۲۲۸۵۹۶
۳۵۵۵
۳۵۵۵

افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟

افسردگی یکی از بیماری‌های شایع در جوامع امروزی است که پیر و جوان را به دلایل مختلفی درگیر خود می‌کند. اگر یکی از اطرافیان یا خودتان با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنید و تمایل دارید درباره آن بیشتر بدانید، این مطلب را ازدست ندهید. در این مقاله قصد داریم تا به شما بگوییم که افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود.

افسردگی یک بیماری جدی روانی است که مراحل اولیه آن کاملا خاموش است و در صورت عدم درمان آن می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را برای فرد ایجاد کند. اگر دوست دارید بدانید که افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟ در ادامه با ما همراه باشید تا پاسخی روشن و جامع را در خصوص این بیماری در اختیارتان قرار دهیم.

در این مقاله می‌خوانید:

  • افسردگی چیست؟
  • نشانه‌های افسردگی چیست؟
  • دلایل شایع افسردگی
  • راه‌های درمان افسردگی
  • مرکز مشاوره خوب از کجا پیدا کنم؟

بیشتر بخوانید: افسردگی فصلی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

سوال افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟ یک سوال کلی است که نمی‌‌توان در یک جمله به صورت جامع به آن پاسخ داد. بیماری افسردگی دارای درجه‌بندی متفاوتی است و نشانه‌ها و نحوه درمان آن در افراد مختلف کاملا متفاوت است.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: لابیاپلاستی چیست و چه مراقبت‌هایی دارد؟

افسردگی چیست؟


افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟
افسردگی نوعی اختلال خلقی است که ممکن است در قالب احساس غم، عصبانیت یا فقدان در فرد بروز کند به طوری که فعالیت‌های روزانه او را دچار اختلال کند. این مهم است که بدانیم احساس ناراحتی در بسیاری از مواقع بخشی عادی از زندگی است. حوادث غم‌انگیز و ناراحت‌کننده ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد و تا مدتی او را درگیر کند اما اگر این احساس غم یا ناامیدی برای مدت طولانی ادامه یابد و زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد، بهتر است علائم خود را جدی بگیرید و به متخصص مربوطه مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی: افسردگی پس از زایمان، اندوه مادرانه را تجربه کرده اید؟

نشانه‌های افسردگی چیست؟


افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟
نشانه‌های افسردگی بسیار شبیه اختلالات خلقی روزمره است که ممکن است به دلایل مختلفی در هر فردی بروز پیدا کند. در صورتی چنین نشانه‌هایی را می‌توان از علائم ابتلا به افسردگی دانست که به مدت طولانی و به صورت مداوم در فرد دیده ‌شوند و بعد از گذشت زمان بهبود ‌نیابند.

لازم به ذکر است که علائم افسردگی در زنان، مردان و کودکان ممکن است متفاوت باشد و یکسان نیست.

بیشتر بخوانید: دلایل افسردگی زنان، انگار تمامی ندارد

از جمله نشانه‌های افسردگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عصبانیت، پرخاشگری و تحریکات احساساتی شدید
  • احساس غم، بی‌قراری، ناامیدی و خستگی دائمی
  • از دست دادن علاقه، لذت نبردن از فعالیت‌های مورد علاقه، بی‌حسی به اتفاقات و حوادث محیط اطراف
  • انجام فعالیت‌های پر خطر مانند مصرف مواد مخدر یا اقدام به خودکشی
  • کاهش میل و علاقه جنسی، بروز ناتوانی‌های جنسی مکرر
  • به هم خوردن الگوی خواب،‌بی‌خوابی‌های مکرر ، خواب ناآرام یا خواب بیش از حد در شبانه روز
    در بسیاری از موارد افسردگی اختلالات جسمی مانند سردرد، مشکلات گوارشی، بیماری‌های قلبی و عروقی، اضافه وزن یا کمبود وزن شدید و مواردی از این دست را نیز در فرد ایجاد می‌کند.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: بهترین سونوگرافی تهران

دلایل شایع افسردگی

دلایل متعددی از جمله پیشینه بیولوژیکی یا اتفاقات و حوادث ناگهانی و شوکه‌کننده باعث ایجاد افسردگی در فرد خواهد شد که در ادامه به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟

1- سابقه خانوادگی

سوابق بیولوژیکی و خانوادگی فرد می‌تواند احتمال ابتلای او به بیماری افسردگی را افزایش دهد. پیشگیری و درمان افسردگی‌های ارثی سخت‌تر از انواع دیگر است.

2- ترومای اولیه دوران کودکی

برخی رویدادها در دوران کودکی خصوصا در سنین ۱ تا ۵ سال و قرارگیری فرد در موقعیت‌‌های سخت و استرس‌زا در این سنین، احتمال ابتلا به افسردگی در بزرگسالی را شدت می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: نشانه های افسردگی در کودکان چیست؟

۳- ساختار مغز

اگر لوب پیشانی مغز فرد نسبت به افراد عادی فعالیت کمتری داشته باشد، خطر ابتلا به بیماری افسردگی در فرد به شدت افزایش پیدا خواهد کرد.

افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟

4- اتفاقات تلخ ناگهانی

اتفاقاتی مانند از دست دادن عزیزان، مشکلات اقتصادی شدید مانند ورشکستگی و اخراج شدن از کار، طلاق یا ابتلا به بیماری‌های سخت و لاعلاج می‌توانند یکی از دلایل بروز افسردگی در فرد شوند که بهتر است قبل از شدت گرفتن نسبت به درمان آن اقدام شود.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: درمان ناباروری در مردان، وقتی هیچ اسپرمی ندارند!

راه‌های درمان افسردگی


افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟
زندگی با افسردگی می‌تواند عملکرد شما در زندگی را دچار اختلال کند و مشکلات فراوانی را برای شما به همراه داشته باشد. براساس تشخیص پزشک و دلایل ایجاد افسردگی، پزشک متخصص ممکن است درمان‌های مختلفی را برای شما تجویز کند.

از جمله درمان‌های معمول برای بیماری افسردگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روان‌درمانی

صحبت با یک درمان‌گر یا مشاور طی جلسات منظم و مداوم در یک بازه زمانی مشخص ، می‌تواند مهارت‌های فرد را در مقابله با احساسات منفی و مدیریت آن به طرز چشمگیری افزایش دهد.

  • دارو درمانی

در مواردی که بیماری افسردگی شدت پیدا کند و مشاوره‌های پزشکی و روان‌درمانی به تنهایی موثر نباشند، روان‌درمان‌گر مصرف دارو را در کنار جلسه‌های روان‌درمانی پیشنهاد می‌دهد.

بیشتر بخوانید: افسردگی در دوران کرونا، بلای جان‌تان نشود

  • نور درمانی
نور درمانی معمولا برای درمان افسردگی‌هایی که ناشی از تغییر الگوهای فصلی است که به آن افسردگی فصلی نیز می‌گویند، کاربرد دارد.

نور درمانی روشی است که فرد مبتلا به افسردگی را در معرض طیف‌های مختلف نور سفید قرار می‌دهند. این روش به تنظیم شدن خلق‌وخوی فرد و کمک شایانی می‌کند.

  • ورزش و مراقبت‌های شخصی


افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟
اگر افسردگی ناشی از خستگی روانی و کسالت‌های موردی باشد و دلایل ریشه‌‌ای و حادی نداشته باشد، درمان‌گر اضافه کردن عادت‌های روزانه‌ای مانند ورزش و مراقبت‌های شخصی مانند مدیتیشن، پیاده‌روی یا انجام یک فعالیت مورد علاقه را به فرد پیشنهاد می‌کند.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: بهترین دکتر جراح بینی در تهران

مرکز مشاوره خوب از کجا پیدا کنم؟


افسردگی و نشانه‌های آن چیست و چگونه درمان می‌شود؟
پیدا کردن یک مرکز مشاوره خوب و حرفه‌ای یکی از دغدغه‌هایی است که هر فردی قبل از مراجعه به مشاور و روان‌درمان‌گر با آن روبه‌رو می‌شود.

خلاصه
عصبانیت، پرخاشگری و تحریکات احساساتی شدید، کاهش میل و علاقه جنسی و انجام فعالیت‌های پر خطر مانند مصرف مواد مخدر، برخی از نشانه های افسردگی است. برای درمان افسردگی می‌توان از روان‌درمانی، دارو درمانی، نوردرمانی و ورزش استفاده کرد.
شما می‌توانید برای یافتن یک مرکز مشاوره حرفه‌ای و شناخته شده به وبسایت کلینیک نی نی بان بخش روانشناسی مراجعه کرده و با بهترین مراکز مشاوره و اطلاعات دقیق آن‌ها، آشنا شوید.

منبع: healthline

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.