۲۳۸۶۷۴
۵۰۳
۵۰۳

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

شستن فرش و موکت با بخارشوی می‌تواند فرش و موکت شما را کاملا تمیز کرده و لکه‌های آن را از بین ببرد. بهتر است ابتدا لکه‌های فرش را با شامپوفرش تمیز کنید، سپس بخارشوی بکشید.

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

شستن فرش و موکت با بخارشوی می‌تواند فرش و موکت شما را کاملا تمیز کرده و لکه‌های آن را از بین ببرد. بهتر است ابتدا لکه‌های فرش را با شامپوفرش تمیز کنید، سپس بخارشوی بکشید.

شروع تمیز کردن خانه و شروع خانه تکانی شستن فرش و موکت را الزامی می‌کند. اما زندگی آپارتمان نشینی این روز‌ها شستن فرش و موکت به سبک قدیمی‌ها را غیرممکن کرده است و باید این کار را به قالی شویی‌ها سپرد یا به دنبال روش‌های جایگزین بود. یک روش مناسب برای شستن فرش یا تمیز کردن فرش شگی بدون آنکه آن را از اتاق خارج کنید، استفاده از بهترین مدل بخارشوی است. بله درست خواندید! بخارشوی تنها برای تمیز کردن کاغذ دیواری، تمیز کردن پارکت و تمیز کردن سرامیک نیست، بلکه می توان از آن برای پاک کردن سایر سطوح و وسایل خانه نیز استفاده کرد. اگر با روش شستن فرش و موکت با بخارشوی آشنا نیستید، این مطلب را از دست ندهید. 

نحوه شستن فرش و موکت با بخارشوی

روز‌های گرم و آفتابی را برای شستن فرش انتخاب کنید و قبل از هر اقدامی دفترچه بخارشو را کاملا مطالعه کنید تا دچار مشکل نشوید. برای شستن فرش و موکت با بخارشوی خانگی مراحل زیر را طی کنید: 


بیشتر بخوانید: روش پاک کردن انواع لکه های مبل در خانه تکانی امسال 


شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

۱. روی فرش را کاملا خالی کنید

اگر می‌خواهید شستن فرش و موکت با بخارشوی را در خانه و همگام با مراحل تمیز کردن خانه انجام دهید، تمام مبل، صندلی، میز و هرچیزی دیگری که روی فرش قرار دارد را از اتاق خارج کنید. اگر فضای کافی برای نگهداری وسایل روی فرش ندارید، تمام وسایل روی فرش را به یک طرف آن منتقل کنید، و طرف خالی فرش را تمیز کنید و بعد از خشک شدن، به تمیز کردن طرف دیگر بپردازید.

نکته: اگر برای شستن فرش و موکت با بخارشوی قادر به خارج کردن وسایل روی فرش نبودید، حتما پایه‌های آن‌ها را با فویل بپوشانید تا در اثر حرارت بخار شوی آسیب نبینند.

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

۲. با جارو برقی مو و آشغال‌های بزرگ روی فرش را تمیز کنید

بخارشوی تنها می‌تواند ذرات ریز گرد و غبار که داخل پرز‌های فرش فرو رفته‌اند را تمیز کند، اما قادر به از بین بردن مو و آشغال‌های روی فرش نیست. بنابراین پیش از شستن فرش و موکت با بخارشوی ابتدا روی فرش را با دقت و به آرامی جاروبرقی بکشید تا کاملا تمیز شود. تمیز نکردن فرش پیش از شستشو می‌تواند علت زرد شدن فرش بعد از شستن باشد.

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

۳. با شامپو فرش یا روش‌های طبیعی لکه‌های عمیق فرش را تمیز کنید

تمام لکه‌های فرش را نمی‌توان با بخار شوی از بین برد، بنابراین قبل از شستن فرش و موکت با بخارشوی لکه‌های عمیق فرش را با شامپوفرش از بین ببرید. گاهی نیز برای پاک کردن لکه لاک از روی فرش باید از مواد دیگری استفاده کنید. 

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

۴. مخزن بخارشوی را تا حد مجاز با آب گرم پر کنید

داخل مخزن بخار شوی تا حد مجاز آب گرم بریزید، اکثر بخارشو‌ها دارای هیتر بوده و آب را گرم می‌کنند. اما معمولا توصیه می‌شود از آب گرم یا آبی که قبلا جوشانده شده است، برای شستن فرش و موکت با بخارشوی استفاده کنید.

۵. محلول شوینده را داخل محفظه مواد شوینده بریزید

این مرحله به نوع بخارشوی شما بستگی دارد، دفترچه آن را کاملا مطالعه کنید. برخی از بخارشو‌ها دارای یک محفظه برای مواد شوینده هستند و قابلیت اضافه کردن مواد شوینده به آن‌ها وجود دارد. از مقدار کمی مواد شوینده استفاده کنید، تا این مواد داخل فرش باقی نمانند.
نکته: اگر به مواد شوینده حساسیت دارید، سرکه سفید و آب را به نسبت ۵۰ به ۵۰ با یکدیگر ترکیب کنید و داخل مخرن مواد شوینده بریزید. اگر بخارشوی شما مخزن مواد شوینده ندارد‌، می‌توانید مقدار کمی سرکه سفید را داخل مخزن آب بریزید.

۶. بخارشو را چندین بار روی تمام نقاط فرش بکشید

از نقطه‌ای که در دورترین فاصله نسبت به در و روبه‌روی آن قرار دارد شروع به شستن فرش و موکت با بخارشوی کنید، بخارشو را روی همه نقاط فرش بکشید و عقب و جلو کنید تا فرش کاملا تمیز شود. به آرامی به سمت در حرکت کنید و سعی کنید روی قسمت‌هایی که تمیز کرده‌اید راه نروید.
نکته: بخارشوی به سرعت جاروبرقی کار نمی‌کند؛ بنابراین به آرامی حرکت کنید تا فرصت کافی برای مکش آب از فرش را داشته باشد و فرش شما در پایان کار زیاد خیس نباشد.

شستن فرش و موکت با بخارشو/ در خانه تکانی امسال فرش را به قالیشویی نبرید

۷. مجددا بدون مواد شوینده بخارشوی بکشید

اگر داخل بخار شوی مواد شوینده ریخته‌اید، مخزن مواد شوینده را خالی کنید، تمیز بشویید و داخل مخزن آب فقط آب بریزید و مجددا روی فرش بکشید تا مواد شوینده کاملا از فرش خارج شوند. باقی ماندن مواد شوینده داخل فرش باعث لک شدن و حتی پوسیدگی فرش می‌شود.

۸. قبل از خشک شدن فرش روی آن راه نروید

اگر اتاق شما دارای پنکه سقفی یا دستگاه تهویه است، آن را روشن کنید تا فرش زودتر خشک شود. خشک شدن فرش ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد، در این مدت روی فرش راه نروید و اگر مجبور شدید روی فرش بروید پاهایتان را داخل کیسه پلاستیکی بکنید تا فرش در اثر آلودگی پا‌های شما لک نشود.

چه موادی داخل بخارشو برای تمیز کردن فرش بریزیم؟

استفاده از مواد شوینده برای شستن فرش و موکت با بخارشوی به نوع بخارشوی شما بستگی دارد. برخی از بخارشو‌ها دارای مخزن جداگانه برای مواد شوینده هستند و می‌توانید داخل آن مواد شوینده بریزید. اما ریختن مواد شوینده داخل محفظه آب بخارشو معمولا توصیه نمی‌شود. برای شستن فرش و موکت با بخارشوی از مواد شوینده مخصوص بخارشو با PH کمتر از ۱۰ استفاده کنید.

سرکه هم یک محلول طبیعی برای تمیز کردن فرش است و می‌توانید از آن به جای مواد شوینده استفاده کنید، حتی بسیاری از افراد خانه‌دار مقدار کمی سرکه سفید را داخل محفظه آب بخارشوی می‌ریزند و از نتیجه این کار راضی هستند. اگر از سرکه برای تمیز کردن استفاده کردید، نگران بوی آن نباشید، بوی سرکه ماندگار نیست و بعد از مدتی از بین می‌رود.

آیا می‌توان شامپو فرش را داخل بخارشوی ریخت؟

معمولا استفاده از شامپو فرش داخل بخارشوی توصیه نمی‌شود، اما می‌توانید لکه‌های روی فرش را با شامپو فرش تمیز کنید و بعد از آن بخارشوی بکشید تا فرش کاملا تمیز شود. 

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.