لینک هدیه
۲۴۵۸۰۵

زمان بگذرد دردها فراموش می‌شود؟!

زمان بگذرد دردها فراموش می‌شود؟!

ازدواج مجدد سالمندان موضوعی است که در سال‌های اخیر توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. با افزایش امید به زندگی و تغییرات اجتماعی، بسیاری از سالمندان پس از از دست دادن همسر خود، به فکر ازدواج مجدد می‌افتند.

ازدواج مجدد سالمندان می‌تواند به دلایل مختلفی همچون تنهایی، نیاز به حمایت عاطفی و اجتماعی، و همچنین ایجاد یک زندگی جدید باشد. ازدواج مجدد برای سالمندان می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. حضور یک شریک زندگی جدید می‌تواند احساس تنهایی را کاهش دهد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد.

این رابطه‌ها می‌توانند فرصت‌هایی برای فعالیت‌های اجتماعی و تفریحی فراهم کنند که به سلامت روانی و جسمی کمک می‌کند. با این حال، چالش‌هایی نیز وجود دارد. تفاوت‌های فرهنگی و نگرش‌های اجتماعی ممکن است باعث ایجاد موانع شوند. همچنین، سالمندان ممکن است با مشکلات مالی یا مسائل مربوط به خانواده‌های قبلی مواجه شوند.

تنش در خانواده ها

 در بسیاری از مواقع ازدواج مجدد درسالمندان منجر به تنش هایی درخانواده هردوطرف می شود.تنش هایی که حاکی ازهمین تابوهای فرهنگی و مخالفت های فرزندان است. به هر حال شاید شما هم در اطراف تان شاهد سالمندانی باشید که نیازهای عاطفی خود را با توجه به نگاه های اطراف شان سرکوب می کنند. ازدواج مجدد می تواند راهی منطقی برای رفع نیازهای سالمندان باشد و بهتر است در ابتدا خانواده های سالمندان و در ادامه مسئولان امر، شرایط لازم برای ازدواج مجدد این قشر از جامعه را فراهم کنند.

images(2)

تنهایی و چالش‌های آن برای سالمندان

دوره سالمندی از آن دست دوران هایی است که شاید اولین چالش پیش روی یک فرد سالمند، تنهایی اش است؛ افرادی که در این دوره از زندگی جمع دوستان و ارتباطات اجتماعی خود را از دست می دهند و بیش از گذشته احساس تنهایی می کنند.

این در حالی است که دربسیاری ازخانواده های ایرانی، ازدواج مجدداین افرادیک تابو به شمارمی آید.سالخوردگانی که در جست وجوی یک همراه برای روزها و مراحل پایانی زندگی خود هستند. امامساله اینجاست که توجه به نیازها و خلاهای عاطفی و اجتماعی اینها از اهمیت بسزایی برخوردار است. شاید از زبان خیلی ازسالمندان و بیشتر فرزندان و اطرافیان شان این مثل معروف «سر پیری و معرکه گیری» را شنیده باشید؛ همان هایی که به نوعی با مطرح کردن این ضرب المثل معروف، می خواهند این اقدام را مورد نکوهش قرار دهند. اما واقعیت این است که کشور با پیری جمعیت مواجه است و از آن طرف ما زنانه شدن سالمندی را هم داریم و شاید همین اقدامات و به قول معروف، شکستن این تابوها بتواند کمک شایانی به این پدیده بکند.

زندگی در دوران سالمندی با تغییرات بسیاری همراه است که گاهی این تغییرات برای فرزندان قابل درک نیست و مهم ترین تغییر این دوران همان حس تنهایی سالمندان است. در چنین شرایطی برخی از سالمندان ممکن است تصمیم بگیرند که دوباره ازدواج کنند؛ تصمیمی که شاید پذیرش آن از سوی فرزندان با مشکلاتی همراه باشد اما به هر حال این تصمیم تاثیرات زیادی بر جسم و روان آنان به دنبال دارد. البته مفهوم ازدواج و روابط عاطفی در دوران سالمندی ممکن است با آنچه که در دوران جوانی یا میانسالی تجربه می شود، تفاوت های زیادی داشته باشد و بنابراین مهم است که سالمندان در این دوره، مواردی را برای تشکیل یک زندگی موفقیت آمیز در نظر بگیرند.

تامین سلامت روان در پیری

ازدواج مجدد به سالمندان کمک می کند تا بیشتر به مراقبت از خود توجه کنند و فعالیت هایی مانند ورزش و مدیریت تغذیه را جدی تر دنبال کنند.البته محمود برجعلی نیز معتقد است که این ازدواج می تواند جلوی مسائل جسمی را هم بگیرد و فرسودگی بیشتر سالمندان را بکاهد.این در حالی است که یکی از مهم ترین نیازهای دوران سالمندی توجه به سلامت روان، پر کردن خلا تنهایی و پیشگیری از افسردگی آنهاست. احساس تنهایی، پدیده ناخوشایندی در سالمندان است که به دلیل افزایش شکنندگی های عاطفی و روانی، نیاز به حمایت و درک بیشتری دارند. شاید ازدواج مجدد در این دوره بتواند بر جنبه های مختلف زندگی فرد سالخورده مخصوصا جنبه های روانی آنها کمک شایانی کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند