است. زمان بستن ساک بیمارستان ، باید به اولویتهای نوزادتان فکر کنید، پوشک، لباس زیر، سرهمی و هر اسبابی که برای شیر دادن به او نیاز دارید اعم از شیشه شیر را در ساک جای دهید.

درد زایمان، وقتی شروع شد چه کنیم؟
توصیه های مهم دیگر
- همواره پیش از زایمان طبیعی مطالعه کافی داشته باشید، از دوستان و افراد خانواده اطلاعات بگیرید. کلاس های مخصوص زایمان بروید و روش های مورد نیاز در اتاق زایمان را تمرین کنید.
- درباره روش های طبیعی مدیریت درد مطالعه کنید. سپس این روش ها را تمرین کنید. یک هفته پیش از زایمان، روش های کاهش درد زایمان را با همسر خود تمرین کنید. این کار به شما کمک می کند موثرترین روش را انتخاب کنید.
- درد زایمان معمولا یک دقیقه طول می کشد و سپس آرام می شود. اگر می توانید ذهن خود را مشغول کنید تا درد کاهش یابد و نیازی به مسکن نداشته باشید.
- تعداد افراد داخل اتاق زایمان را کاهش دهید. با این که حضور افراد بیشتر در هنگام زایمان به شما دلگرمی می دهد اما باعث حواس پرتی نیز می شود.
مطالعات نشان میدهد حضور افراد بیشتر در هنگام زایمان باعث کاهش سرعت زایمان می شود بنابراین به دلیل شدت درد باید از قرص های مسکن استفاده شود.
- همسر شما احتمالا در تمام مراحل در کنار شما خواهد بود. اما ممکن است به کمک اضافه نیاز داشته باشید. مطالعات نشان می دهد خانم هایی که توسط یک فرد متخصص و آموزش دیده مراقبت می شوند حدود ۵۰% کمتر نیاز به زایمان سزارین دارند.
همچنین حدود ۳۰% کمتر نیاز به داروهای مسکن دارند و ۲۵% کمتر از دیگران درد زایمان تحمل می کنند. بنابراین با پزشک خود صحبت کنید و از او بخواهید فردی متخصص به شما معرفی کنید.
- یک خوراکی سبک در ابتدای درد زایمان به شما کمک می کند انرژی لازم داشته باشید. اما از خوراکی های چرب یا دیر هضم بپرهیزید زیرا شکم پر باعث حالت تهوع و استفراغ در ابتدای درد زایمان می شود.
انقباضات عضلات و تنفس سریع در هنگام درد زایمان باعث کاهش آب بدن می شود. سعی کنید در هنگام درد زایمان آب زیاد بنوشید.
- نفس کشیدن نه تنها به تمرکز در طول انقباضات کمک می کند بلکه باعث آرامش شما می شود.
در طول درد زایمان هر کاری که باعث آرامش شما در زندگی روزمره می شود انجام دهید، می توانید نفس عمیق بکشید، موزیک گوش دهید یا چیزی که دوست دارید را تجسم کنید.
به یاد داشته باشید هر دردی پایان می یابد و پایان درد زایمان تولد زندگی جدیدی است.
- ماساژ باعث کاهش درد و نگرانی می شود. مطالعات نشان می دهد هنگامی که جایی که درد می کند را تحریک می کنید، چه با فشار یا گرما، پیغام ها به مغز می رود.
به همسرتان بگویید ماساژ به شما حس بهتری می دهد. در ابتدا ماساژ گردن، سپس ماساژ پشت به کاهش درد کمک می کند.
- برخی مادران فکر می کنند هر چه بیشتر بخورند برای فرزندشان بهتر است اما این زیاد خوردن باعث بالا رفتن وزن نوزاد و بروز مشکلاتی در هنگام زایمان می شود.
گمان نکنید که بارداری، زمانی برای خوردن است. قرار نیست شما به جای دونفر بخورید بلکه باید به جای ۱.۱ نفر بخورید.
اضافه‌وزن بالا در بارداری، علاوه بر اینکه می‌تواند خطر چاقی در کودکتان را بالا ببرد، با پیچیدگی‌های بارداری مانند خطر سزارین در ارتباط است.
هر چه اضافه‌وزن شما بیشتر باشد، وزن کودکتان هم بالاتر می‌رود و ممکن است دیگر نتوانید به صورت طبیعی زایمان کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره درد زایمان، وقتی شروع شد چه کنیم؟

    واقعا خوب بود دم شما گرم بهره بردیم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.