۲۹۸۳۸
۳۷۲۴
۳۷۲۴

احترام گذاشتن به پدر و مادر، چگونه آموزش دهیم؟

رسانه‌ها به خوبی می‌توانند رفتار صحیح خانواده‌ها را با کودکان آموزش دهند.

فارس: یک روانشناس گفت: احترام به والدین در میان کودکان کمرنگ شده است و این مسئله باعث می‌شود تا آینده‌سازان کشور کم کم از ارزش‌های اخلاقی و دینی دور شوند و به دنبال همین مسئله شاهد بروز بسیاری از معضلات و مشکلات و هنجارشکنی‌‌های خاص خواهیم بود.

امیرهوشنگ احمدی زاده تورزنی گفت: خانواده‌هایی که می‌خواهند به نوعی فنی و با نگاهی علمی و روان‌شناختی به پرورش فرزند خود بنگرند باید آگاهی لازم را در این خصوص داشته باشند وی افزود: متأسفانه هنوز بیشتر مردم ما با نگاهی غلط به پرورش فرزند خود می‌نگرند با تفکرات و باورهایی که پایه و اساس علمی ندارد؛ برای مثال برخی از والدین می‌اندیشند هرچه کودک می‌خواهد باید در اختیار وی قرار دهند تا مبادا کودک در آینده دچار نوعی عقده و سرخوردگی شود ولی این رفتار، کاملاً غلط است.

احمدی زاده خاطرنشان کرد: افراد باید در تمام مراحل زندگی به سطوح مختلف نیازهای خود از جمله نیازهای غریزی که بین انسان و حیوان مشترک است، مادی، معنوی، نیاز به امنیت و آرامش واقف باشند و برای رسیدن به سطح بهینه تلاش کافی کنند.

این روانشناس افزود: دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که تأسی به هر یک از آنها منجر به یک رفتار خاص برای رسیدن به هدف می‌شود، برای مثال انسان گرایان انسان را مسئول رفتار خود می‌دانند و آن را موجودی آزاد می‌دانند و معتقدند انسان موجودی با فضایل نیکو است و باید بدون شرط به انسان محبت شود.

وی ادامه داد: دیدگاه شناختی یکی دیگر از سبک‌هایی است که این دیدگاه با تفکر افراد سر و کار دارد، در این نظریه عنوان می‌شود که برای حل مشکل برخی افراد باید سیستم‌شناختی و نحوه نگرش آنها را تغییر داد تا بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند؛ در این دیدگاه کودکان با ارزش‌ها و هنجارهای جامعه و خانواده آشنا می‌شوند و به این ترتیب با تعیین خوب و بد بودن فعل کودک، رفتار و قالب فکری آنها شکل می‌گیرد.

احمدی زاده گفت: گاهی والدین به کودکان در هنگام پرخاشگری، فریاد زدن و گریه کردن باج می‌دهند یعنی برای ساکت کردن کودک سعی می‌کنند او را راضی کنند و این مسئله موجب می‌شود تا کودک با شرطی کردن والدین و با استفاده از این حربه و نقطه ضعف به خواسته‌های نادرست خود برسد؛ اینگونه باج دهی از سوی والدین باعث می‌شود کودک در بزرگسالی طاقت هیچگونه رفتار مخالف خود را نداشته باشد و به نوعی در مقابل شکست‌های زندگی به راحتی سر خم کند.

وی بیان داشت: متأسفانه تاب آوری در میان نسل جدید به ندرت دیده می‌شود و خودخواهانه‌ به دنبال خواسته‌های خود هستند و این ریشه در پرورش غلط والدین دارد؛ احترام به والدین در میان کودکان کم رنگ شده است و همین باعث می‌شود تا آینده‌سازان کشور کم کم از ارزش‌های اخلاقی و دینی دور شوند و به دنبال همین مسئله شاهد بروز بسیاری از معضلات و مشکلات و هنجارشکنی‌‌های خاص خواهیم بود.

احمدزاده خاطرنشان کرد: رسانه‌ها به خوبی می‌توانند رفتار صحیح خانواده‌ها را با کودکان آموزش دهند، از طرفی به نظر می‌رسد دانشگاه‌ها نتوانسته‌اند در امر آموزش عملی، موفق باشند و فارغ‌التحصیلان مشاوره و روان‌شناسی نمی‌توانند برای رفع برخی از مشکلات خانواده‌ها به طور موثر وارد خانواده‌ها شوند و راهکار عملی مناسبی پیشنهاد کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.