درمان پوسیدگی دندان کودکان در سنین کم
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که درصورت برخوردکردن با پوسیدگی دندان های دایمی کودکان در سنین کم،مثلا ۷یا۸سالگی ،چه درمان هایی باید انجام داد؟؟
سوال : درصورت برخوردکردن با پوسیدگی دندان های دایمی کودکان در سنین کم،مثلا ۷یا۸سالگی ،چه درمان هایی باید انجام داد؟؟
پاسخ : هر کودکی در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارد. مینای دندان (لایه سخت بیرونی) روی دندانهای شیری بسیار نازکتر و نرمتر از دندانهای بزرگسالان است و به همین دلیل دندان کودکان بیشتر دچار پوسیدگی و خرابی میشود. خبر خوب این که قبل از رسیدن به مرحله درمان پوسیدگی دندان کودکان، تا حد زیادی پوسیدگی و عوامل وابسته به آن قابل پیشگیری است. دندانهای شیری در خوردن و صحبت کردن به کودک کمک کرده و در ضمن باعث میشوند دندانهای بزرگسالی در موقعیت صحیح خود قرار بگیرند. بنابراین مهم است که از همان ابتدا از دندانهای کودک خود مراقبت کنید.
برای آگاهی بیشتر از درمان پوسیدگی دندان کودکان در سنین کم به سراغ دکتر گلنار حمزه پور رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر گلنار حمزه پور یا دریافت نوبت از کلینیک دندانپزشکی دکتر گلنار حمزه پور کلیک کنید.
علل ایجاد پوسیدگیهای دندانی دوران کودکی
یکی از علل مهم پوسیدگها تمیز نکردن دهان و دندانهای شیری کودک به وسیله مادر است که توسط پزشک باید آموزش داده شود. این کار توسط یک پارچه یا گاز استریل به وسیله مادر انجام میشود. کمی که کودک بزرگتر شد مادر میتواند با مسواکهای انگشتی یا دستی شبها پیش از خواب دندانهای او را تمیز و پاک کند. این کار بسیاری از پوسیدگیها را پیشگیری خواهد کرد.
دومین دلیل نیز الگوی تغدیه نامناسب است. به عنوان مثال، شیر دادن به کودک با شیشه برای آرام کردن او و همچنین خوردن دائم شیر در طی شب. مادر نباید اجازه بدهد که کودک با شیشه محتوی چیزی جز آب بخوابد. بهتر است تعداد دفعات شیر خوردن کودک در شب را به آرامی کم کرد و بعد از آن به او آب داد تا دندانها از باقی ماندههای شیر تمیز شود. مادر نباید تسلیم خواستههای کودک شود و باید مراقب سلامتی دندانهای کودک باشد.
دلایل دیگری مانند کاهش جریان بزاق در زمان خواب، وجود پوسیدگیهای متعدد درمان نشده در دهان والدین و مصرف دائم میان وعدههای پوسیدگی زا در طی روز میتواند موجبات پوسیدگی دندانهای شیری کودک را فراهم کند. بهتر است والدین خود مراقب عفونتهای دهانی باشند تا آن را به کودک انتقال دهند.
میان وعدههایی که کودکان به آنها بسیار علاقه دارند شامل شیرینیها، کلوچه، کیک، بیسکویت، پفک و چیپس میشود. صرف وعدهها و میان وعدهها بهتر است منظم باشد. عادات غذایی کودک را به خوردن خوراکیهای غیر پوسیدنی زا و مفید برای او تغییر دهید.
عوارض و ضرورت درمان پوسیدگی
کاهش توانایی جویدن
درصورتیکه دندانهای کودک دچار پوسیدگی وسیع باشد توانایی جویدن و استفاده از مواد غذایی متنوع کاهش مییابد.
حتی ممکن است کودک بدون اینکه ابراز کند موقع جویدن درد دارد یا قادر به جویدن نیست از خوردن بعضی از مواد غذایی امتناع کند و والدین گمان میکنند که کودک بیاشتها است یا آن ماده غذایی را دوست ندارد.
این کودکان معمولاً بهعنوان کودکان بیاشتها و یا اصطلاحاً «بدغذا» شناخته میشوند، درحالیکه با درمان پوسیدگیهای موجود در دهان آنها وضعیت تغذیه بهصورت چشمگیری بهبود مییابد.
عدم توانایی حفظ فضای لازم برای رویش دندان دائمی
درصورتیکه پوسیدگی دندان اطفال بهموقع درمان نشوند و پیشرفت نمایند ممکن است مجبور به کشیدن دندانها شویم.
در این صورت باید کودک وسایلی به نام فضا نگهدار را سالها در دهان خود داشته باشد زیرا در غیر این صورت با از دست رفتن فضای موردنیاز برای رویش دندان دائمی در آینده نیاز به درمانهای پیچیده ارتودنسی خواهد بود.
مشکلات مربوط به کاهش زیبایی و اعتمادبهنفس
مسلماً دندانهای پوسیده و نازیبا در زیبایی و اعتمادبهنفس و روابط اجتماعی کودک تأثیرگذار خواهند بود و ممکن است عوارض ماندگاری بر شخصیت در حال رشد کودکان برجا بگذارد.
نشانهها و علائم پوسیدگی دندان کودکان چیست؟
پوسیدگیهای اولیه در کودکان با گذشت زمان ایجاد شده و در مراحل اولیه به سختی قابل مشاهده است. بهتر است دندانهای کودک خود را مرتب چک کرده و اگر چیز غیرعادی دیدید، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید. پوسیدگی دندان کودکان ممکن است به صورت زیر ظاهر شود:
- نمایان شدن نوارهای سفید مات روی سطح دندان نزدیک به خط لثه؛ این اولین علامت است و معمولاً توسط والدین تشخیص داده نمیشود.
- نوارهای زرد، قهوهای یا سیاه روی سطح دندان نزدیک به خط لثه؛ این نوارها نشان دهنده پیشرفت به سمت پوسیدگی است.
- دندانهایی که قهوهای مایل به سیاه هستند؛ این نشان میدهد که پوسیدگی دندان کودک به شدت پیشرفت کرده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼