۲۴۶۰۱۸

مراقب التهاب روده باشید؛ نرفته برمی‌گردد

مراقب التهاب روده باشید؛ نرفته برمی‌گردد

التهاب روده بیماری‌ مزمن گوارشی است که علائمش برای مدتی خاموش شده و درست زمانی که فرد فکر می‌کند بهبودی حاصل شده، با درد و تورم شدیدتر باز می‌گردد.

ایرج خسرونیا متخصص گوارش در رابطه با بیماری التهاب روده و علائم آن گفت: بیماری التهاب روده یا Inflammatory Bowel Disease نتیجه عملکرد نادرست و ملتهب شدن دستگاه گوارش، معده، مری و روده‌ها است. التهاب روده، یک التهاب مربوط به کلون (یکی از بخش‌های روده بزرگ به نام پس روده) است.

وی ادامه داد: زمانی که هر کدام از قسمت‌های سیستم گوارش دچار التهاب شوند، روند طبیعی مختل و فرد با درد، گرفتگی معده، اسهال و احساس گاز در شکم مواجه می‌شود. بیماری التهاب روده (IBD) که با نام التهابات مزمن دستگاه گوارش هم شناخته می‌شود یکی از بیماری‌هایی است که برای مدتی خاموش خواهد شد اما زمانی که فرد فکر می‌کند بهبود پیدا کرده با درد و تورم بیشتری برمی‌گردد.

خسرونیا اظهار داشت: التهاب روده انواعی دارد که هرکدام علت و عوارض خاص خود را در بدن رد بروز می‌دهند. از مهم‌ترین این التهابات می‌توان به بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و کولیت میکروسکوپی اشاره کرد.

خسرونیا تصریح کرد: با توجه به انواع گسترده التهاب روده علائم متفاوتی نیز دارد اما یک‌سری علائم شایع‌تری نسبت به علائم جزئی وجود دارد که توصیه می‌شود افراد با مشاهده این علائم برای اطمینان به پزشک متخصص مراجعه کنند.

Z(3)

التهاب روده چه علائمی دارد؟

خسرونیا ادامه داد: علائمی مانند گاز و نفخ، کم شدن اشتها، خون در مدفوع، فقر آهن، درد عضلات شکم، کاهش وزن غیرقابل توضیح، احساس درد و ناراحتی در معده، اسهال، تب، درد مفاصل، عرق شبانه، زخم‌های پوستی، مشکلات بینایی، قرمزی و خارش چشم و حالت تهوع و استفراغ از علائمی هستند که التهاب روده در بدن به‌وجود می‌آورد.

وی گفت: همچنین استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی در ابتلاء به التهاب روده تأثیر بسزایی دارد. سیگار کشیدن یا مصرف مشروبات الکلی باعث بروز بیماری کرون و تشدید علائم آزاردهنده آن شده، همچنین بیماری کولیت اولسراتیو در افرادی که سیگاری شایع‌تر است.

این متخصص گوارش افزود: از عوامل محیطی دیگر می‌توان به استرس و اضطراب اشاره داشت، یکی از عوامل اثرگذار و تشدیدکننده التهابات روده استرس و اضطراب است. توصیه می‌شود افراد برای کاهش استرس از ورزش‌های مفرح و سرگرمی‌های لذت‌بخش جهت ترشح بیشتر هورمون سروتونین (هورمون شادی‌بخش) کمک بگیرند.

‌خسرونیا تصریح کرد: بهترین راه‌کار برای جلوگیری از این بیماری تغییر سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی است. یعنی افراد با ترک سیگار، جلوگیری از کم آب شدن بدن، خواب کافی و فعالیت بدنی منظم، کاهش مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و الکلی، خوردن وعده‌های غذای کوچک با فاصله ۲ تا ۴ ساعت، شناسایی مواد غذایی تشدید کننده التهاب روده و همچنین کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده، تند، چرب، تهیه شده از شیر و فیبر می‌تواند روشی برای پیشگیری از ابتلاء و پیشرفت بیماری در بدن باشد.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند