۲۲۶۳۱۷
۸۵۱
۸۵۱

چگونگی آموزش قدردانی به کودکان

حتما دیده ‌اید کودکان در سنین پیش ‌دبستانی گاهی در جمع حرف ‌هایی می  ‌زنند یا خاطراتی تعریف می ‌کنند که نباید گفته شوند.

حتما دیده ‌اید کودکان در سنین پیش ‌دبستانی گاهی در جمع حرف ‌هایی می ‌زنند یا خاطراتی تعریف می ‌کنند که نباید گفته شوند یا درباره ظاهر دیگران نظراتی می ‌دهند که کمی ناخوشایند است. مثلا با دیدن فردی که پوست تیره ‌ای دارد، با صدای بلند نظر خود را مطرح و به این تفاوت ظاهری اشاره می‌ کنند. واقعیت این است که کودک در این سن نه به تبعیض نژادی فکر می‌کند و نه چارچوب ‌های ادب و احترام را هنوز به‌خوبی یاد گرفته است. پس جای نگرانی نیست و با کمک راهکارهای زیر، می‌توان صحبت کردن کودکان در جمع را اصلاح کرد.

به کودک قدردانی و تشکر کردن را بیاموزید
کودک ۳ تا ۴ ساله نمی ‌داند که بعد از باز کردن هدایا در جشن تولدش باید از تک‌ تک افراد تشکر کند. او تجربه ‌ای ندارد و هنوز با تناسبات اجتماعی و هنجارها آشنا نشده است. ممکن است بعد از دیدن هدیه‌ ای که مادربزرگش برای او آورده، فریاد بزند که: «اَه… من که اینو داشتم». برای پرهیز از شکل گرفتن چنین موقعیت ‌های ناخوشایندی، باید در قالب بازی به او قدردانی و تشکر کردن را یاد دهید. برای مثال، چند اسباب ‌بازی یا وسایل خانه را کادو بگیرید و به‌ نوبت به هم هدیه دهید و هر بار که فرزندتان به شما هدیه داد با شور و اشتیاق از او تشکر کنید. به این ترتیب، کودک یاد می ‌گیرد با دریافت هدیه از دیگران، حتی اگر آن را دوست نداشت، تشکر کند.

آموزش درست صحبت کردن کودکان در جمع باید با آرامش باشد
انجام کارها یا گفته ‌های خجالت ‌آور در کودک پیش ‌دبستانی تقریبا اجتناب ‌ناپذیر است. مثلا با دیدن مردی در خیابان فریاد بکشد: «اووه… چه مرد چاقالویی». ابتدا در این شرایط صبر کنید تا آرام شوید و سپس با مهربانی به کودک گوشزد کنید که نباید در جمع درباره ظاهر آدم ‌ها نظر بدهد. اگر می ‌بینید که فردی که به او توهین شده ناراحت شده است، از او عذرخواهی کنید؛ اما هرگز کودک را مجبور به این کار نکنید. زمانی که به خانه رفتید، برایش توضیح دهید که اگر نظری درباره ظاهر دیگران دارد، بهتر است این نظر را برای خودش نگه دارد یا وقتی به خانه آمد، برای مامان یا بابا تعریف کند. می‌ توانید از قبل بین خودتان رمزهای رفتاری مشخص کنید، مثلا اگر دو بار دستش را فشار دادید، یعنی این گفت و گو را دیگر ادامه ندهد.

رفتار و حرف زدن خود را کنترل کنید
مدیریت و کنترل رفتار و حرف ‌های کودکان در جمع کار ساده ‌ای نیست و همیشه امکان ‌پذیر نخواهد بود، اما شما بر رفتار و حرف ‌های خود کاملا کنترل دارید. کودکان به آنچه می‌گویید و انجام می‌دهید خیلی دقت می‌کنند و از رفتارهای شما دقیقا الگوهای رفتاری و کلامی می ‌سازند. وقتی همسایه ‌تان را مسخره می ‌کنید، پس انتظار داشته باشید که کودکتان با دیدن او جملاتی ناخوشایند بیان کند. صحبت و رفتار کودکان را با ارائه الگو هایی درست از رفتار مؤدبانه مدیریت کنید.
انتخاب روش ‌های صحیح مدیریت رفتار کودکان و شیوه ‌های فرزند‌پروری نقش مهمی در تربیت کودک دارد.

منبع: کودکت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.