صابون ضد جوش و تنظیم کننده چربی صورت برای انواع پوست
شاید درباره صابون ضد جوش زیاد شنیده باشید یا حتی خود شما نیز یکی از طرفداران این نوع از صابونها باشید. در این مقاله قصد داریم تا درباره نحوه عملکرد صابون ضد جوش و میزان اثر بخشی آن صحبت کنیم.
جوشها، عفونت یا آبسههای پوستی معمولا از اعماق غدد چربی پوست یا فولیکولهای مو سرچشمه میگیرند. مشاهده جوش روی صورت برای تمامی افراد ناخوشایند است. اما راههایی وجود دارد که بتوان از بروز وقت و بیوقت جوشها روی صورت جلوگیری کرد. یکی از این راهها، استفاده از صابون ضد جوش است.
صابون ضد جوش میتوانید میزان چربی صورت شما را کنترل کند و در حذف روغن اضافی، آلودگی و تعریق از روی پوست موثر باشد. در مصرف این محصول بهداشتی هم حتما از دستورالعمل روی بستهبندی یا آنچه پزشک به شما توصیه کرده، پیروی کنید.
در این مقاله میخوانید:
- چه عواملی باعث بروز جوش روی صورت میشوند؟
- آیا استفاده از صابون ضد جوش در از بین بردن جوش صورت موثر است؟
- برای درمان جوشهای صورتم چه کار کنم؟
بیشتر بخوانید: درمان جوش صورت در دوران بارداری
صابون ضد جوش یکی از راههای ارزان و رایج برای تنظیم چربی پوست صورت و در نهایت بروز جوش روی روی صورت است. اما آیا استفاده از این نوع صابون موثر است؟ میتوان آن را یک درمان قطعی برای جلوگیری از بروز این مشکل دانست؟
مطالب پیشنهادی: درمان چربی پوست هورمونی؛ دلایل چرب شدن پوست و ایجاد جوش
قبل از پرداختن به میزان اثربخشی صابون ضد جوش در از بین بردن این دانههای سرخ ملتهب روی پوست، بهتر است با عوامل بروز جوش روی صورت بیشتر آشنا شویم تا درک بهتری از نحوه عملکرد این نوع از صابونها و میزان اثربخشی آنها داشته باشیم.
چه عواملی باعث بروز جوش روی صورت میشوند؟
جوشها یا همان دانههای سرخ ملتهب روی پوست معمولا در اثر پرکاری غدد چربی پوست و التهاب منافذ ، ایجاد میشوند. برخی از انواع باکتریهای پوستی ممکن است جوشها را بدتر کنند. جوشها میتوانند در هر جایی از پوست صورت مانند گونهها، چانه و پیشانی ظاهر شوند.
بیشتر بخوانید: کاهش جوش صورت، زمان باردار شدن
عوامل زیادی وجود دارند که باعث بروز جوشهای صورت یا تشدید آن میشوند. در ادامه به برخیاز رایجترین آنها خواهیم پرداخت.
تغییرات هورمونی
آندروژنها هورمونهایی هستند که در دختران و پسران طی دوران بلوغ افزایش مییابد و باعث بزرگ شدن غدد سباسه و ایجاد جوش بیشتر میشود. تغییرات ناگهانی هورمونی یکی از عوامل عمده بروز جوش روی صورت هستند.
عواملی مانند عدم تعادل در ترشح هورمونها یا وجود تخمدان پلیکیستیک در خانمها باعث بروز جوش خصوصا در ناحیه چانه و گردن میشوند.
رژیم غذایی
مطالعات نشان میدهد که مصرف برخی غذاها از جمله غذاهای غنی از کربوهیدرات و چربی، مانند چیپس، غذاهای سرخکردنی و فستفود، ممکن است باعث بروز جوش شود.
استرس و فشارهای عصبی
یکی دیگر از عوامل شایع در بروز جوش، استرس و فشارهای عصبی است. در اصل استرس جوشهایی که در زیر منافذ پوست وجود دارند را ملتهب کرده و به لایه رویی پوست هدایت میکند.
بیشتر بخوانید: جوش پوست کودک، ممکنه به خاطر عفونت باشه؟
آیا استفاده از صابون ضد جوش در از بین بردن جوش صورت موثر است؟
به طور کلی استفاده از صابون ضد جوش با کنترل کردن میزان چربی صورت و حذف روغن اضافی، آلودگی و تعریق از روی پوست به کاهش جوشهای صورت کمک میکند و التهاب آنها را کاهش میدهد. اما این یک روش قطعی برای درمان جوشهای صورت محسوب نمیشود.
بیشتر بخوانید: جوش در دوران بارداری، چگونگی مهار کردن آن
استفاده از صابون ضد جوش درمانی قطعی برای رفع جوشهای صورت به شمار نمیرود اگر علت بروز جوش صورت وابسته به عوامل و مشکلات درونی باشد.
اگر علت بروز جوشهای صورت شما در اثر عوامل درونی مانند مشکلات هورمونی ، چربی کبد ، استرس و عواملی از این دست باشد، صابون ضد جوش تنها برای مدت کوتاهی میتواند موثر واقع شود.
برای از بین بردن کامل جوشها بهتر است عوامل درونی با مراجعه به متخصص مربوطه تشخیص داده شود و نسبت به درمان آن اقدام شود.
معرفی چند نوع صابون ضد جوش
در ادامه، چند نوع صابون ضد جوش را به شما معرفی میکنیم:
- صابون ضد جوش علاج مدل گوگرد
- صابون ضد جوش اوسرین
- پن فولیکا
- صابون ضد جوش سیوند
برای درمان جوشهای صورتم چه کار کنم؟
علاوه بر استفاده از صابون ضد جوش، درمانهای خانگی زیادی برای از بین بردن جوش صورت وجود دارند. اما بهتر است قبل از هر چیز به یک م تخصص پوست مراجعه کنید و از نوع پوست خود، بایدها و نبایدهای مراقبتهای پوستی و از همه مهمترعوامل اصلی بروز جوش روی صورتتان آگاهی پیدا کنید و بعد از آن براساس تجویز پزشک مربوطه نسبت به درمان مشکل خود اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: جوش روی چانه، علتش چیه؟
شما میتوانید با مراجعه به کلیلنیک نی نی بان ، با بهترین و شناختهشدهترین متخصصان پوست آشنا شوید و برای درمان مشکلات پوستی خود از خدمات آنها بهرهمند شوید.
مطالب پیشنهادی: علت جوش صورت نوزادان، راهکار درمان
کلام آخر درباره انتخاب صابون ضد جوش
همانطور که در این مطلب اشاره شد، از آنجا که جوشها معمولاً توسط عوامل مختلفی مانند: هورمونهای آندروژن، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب یا استرس و فشار عصبی بروز میکنند، استفاده از صابون ضد جوش درمانی قطعی برای این مشکل به شمار نمیرود. این صابونها معمولا در تنظیم چربی صورت و کاهش التهابات پوستی ناشی از ترشح بیش از حد غدد چربی موثر خواهند بود. صابون ضد جوش علاج مدل گوگرد، صابون ضد جوش اوسرین، پن فولیکا و پن فولیکا، برخی از انواع صابون ضد جوش هستند.
اگر سئوالی در اینباره دارید از متخصصان پوست، مو و زیبایی در کلینیک نی نی بان کمک بگیرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼