درمان بیماری های لثه در کودکان را جدی بگیرید!
درباره درمان بیماری های لثه در کودکان چیزی شنیده بودید؟ اگر بچه دچار التهاب لثه شده، باید هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید. درمان ورم لثه بچههای کوچک، موضوع بزرگی است که به طور مفصل در نینیبان به آن پرداختهایم.
اهمیت درمان بیماری های لثه در کودکان
قبل از آشنایی با روشهای درمان بیماری های لثه در کودکان، بیایید خود التهاب لثه را بشناسیم. بیماری لثه زمانی ایجاد میشود که باکتریها، مواد غذایی و قند روی دندان ها و لثه ها متجمع شوند. به این ترتیب یا لایه چسبناک روی دندان و لثهها شکل میگیرد که به آن پلاک دهانی میگویند.
پلاک میتوانند انواع عفونتها و بیماریها را در دهان و دندان به وجود آورد. اگر لثهها به دنبال تشکیل پلاک دچار التهاب شوند؛ به مرور تحلیل میروند؛ دندان شیری کودک شل میشود و همچنین تمام بافت ناحیه از بین میرود. به این بیماری بافت نرم یا لثه، التهاب لثه میگویند.
مطلب پیشنهادی: عصب کشی دندان کودکان چگونه انجام میشود؟
چرا عفونت لثه در کودکان ایجاد میشود؟
بیماریهای لثه کودکان یا به طور علمی، بیماریهای پریودنتال در اصل عفونتهای باکتریایی هستند. این عفونتها درجه شدیدی دارند و میتوانند ساختار لثه را به طور کلی از بین ببرند. بنابراین اگر فرزندتان به خاطر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان دچار این مشکل شد؛ حتما باید به طور جدی این التهاب را درمان کنید. در غیر اینصورت شکل گیری دندانهای دائمی به دلیل تحلیل لثهها، با اختلال مواجه میشود.
مطلب پیشنهادی: توصیههایی برای انتخاب دندانپزشک خوب در تهران!
چه عواملی سبب بیماری های لثه -پریودنتال - در کودک میشوند؟
مهمترین عامل ابتلا به بیماری های لثه در کودکان، تجمع پلاک بر دندانهاست. پلاک مجموعهای از اجرام است که باکتریها در آن متجمع میشوند؛ محکم به دندان میچسبند و میتوانند بیماریهای دهان، دندان و لثه را ایجاد کنند. اگر کودک و والدین او، به بهداشت دهان ، دندان و لثهها توجه نکنند؛ پلاک در دهان بچه گسترش مییابد.
مطلب پیشنهادی: اصول مراقبت از دندان کودکان چیست؟
بیماری های لثه در کدام کودکان شایعتر است؟
اگرچه رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان سبب بیماری و التهاب لثه در کودک میشود؛ اما عوامل دیگری هم هستند که این التهاب را ایجاد میکنند:
- ژنتیک
- تجمع باقیمانده غذا بر لثه
- عادت به تنفس از دهان که که ممکن است منجر به خشک شدن شدید لثه و دندان شود
- رژیم غذایی ضعیف و تغذیه بد
- بیماری های خودایمنی یا سیستمیک
- دیابت
- مشکلات هورمونی ، خصوصا بلوغ زودرس
- عادت به دندان قروچه
- داروهای خاصی که میتوانند باعث رشد بیش از حد لثه شوند
مطلب پیشنهادی: درباره ترمیم دندان شیری بیشتر بدانید!
علائم بیماری پریودنتال در کودک چیست؟
بیماری لثه در کودکان یا پریودنتال، میتواند خیلی خفیف یا خیلی شدید باشد. بیشتر کودکان مبتلا به بیماری های لثه دچار خفیف ترین شکل آن میشوند که به آن التهاب لثه میگویند. التهاب لثه در کودکان سبب قرمزی، تورم و زخم لثه میشود. موارد شدیدبیماری لثه در کودکان شایع نیست.
التهاب لثه در کودکان درد دارد؟
به طور کلی، بیماری لثه دردناک نیست. بنابراین ممکن است کودک شما اصلا نتواند از مشکل لثهاش چیزی به شما بگوید.
علایم التهاب لثه در کودکان
رایجترین علائم بیماری لثه اینها هستند:
- لثههای قرمز، متورم، دردناک
- خونریزی هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن
- تحلیل رفتن لثه و فاصله گرفتن از دندانها
- لق شدن دندانها یا فاصله گرفتن غیرطبیعی
- بوی بد دهان که از بین نمیرود
- عفونت بین دندانها و لثه ها
- تغییر در تراز گزش و فک
این علائم ممکن است مانند سایر بیماریها به نظر برسد. بنابراین باید تشخیص وجود التهاب لثه در کودکان را به دندانپزشک متخصص بسپارید.
مطلب پیشنهادی: روند رشد دندان در کودکان چگونه است؟
چگونه التهاب لثه در کودکان تشخیص داده میشود؟
اگر علایم التهاب لثه در کودکان را که در بالا اشاره کردیم را در فرزند خودتان مشاهده کردید؛ سریع یک وقت از دندانپزشک متخصص کودکان بگیرید. اگر دندانپزشک کودکان در معاینه خود به التهاب لثه پی ببرد؛ شما را به متخصص پریودنتال کودکان (پریودنتیست کودکان) ارجاع میدهد. برای این منظور شاید لازم باشد عکس رادیولوژی هم از دهان فرزندتان گرفته شود را با شرح حال کامل و معاینه دندان ها و لثه های کودک تشخیص دهد. کودک شما ممکن است به اشعه ایکس نیز نیاز داشته باشد.
مطلب پیشنهادی: فلورایدتراپی در کودکان چیست؟
بیماری پریودنتال در کودک چگونه درمان می شود؟
درمان بیماری های لثه در کودکان کاملا به شدت، علائم آن، سن و سلامت عمومی کودک بستگی دارد. با اینحال در تمام این بیماریها، باید به موقع اقدام کنید. اهمیت ندادن به درمان بیماری لثه کودک، تنها شدت آن را وخیمتر میکند؛ نگذارید ترس خودتان یا کودکتان از دندانپزشکی سبب وخامت سلامت دهان و دندان او شود. اگر درمان التهاب لثه را به موقع انجام ندهید؛ استخوان فک فرزندتان تحلیل میرود و دندانهای اصلیاش به خوبی رشد نمیکنند.
مطلب پیشنهادی: روند درمان بیماریهای دندان کودکان را جدی بگیرید.
روند درمان بیماری های لثه در کودکان
برای مراقبت از دندانهای فرزندتان باید حتما تمیز کردن دندانها را در برنامه روزانه او جا بیاندازید. اگر التهاب لثه خفیف باشد همین رعایت بهداشت دندان و مسواک زدن، خیلی کمک میکند. حتما بعد از غذا کودکتان را برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن همراهی کنید. با این حال ممکن است پریودونتیست کودکان این درمانها را پیشنهاد دهد:
- تمیز کردن عمیق (مقیاس گذاری و ریشه ریزی). این روش درمانی میتواند به برداشتن پلاکهای زیر لثه و بافت آلوده در مراحل اولیه بیماری کمک کند. همچنین میتواند سطوح ریشه آسیب دیده دندان ها را صاف کند. سپس لثهها دوباره به دندان ها متصل شوند.
- دارو. داروهای آنتی بیوتیک ممکن است در ناحیه لثه قرار داده شود یا ممکن است به صورت قرص خوراکی تجویز شوند.
- عمل جراحی. با پیشرفت بیماری لثه ، مناطق آلوده زیر لثه باید تمیز شوند. همچنین ممکن است بافتهای تغییر شکل یافته جایگزین شوند.
مطلب پیشنهادی: ترس کوکان از دندانپزشکی را مدیریت کنید.
پیشگیری از التهاب لثه در کودک
اگر بهداشت دهان و دندان را به فرزندتان بیاموزید و کمک کنید به طور روتین یک عادت در زندگی روزمرهاش شود؛ تا حدود زیادی سلامت لثه فرزندتان تضمین میشود؛ مطمئن شوید که فرزند شما:
- دندانهایش را حداقل دو بار در روز مسواک بزند
- از مسواکی استفاده کند که بر اساس سن و جثهاش باشد
- بعد از غذا نخ دندان بکشد
- به طور مرتب ، ۶ماه یکبار ویزیت دندانپزشکی داشته باشد
- غذاهای سالم بخورد
- غذاهای پرقند و نشاسته زیاد نخورد: مثلا نان، برنج یا شیرنیجات
انتخاب دندانپزشک برای بیماری های لثه در کودکان
اگر فرزند شما دچار بیماری لثه شده، باید یک متخصص پریودونتیکس کودکان باتجربه بیابید تا بدون هیچ مشکلی، سلامتی دهان و دندان کودک تامین شود. برای این منظور میتوانید از کلینیک نینیبان مشاوره بگیرید.
مطالب پیشنهادی:
چطور باید مراقب دندان شیری بچه باشیم؟
آفت و تبخال با لیزر درمان میشود؟
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼