۲۴۶۰۶۴

درمان جدید ممکن است درمان سریعی را برای علت شایع فشار خون بالا ارائه دهد

درمان جدید ممکن است درمان سریعی را برای علت شایع فشار خون بالا ارائه دهد

پزشکان در دانشگاه کوئین مری لندن، بارتز سلامت NHS Trust و دانشگاه کالج لندن توسعه یک درمان حرارتی هدفمند ساده و کم تهاجمی (Triple T) را هدایت کرده‌اند که پتانسیل تغییر مدیریت پزشکی یک علت شایع، اما معمولا نادیده گرفته شده فشار خون بالا را دارد.

پزشکان در دانشگاه کوئین مری لندن، بارتز سلامت NHS Trust و دانشگاه کالج لندن توسعه یک درمان حرارتی هدفمند ساده و کم تهاجمی (Triple T) را هدایت کرده‌اند که پتانسیل تغییر مدیریت پزشکی یک علت شایع، اما معمولا نادیده گرفته شده فشار خون بالا را دارد.

این پیشرفت که امروز در لنست منتشر شد ، می‌تواند پس از آزمایش‌های بیشتر، به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان که در حال حاضر تشخیص داده نشده و درمان نمی‌شوند، کمک کند.

در بریتانیا، Triple T، که به‌عنوان علمی فرسایش فرکانس رادیویی با هدایت اولتراسوند آندوسکوپی شناخته می‌شود، با همکاری محققان دانشگاه کالج لندن، دانشگاه کالج بیمارستان NHS Trust، دانشگاه کمبریج NHS Trust و دانشگاه کمبریج به شدت مورد آزمایش قرار گرفت.

فشار خون

علت پنهان فشار خون بالا

فشار خون بالا از هر سه بزرگسال یک نفر را تحت تاثیر قرار می دهد که از هر بیست مورد یک مورد از آنها یک بیماری هورمونی به نام آلدوسترونیسم اولیه است. با این حال، کمتر از یک درصد از مبتلایان تا به حال تشخیص داده می شوند.

این وضعیت زمانی رخ می دهد که گره های خوش خیم کوچک در یک یا هر دو غدد فوق کلیوی آلدوسترون اضافی تولید می کنند، هورمونی که با افزایش سطح نمک در بدن، فشار خون را افزایش می دهد. بیماران مبتلا به آلدوسترونیسم اولیه اغلب به داروهای استاندارد فشار خون پاسخ خوبی نمی دهند و با خطر حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه مواجه هستند.

جایگزینی برای جراحی

تاکنون، تنها درمان موثر آلدوسترونیسم اولیه، برداشتن کل غده فوق کلیوی با جراحی بوده که نیاز به بیهوشی عمومی، دو تا سه روز بستری شدن در بیمارستان و هفته‌ها بهبودی دارد. در نتیجه بسیاری از بیماران تحت درمان قرار نمی گیرند.

Triple T با از بین بردن انتخابی گره کوچک آدرنال بدون برداشتن غده، جایگزینی سریع‌تر و ایمن‌تر برای جراحی ارائه می‌کند. این امر با پیشرفت‌های اخیر در اسکن‌های تشخیصی، با استفاده از رنگ‌های مولکولی که حتی کوچک‌ترین گره‌های آدرنال را به‌دقت شناسایی و مکان‌یابی می‌کنند، ممکن می‌سازد. آنهایی که در غده فوق کلیوی چپ قرار دارند، بلافاصله در مجاورت معده دیده می شوند، از جایی که می توانند مستقیماً هدف قرار گیرند.

درمان جدید انرژی امواج را مهار می‌کند و دو تکنیک پزشکی را تطبیق می‌دهد: فرکانس رادیویی یا مایکروویو گرما را در یک سوزن کوچک که در بافت ناکارآمد قرار داده می‌شود، ایجاد می‌کند و باعث سوختگی کنترل‌شده می‌شود. اولتراسوند از امواج صوتی منعکس شده برای ایجاد یک فیلم در زمان واقعی از این روش استفاده می کند.

در Triple T، مانند آندوسکوپی معمول، یک دوربین داخلی کوچک -- در این مورد با استفاده از امواج فراصوت و همچنین نور -- از طریق دهان به معده منتقل می شود. متخصص آندوسکوپی این را تجسم می کند

غده فوق کلیوی و یک سوزن ظریف را از معده دقیقاً به داخل گره هدایت می کند. انفجارهای کوتاه گرما ندول را از بین می برد اما بافت های سالم اطراف را بدون آسیب می گذارد. این روش کم تهاجمی تنها ۲۰ دقیقه طول می کشد و نیاز به برش های داخلی یا خارجی را از بین می برد.

این مطالعه FABULAS نام دارد، نام مخفف مطالعه امکان‌سنجی ABlation آندوسکوپی با فرکانس رادیویی، با راهنمایی اولتراسوند، به عنوان یک درمان غیرجراحی، آدرنال صرفه‌جویی برای آدنوم‌های تولیدکننده آلدوسترون است.

FABULAS Triple T را روی ۲۸ بیمار مبتلا به آلدوسترونیسم اولیه آزمایش کرد که اسکن مولکولی آنها یک ندول تولید کننده هورمون را در غده فوق کلیوی چپ مشخص کرده بود. مشخص شد که روش جدید بی‌خطر و موثر بوده و اکثر بیماران شش ماه بعد سطح هورمون‌های طبیعی خود را دارند. بسیاری از شرکت کنندگان توانستند تمام داروهای فشار خون را بدون عود بیماری قطع کنند.

فشار خون

پروفسور موریس براون، یکی از نویسندگان ارشد مطالعه FABULAS و استاد فشار خون غدد درون ریز در دانشگاه کوئین مری لندن، گفت: "70 سال از کشف هورمون آلدوسترون در لندن می گذرد، و یک سال بعد، اولین بیمار در ایالات متحده با فشار خون شدید به دلیل یک پزشک که تنها دارای آلدوسترون تولید می کند، با تومور مبتلا به این بیماری است. اغراق جزئی، اینکه 10 تا 20 درصد از کل فشار خون ممکن است روزی به ندول های قابل درمان در یک یا هر دو غدد ردیابی شود، ما اکنون می توانیم این چشم انداز را درک کنیم و پیشرفت هایی در قرن بیست و یکم در تشخیص و درمان ارائه کنیم.

موفقیت FABULAS منجر به یک کارآزمایی تصادفی بزرگتر به نام "WAVE" شده است که Triple T را با جراحی سنتی آدرنال مقایسه می کند. نتایج در سال 2027 پیش بینی می شود.

پروفسور استفان پریرا، محقق ارشد FABULAS و پروفسور کبد و گوارش در موسسه UCL برای سلامت کبد و گوارش، افزود: "با آموزش مناسب، این روش کمتر تهاجمی می تواند به طور گسترده در واحدهای آندوسکوپی در سراسر بریتانیا و بین المللی ارائه شود."

پروفسور مارک گورنل، سرپرست غدد درون ریز بالینی در بیمارستان آدنبروک و استاد غدد بالینی در دانشگاه کمبریج، پروفسور مارک گورنل، گفت: «این پیشرفت به لطف توسعه مشترک مولکول‌های جدید ردیاب PET امکان‌پذیر شد، که تشخیص غیر تهاجمی را با امکان یافتن اولین زمان و درمان دقیق امکان‌پذیر می‌سازد.

وی افزود: «به لطف این کار، ممکن است در نهایت بتوانیم افراد بیشتری را با آلدوسترونیسم اولیه تشخیص داده و درمان کنیم، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سایر عوارض را در آنها کاهش دهیم و تعداد افراد وابسته به طولانی‌مدت داروهای فشار خون را کاهش دهیم.»

یک گام بزرگ رو به جلو برای درمان فشار خون بالا

برای میلیون‌ها نفری که از آلدوسترونیسم اولیه تشخیص داده نشده رنج می‌برند، این تحقیق امید جدیدی را ارائه می‌کند. درمان حرارتی با هدف ایمن، که از طریق دهان انجام می‌شود، می‌تواند جایگزین جراحی بزرگ شود و امکان بهبودی سریع‌تر و نتایج بهتر را فراهم کند.

با مطالعات بیشتر در حال انجام، این درمان پیشرفت به زودی می تواند به یک روش استاندارد در سراسر جهان تبدیل شود و مراقبت از بیماران مبتلا به این نوع قابل درمان فشار خون را متحول کند.

این تحقیق عمدتاً توسط خیریه بارتز، مؤسسه ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت (NIHR) از طریق مراکز تحقیقات بیومدیکال بارتز و کمبریج (BRCs) و بنیاد قلب بریتانیا پشتیبانی می‌شود.

این کار توسط یک کارآزمایی تصادفی بزرگتر به نام "WAVE" دنبال می شود که TTT را با جراحی سنتی در 120 بیمار مقایسه می کند. نتایج در سال 2027 پیش بینی می شود.

 

منبع: ScienceDaily
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند