۲۴۳۴۵۵
۹۸
۹۸
زندگی سالم ِقلب باید از اوایل زندگی آغاز شود، حتی قبل از تولد نوزاد

مراقب قلب تان باشید تا مغزتان خوب کار کند

حفظ تیزهوشی مغز در دوران پیری که شامل عملکردهای شناختی قوی مانند حافظه، تفکر و تصمیم‌گیری است تا حد زیادی با سلامت قلب مرتبط است.

مراقب قلب تان باشید تا مغزتان خوب کار کند

حفظ تیزهوشی مغز در دوران پیری که شامل عملکردهای شناختی قوی مانند حافظه، تفکر و تصمیم‌گیری است تا حد زیادی با سلامت قلب مرتبط است.

 پیروی از یک سبک زندگی سالم برای قلب باید از اوایل زندگی آغاز شود، حتی قبل از تولد نوزاد.  هرچه مراقبت از قلب را زودتر شروع کنید، بهتر است و برای حفظ عملکرد مغزتان در دوران پیری، کار اساسی‌تری انجام داده‌اید.

مراقب قلب تان باشید تا مغزتان خوب کار کند

سلامت قلب،قبل از تولد

زوال‌ عقل (دمانس) معمولا بیماری درمان‌ناپذیر و فرساینده در نظر گرفته می‌شود که نمی‌توان جلو پیشرفت آن را گرفت. با این حال، شواهد نشان می‌دهد که داشتن یک سبک زندگی سالم و تشخیص و درمان زودهنگام عوامل خطر بیماری‌های عروقی ممکن است به حفظ عملکرد طبیعی مغز کمک کند و آثار منفی و مشکلات بیماری آلزایمر و انواع دیگر زوال عقل را کاهش دهد.

در ایالات متحده حدود ۱۳۰ میلیون بزرگسال به نوعی از بیماری قلبی مبتلا هستند. دکتر اندرو فریمن، مدیر یک مرکز پیشگیری و سلامت قلب و عروق در دنور، می‌گوید که پیروی از یک سبک زندگی سالم برای قلب باید از اوایل زندگی آغاز شود، حتی قبل از تولد نوزاد.

اصلا به پیری می رسیم؟

آنچه بسیاری از آن شاکی‌اند این است که ما همه عمر سخت کار می‌کنیم و پول‌ پس‌انداز می‌کنیم تا دوران بازنشستگی خوبی داشته باشیم اما در این دوران باید منتظر حملات قلبی، سکته‌ها و دمانس باشیم؛ بیماری‌هایی که اگر به‌موقع اقدام کنیم و سبک زندگی‌مان را تغییر دهیم، ممکن است قابل پیشگیری باشند.

ناراحتی قلبی،زامبیای جان انسان ها

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیمار‌هایی قلبی‌عروقی مرتبط با تجمع پلاک (چربی، کلسترول، کلسیم و سایر مواد زائد) در شریان‌ها عامل اصلی مرگ‌ومیر در جهان است و تعداد موارد مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری عروق کرونر از ۶.۴ میلیون در سال ۲۰۰۰ به ۹.۱ میلیون در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

این بیماری بر مغز هم تاثیر می‌گذارد، زیرا تنگ شدن شریان‌ها می‌تواند جریان خون به مغز را هم کاهش دهد و به عروق خونی کوچک در مغز آسیب برساند و به اختلالات شناختی منجر شود. فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ نیز می‌توانند جریان خون به مغز را کاهش و التهاب را افزایش دهند که در نهایت به کاهش شناختی و زوال عقل منتهی می‌شود.

مراقب قلب تان باشید تا مغزتان خوب کار کند

بیماری قلبی‌عروقی و افزایش خطر زوال عقل

داشتن بیماری قلبی‌عروقی خطر ابتلا به زوال عقل را به میزان ۲۷ درصد افزایش می‌دهد. این بیماری می‌تواند در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ زندگی یک فرد شروع شود و معمولا بدون علائم قابل‌مشاهده‌ای که فرد را از خطر آگاه کند، رخ می‌دهد.

زنده ماندن پس از حمله قلبی

حدود نیمی از افرادی که پس از حمله قلبی زنده می‌مانند، با مشکل کاهش عملکرد مغز مواجه می‌شوند و برخی از آن‌ها نیز خیلی سریع‌تر به کاهش شناختی دچار می‌شوند.

شواهد جدید نشان می‌دهد که رابطه دوطرفه بین قلب و مغز عمیق‌تر از آن است که پیش‌تر در نظر گرفته می‌شد. عوامل خطر بیماری‌‌های عروقی مرتبط با مشکلات قلبی مانند دیابت، می‌توانند سطوح بتا‌ــ‌آمیلوئید در مغز را که به‌عنوان یک نشانگر کلیدی بیماری آلزایمر شناخته می‌شود، افزایش دهند.

 

سلامت قلب مان را چطور حفظ کنیم؟

علم پزشکی امروز داروهای شگفت‌انگیزی مانند استاتین‌ها و داروهای کاهش‌دهنده کلسترول تولید کرده است که می‌توانند از بیماری‌های قلبی جلوگیری یا روند آن‌ها را کند کنند؛ به‌ویژه اگر در مراحل اولیه شناسایی شوند و معاینات منظم و مصرف روزانه داروهای تجویزشده برای تحقق این هدف بسیار مهم‌اند. با این حال عملکرد داروها محدودیت‌هایی دارند و توصیه متخصصان پیروی از سبک زندگی سالم است.

خواب کافی و مناسب برای حفظ خلق‌وخو، انرژی و سلامت مغز بسیار مهم است و افرادی که در دهه ۳۰ و ۴۰ عمر خواب نامناسب و بی‌کیفیت دارند، بیش از دو برابر احتمال دارد که یک دهه بعد با مشکلات شناختی و زوال عقل مواجه می‌شوند.

ر‌ژیم غذایی مدیترانه‌ای

پیروی از ر‌ژیم غذایی مدیترانه‌ای یا رژیم گیاهی غنی از مواد مغذی و ضد التهابی حاوی غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات و کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری‌شده و نیز موادغذایی فوق‌فراوری‌شده مانند نوشابه، سیب‌زمینی سرخ‌ کرده و بستنی، خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۳۱ درصد کاهش می‌دهد.

کنترل استرس

کنترل استرس و کاهش آن هم از دیگر عوامل موثر بر کاهش خطر ابتلا به زوال عقل است. مطالعه‌ای که در اکتبر ۲۰۱۸ منتشر شد، نشان داد که سطح بالای کورتیزول‌ــ هورمون استرس‌ــ با آسیب به نواحی از مغز که وظیفه حرکت و مدیریت اطلاعات را بر عهده دارند، مرتبط است. همچنین مطالعه‌ای که در مارس ۲۰۲۳ منتشر شد، نشان داد افرادی که استرس بالایی دارند، ۳۷ درصد بیشتر احتمال دارد دچار مشکلات شناختی شوند.

مراقب قلب تان باشید تا مغزتان خوب کار کند

ورزش‌های مقاومتی

از دیگر عوامل موثر در کاهش خطر ابتلا به این بیماری ورزش است بزرگسالان باید هر هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت متوسط ​​یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید همراه با ورزش‌های مقاومتی انجام دهند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.