۲۴۹۶۸۴

کفیر همان ماست نیست/ در برنامه غذایی‌تان بگنجانید

کفیر همان ماست نیست/ در برنامه غذایی‌تان بگنجانید

افزودن کفیر به رژیم غذایی می‌تواند روشی ساده و مؤثر برای بهبود سلامت گوارش، افزایش جذب مواد مغذی، تقویت ایمنی بدن و کمک به بازسازی میکروبیوم روده باشد—به‌ویژه پس از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها. اگر قصد دارید کفیر را وارد برنامه غذایی روزانه‌تان کنید، با شروع تدریجی و در نظر گرفتن شرایط بدنی خود، می‌توانید از فواید آن بهره‌مند شوید.

کفیر یک نوشیدنی تخمیری تهیه‌شده از شیر است که برای سلامت روده بسیار مفید شناخته می‌شود. افزودن آن به رژیم غذایی ممکن است به بهبود هضم غذا و تنظیم حرکات روده کمک کند.

کفیر چگونه می‌تواند سلامت روده را بهبود دهد؟

آنچه می‌خورید—و داروهایی که مصرف می‌کنید—بر تعادل میکروبیوم روده تأثیر می‌گذارند. میکروبیوم روده، به جامعه‌ای از باکتری‌های مفید و مضر گفته می‌شود که در دستگاه گوارش زندگی می‌کنند. وضعیت این اکوسیستم بر بسیاری از جنبه‌های سلامت بدن، از جمله سیستم ایمنی، عملکرد گوارش، سیستم عصبی و سایر بخش‌ها تأثیرگذار است. به همین دلیل مصرف مواد غذایی که به تعادل این میکروبیوم کمک می‌کنند، مانند کفیر، اهمیت دارد.

۱. سرشار از پروبیوتیک است

کفیر حاوی پروبیوتیک‌های بسیار بیشتری نسبت به ماست است—حدود سه برابر بیشتر—و دارای ترکیب متنوع‌تری از میکروارگانیسم‌ها با بیش از ۶۰ گونه مختلف پروبیوتیک می‌باشد.

پروبیوتیک‌ها به افزایش تنوع باکتری‌های مفید در روده کمک کرده و میکروبیوم سالم‌تری ایجاد می‌کنند.

گرچه می‌توان مکمل‌های پروبیوتیک مصرف کرد، اما ممکن است باکتری‌های مفید در آن‌ها تا زمان مصرف زنده نمانده باشند. به همین دلیل، خوردن غذاهایی مانند کفیر که به طور طبیعی سرشار از پروبیوتیک هستند، انتخاب مطمئن‌تری برای بهبود سلامت روده است.

IMG_20250513_114529

۲. ممکن است مشکلات گوارشی را کاهش دهد

کفیر تقریباً ۹۹ درصد بدون لاکتوز است، به همین دلیل می‌تواند گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باشد. همچنین ممکن است در کاهش علائم اسهال، یبوست، و سندروم روده تحریک‌پذیر مؤثر باشد.

پروبیوتیک‌های موجود در کفیر با تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه، باعث تحریک عضلات روده و حرکت بهتر مواد غذایی می‌شوند. همچنین این باکتری‌ها به تجزیه فیبر کمک کرده، حجم مدفوع را افزایش داده و آن را نرم‌تر می‌کنند تا دفع آن آسان‌تر شود.

۳. به جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند

مصرف کفیر می‌تواند توانایی بدن را در جذب مواد مغذی افزایش دهد که این خود به بهبود جنبه‌های مختلف سلامت منجر می‌شود. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کفیر ممکن است جذب کلسیم را بهبود بخشد. کلسیم برای سلامت استخوان‌ها، عضلات، عملکرد اعصاب و بیشتر عملکردهای بدنی ضروری است.

۴. پس از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، به بازسازی باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند

آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌های مضر و همچنین مفید روده را از بین می‌برند. پروبیوتیک‌ها می‌توانند به بازسازی باکتری‌های مفید کمک کنند، و نوشیدن کفیر یکی از راه‌های مؤثر برای این کار است. همچنین برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک، مانند کفیر، می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد و حتی احتمال بیمار شدن را کاهش دهد.

آیا کفیر همان ماست است؟

خیر. کفیر و ماست اگرچه شباهت‌هایی دارند، اما تفاوت‌های مهمی نیز دارند.

کفیر نوشیدنی‌ای تخمیری است که با ترکیب شیر و دانه‌های کفیر—مخلوطی از باکتری‌ها و مخمرهای مفید—تهیه می‌شود، در حالی که ماست فقط با باکتری‌های خاصی تخمیر می‌شود.کفیر طعم ترش‌تری دارد و نسبت به ماست، رقیق‌تر و کمی گازدار است.

آیا مصرف روزانه کفیر بی‌خطر است؟

برای اغلب افراد، مصرف روزانه کفیر بی‌خطر است. البته اگر به بیماری مزمن مبتلا هستید یا دارویی مصرف می‌کنید که روی سیستم ایمنی شما تأثیر می‌گذارد، بهتر است پیش از افزودن کفیر به رژیم غذایی‌تان با پزشک مشورت کنید.

برخی افراد ممکن است در اوایل مصرف کفیر دچار نفخ، گاز یا اسهال خفیف شوند. برای کاهش این اثرات، بهتر است با مقدار کم شروع کرده و به‌تدریج میزان مصرف را افزایش دهید.

منبع: سلامت نیوز

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند