۵۱۲۶۴

بهترین سن آموزش زبان به کودکان چه زمانی است؟ بررسی علمی و تخصصی

بهترین سن آموزش زبان به کودکان چه زمانی است؟ این سوال مادران و پدرانی است که به مزایا و کاربردهای آموزش زبان دوم در رشد ذهنی کودک آگاه هستند و می‌خواهند این آموزش را از بهترین سن شروع کنند.

یادگیری زبان دوم در دوران کودکی مزایایی دارد که آگاهی از آن انگیزه والدین شده است تا کودکانشان را در بهترین سن و با کمک از بهترین روش در معرض یادگیری قرار دهند. ضمن تقویت مهارت‌های رشدی در کودک یادگیری زبان دوم به ویژه زبان انگلیسی موجب می‌شود آینده شغلی و تحصیلی او تضمین شده و بهتر بتواند با جهان اطرافش ارتباط برقرار کند و با علم و فناوری روز هم سوباشد. بنابراین بدیهی است که یادگیری زبان دوم در برنامه تربیتی والدین امروزی باشد.

 

بهترین سن آموزش زبان به کودکان چه زمانی است؟ بررسی علمی و تخصصی

مزایای یادگیری زبان دوم در سنین پایین

همانطور که گفته شد در سنین پایین مغز کودک از توانایی بیشتری برای یادگیری برخوردار است. از جمله مزایای یادگیری زبان دوم در کودکی به موارد زیر اشاره می‌شود:

کسب تسلط بیشتر

همانطور که گفته شد مغز در سنین پایین دارای قابلیت بهتری برای یادگیری است و بنابراین چیزهایی که به او آموزش داده می‌شود، هم مدت زمان بیشتری در حافظه باقی می‌ماند و هم تسلط بهتری در آن ایجاد می‌شود. این بدان معناست که یادگیری زبان در کودکی می‌تواند با این مزیت همراه باشد که پس از پایان یافتن دوره آموزش، کودک از تسلط بالایی در زبان برخوردار است. این هم در مورد قوانین گرامر و هم درباره ادای درست کلمات وجود دارد. هر چه سن فرد بالاتر برود، این تسلط دیرتر در فرد به وجود می‌آید.

تقویت مهارت‌های اجتماعی

معمولا کودکان برای یادگیری زبان به آموزشگاه‌های مخصوص این کار مراجعه می‌کنند (بجز کلاس‌های خصوصی و تک نفره)، بنابراین حضور کودک در محیطی مانند آموزشگاه و برخورد با کودکان دیگر موجب تقویت مهارت‌های اجتماعی او می‌شود. یادگیری زبان در سن کم باعث می‌شود که کودک از رشد فردی و اجتماعی بالاتری برخوردار شود و این می‌تواند در زمان بزرگسالی با مزیت‌های بیشتری برای او همراه باشد.

افزایش توانایی‌های شناختی

یکی از راه‌های تقویت مهارت‌ها و توانایی‌های شناختی یادگیری زبان است. یاد گرفتن یک زبان دوم می‌تواند در رشد ذهنی و بیشتر شدن توانایی‌های شناختی او بسیار موثر باشد و موجب بهبود عملکرد مغز او شود. توانایی شناختی به مهارت فرد برای پردازش افکار و انجام فعالیت‌های ذهنی که منجر به یادگیری و حل مسئله است، گفته می‌شود. مهارت‌ها یا توانایی‌های شناختی پایه‌ای‌ترین توانایی ذهنی برای استدلال و درک موضوعات است. ورزش، انجام بعضی بازی‌ها و همینطور یادگیری زبان در سنین کودکی به افزایش این توانایی کمک می‌کند.

افزایش فرصت‌های شغلی در آینده

از مهمترین مزایای یادگیری زبان در سنین کودکی آن است که فرصت‌های بیشتر و بهتری در آینده برای او ایجاد خواهد شد. امروزه دانستن زبان به عنوان یک آپشن مهم در بدست آوردن یک شغل محسوب می‌شود و چنانچه فردی از کودکی زبان را یادگرفته و از تسلط بالایی در آن برخوردار باشد، می‌تواند فرصت‌های شغلی بهتری را پیش روی خود داشته باشد. همچنین اگر فردی قصد مهاجرت به کشور دیگری را داشته باشد، دانستن زبان می‌تواند کمک زیادی در روند بهتر این کار کند.

مزایای یادگیری زبان دوم در سنین پایین

بهترین زمان برای شروع یادگیری زبان دوم

حال که با اهمیت یادگیری زبان در سنین پایین آشنا شدید، به سوال اصلی این متن یعنی بهترین زمان برای شروع یادگیری زبان می‌پردازیم:

سنین پیش‌دبستانی (2-5 سال)

آغاز یادگیری زبان می‌تواند درست در سنی باشد که کودک شروع به حرف زدن کرده و کم کم کلمات مختلف را به ذهن می‌سپرد. در این سن یعنی محدوده سنی 2 تا 5 سال که سنین پیش دبستانی نامیده می‌شود، ذهن کودک با قدرت بسیار زیادی در یادگیری همراه است و بنابراین در مدت زمان کوتاه‌تری می‌تواند زبان دوم را یاد بگیرد. هر چند که این سن برای شروع زبان مناسب است و برای بدست آوردن تسلط بیشتر باید چند سال به طور مداوم تحت آموزش قرار داشته باشد.

سنین دبستانی (6-12 سال)

سنین دبستان که در محدوده 6 تا 12 سالگی است و پیش از آغاز نوجوانی به شمار می‌رود نیز برای شروع یادگیری زبان مناسب است. در این سن کودک از شناخت بیشتری در محیط اطراف خود برخوردار شده است و می‌تواند زبان را در محدوده وسیع‌تری یاد بگیرد. در این سن با یادگیری زبان، کودک می‌تواند اعتماد به نفس بیشتر و همینطور مهارت‌های اجتماعی و فردی بالاتری را تجربه کند، همینطور قرارگیری در محیط آموزشگاه برای او لذت بخش‌تر است. بنابراین علاقه بیشتری در یادگیری زبان از خود نشان می‌دهد.

آموزشگاه زبان شکوه شریعتی

هزینه کاشت مژه سال ۱۴۰۲

shokouh.shariati

هزینه کاشت مژه سال ۱۴۰۲

۰۲۱-۲۶۴۱۳۱۰۷

۰۲۱-۲۶۴۱۱۹۲۶

Icn1006100www.tiktarh.com_

خیابان شریعتی ،پایین تر از حسینیه ارشاد ، خیابان کوشا ، کوچه افتخاری ، پلاک ۲

تأثیر محیط بر یادگیری

موارد مختلفی بر یادگیری بهتر و سریع‌تر زبان موثر هستند که علاوه بر سن شروع زبان، محیط یادگیری نیز یکی از این موارد است.

استفاده از منابع متنوع

برای آنکه کودک به درک بهتری از زبان دوم دست یابد و میزان تسلط او در این زمینه بیشتر باشد، لازم است که از منابع متنوعی برای آموزش زبان استفاده کرد. علاوه بر کتاب‌های تخصصی آموزش زبان، مشاهده فیلم و انیمیشن، استفاده از موسیقی، انجام بازی‌هایی که هم در یادگیری زبان موثرند و هم آموزش را برای کودک جذاب‌تر و دوست داشتنی‌تر می‌کنند، خواندن کتاب‌های داستان به زبان دوم و مواردی از این دست می‌توانند منابع خوبی برای یادگیری زبان به کودک به شمار روند.

تعامل با افراد دو زبانه

اگر کودک در محیطی باشد که با افراد دو زبانه ارتباط بیشتری داشته باشد، می‌تواند زبان دوم را زودتر یاد بگیرد. تعامل با افراد دو زبانه باعث می‌شود که کودک زمان‌های بیشتری در معرض و در مواجهه با زبان دوم قرار گیرد و آموخته‌های او تکرار شوند. بنابراین هر چه این تکرار بیشتر باشد، ته نشین شدن اطلاعات در ذهن او بیشتر و بهتر خواهد بود. بنابراین هم سرعت یادگیری زبان دوم در او افزایش می‌باید و هم تسلط او در این مورد بیشتر می‌شود.

 

تأثیر محیط بر یادگیری زبان

چالش‌های یادگیری زبان دوم

اما یادگیری زبان دوم علاوه بر مزایای فراوان خود می‌تواند با چالش‌هایی همراه باشد که در زیر برخی از آنها معرفی شده‌اند:

ترس از اشتباه (مثلا غلط گفتن یا ناتوانی در بیان کلمات)

یکی از چالش‌های یادگیری در زبان دوم تر از اشتباه در تلفظ، استفاده درست از کلمات، جمله بندی‌های درست و رسوندن کامل و درست مفوم است. بنابراین ممکن است کودک در ابتدا از یادگیری زبان دوم امتناع کند و یا به سختی با آن ارتباط برقرار کند. در این شرایط بهتر است با کودک همراهی شود و به آن آگاهی داده شود که یادگیری زبان دوم برای همه افراد با این چالش‌ها همراه است. 

کاهش اعتماد به نفس در صورت بروز اشتباه

در صورتی که با مشاهده هر گونه اشتباه تلفظی یا دستور زبانی با کودک به تندی رفتار شود ممکن است اعتماد به نفس او کاهش یافته و به سختی مسیر آموزش را ادامه دهد و یا اینکه به طور کلی از ادامه مسیر یادگیری امتناع کند. بنابراین مهم است که در صورت بروز هر گونه اشتباه حتی چند باره با همدلی و حوصله با کودک برخورد شود.

ایجاد مشکلاتی در حفظ کامل زبان مادری

در صورتی که یادگیری زبان دوم به شکلی غیراصولی و از سنی زودتر از استاندارد تعیین شده شروع شود ممکن است کودک در یادگیری زبان مادری خود نیز دچار مشکل شود و موجب یادگیری ناقص هر دو زبان شود. بنابراین بهتر است که یادگیری زبان دوم برای کودک با مشاوره متخصصان آموزشی از سن مناسب و در شرایطی که ثبات نسبی در زندگی کودک حاکم است انجام شود. 

سوالات متداول

امروزه یادگیری زبان دوم از مهمترین کارهایی است که باید برای کودک انجام شود. اگر در  این باره سوالی در ذهن دارید، مطالعه این بخش می‌تواند برای‌تان مفید باشد:

آیا آموزش زبان دوم در اوایل زندگی باعث تاخیر در رشد می‌شود؟

یادگیری زبان دوم در کودکی نه تنها تاخیری در رشد کودک ایجاد نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود رشد مغزی او بیشتر و بهتر صورت گیرد. مواردی همچون افزایش مهارت‌ها، بیشتر شدن قدرت درک و استدلال، قرارگیری در محیط‌های اجتماعی و بالا رفتن مهارت‌های کودک در این حوزه در رشد کودک موثر هستند.

آیا مخلوط کردن زبان‌ها در جملات بد است؟

یکی از اتفاقاتی که در مورد یادگیری زبان دوم صورت می‌گیرد، آن است که ممکن است مشکلاتی در صحبت کردن به زبان مادری ایجاد شود. یکی از این مشکلات مخلوط کردن زبان‌ها است. یعنی ممکن است در حین صحبت به زبان مادری، بعضی کلمات به زبان دوم گفته شوند، که این خوب نخواهد بود.

بهترین روش برای آموزش زبان دوم به کودکان وجود دارد؟

بهترین روش برای آموزش زبان به کودکان، استفاده از بازی و سرگرمی در حین آموزش است. محیط کلاس زبان باید برای کودک جذاب باشد تا هم اشتیاق او برای آمدن به کلاس را بیشتر کند و هم یادگیری زبان بهتر و راحت‌تر صورت پذیرد.

نتیجه‌گیری

آموزش زبان دوم به کودکان می‌تواند از سنین پایین به بافتی ارزشمند تبدیل شود. شروع یادگیری زبان جدید از سنین 2 تا 7 سالگی می‌تواند به یادگیری بهتر و راحت‌تر زبان دوم کمک کند. با انتخاب روش‌های مناسب و ایجاد محیطی مثبت و سرگرم‌کننده، می‌توان به کودکان کمک کرد تا با لذت زبان دوم را یاد بگیرند و اثرات مثبتی بر روی مهارت‌های اجتماعی و شناختی آن‌ها بگذارد.

محتوای حمایت شده

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.