۲۴۶۲۰۶

بسه دیگه غر نزن!

بسه دیگه غر نزن!

غر زدن یکی از ناپسندترین عادات اخلاقی است. ممکن است یکی از اطرافیان ما مدام غر بزند، ممکن است آن غرغرو خودمان باشیم.

به گزارش نی نی بان ،  غر زدن یک نوع اعلام نارضایتی و ناراحتی از شرایط موجود است. اکثر ما احتمالا این وضعیت را تجربه کرده‌ایم. برخی افراد وقتی نادیده گرفته می شوند و نیازهای آن‌ها برآورده نمی شود، شروع به غر زن می‌کنند. این رفتار علاوه بر این که موجب ناراحتی اطرافیان می‌شود، مشکلات جدی برای خود فرد نیز ایجاد می‌کند. در اکثر مواقع افرادی که غر می‌زنند، دچار معده درد، احساس خستگی، نگرانی، اضطراب و عصبانیت می‌شوند و ممکن است احساسات ناخوشایندی را تجربه کنند. اما علت آن چیست و چطور می‌توان این عادت ناپسند را کنار گذاشت؟ 

غر زدن

غُر به چه معناست؟

 غر   (nagging) یعنی فرد مدام از شرایط موجود ابراز نارضایتی و شکایت کند. برخی از افراد تنها در شرایط ناراحت‌کننده غر می‌زنند و عده زیادی هم هستند که به این کار عادت دارند. فردی که به این رفتار عادت می کند، حتی در بهترین شرایط نیز دلیلی برای این کار پیدا می‌کند. غر زدن در روانشناسی یعنی تمرکز بر رفتارهای منفی و اشتباه دیگران. این رفتار ناراحتی خود فرد و اطرافیان را دربردارد.

چرا غر می زنیم؟

بهتر است بدانید که این رفتار روشی نادرست برای بیان احساسات منفی است که هم برای فردی که غر می‌زند و هم افراد شنونده، آزاردهنده است. اکثر افراد غرغرو منفی‌گرا هستند. غرغروها به وسواس فکری اجباری (OCD) هم مبتلا هستند.

5 دلیل اینکه غر می زنیم:

تخلیه احساسات منفی

ابتلا به وسواس فکری اجباری

ترس از بی‌نظمی

احساس ناتوانی

 بی‌توجهی زیاد دیگران

آیا غُر بر سلامت ما تاثیر می گذارد؟

اگر غر می‌زنید، باید بدانید که این عادت برای سلامتی شما نیز مضر است و موجب افزایش ترشح هورمون کورتیزول و همچنین اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌شود. وقتی  دائما به نکات منفی فکر می‌کنید و  غرغر می کنید، استرس و اضطراب بیشتری به سراغتان می‌آید. وقتی غر می زنید بیشتر به بیماری‌هایی مثل دیابت، کلسترول بالا، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی مبتلا می شوید. به طور معمول خطر ابتلا به معده درد و بیماری‌های گوارشی نیز در افراد غرغرو بیشتر است.

چگونه غر نزنیم؟

برای درمان این رفتار قبل از هر کاری باید شکرگزاری را یاد بگیرید. سعی کنید به جای این رفتار ناپسند و ابراز ناامیدی، هر روز به خاطر چیزهایی که در زندگی دارید خدا را شکر کنید.وقتی ناراحتید، برای بهبود شرایط وقت بگذارید.  با آرامش در مورد آن موضوع با اعضای خانواده و دوستان  صحبت کنید. مطمئن باشید بسیاری از مشکلات با صحبت کردن حل می‌شوند. به علاوه بهتر است برخی شرایط را قبول کنید و خودتان را برای اتفاق‌هایی که قابل تغییر نیستند، ناراحت نکنید. وقتی نمی‌توانید شرایطی را تغییر دهید، پس بهترین راهکار پذیرش و شکرگزاری است. برای درمااین عادت ناپسند خوش بین و مثبت اندیش باشید. برای غرغرو نبودن بیشتر روی جنبه‌های مثبت زندگی تمرکز کنید. فراموش نکنید که دیگران نمی‌توانند همه انتظارات و نیازهای شما را برآورده کنند، اما این موضوع به این معنا نیست که آن‌ها شما را دوست ندارند یا نسبت به شما بی‌توجه هستند. برای این که آرامش بیشتری را تجربه کنید، باید بپذیرید که هرکس ویژگی‌های متمایزی دارد و همانطوری رفتار می‌کند که فکر می‌کند بهتر است! با غر زدن هیچ کاری پیش نمی رود!

غر زدن

 راهکارهای موثر برای درمان غُر 

کمتر به خودتان و دیگران سخت بگیرید. برای دیگران نسخه نپیچیم.

روی چند کاغذ بنویسید که غُر ممنوع و آن را در بخش‌های مختلف خانه و جلوی چشم‌تان قرار دهید.

به اعضای خانواده‌تان بگویید که خوش‌قول بودن برای شما اهمیت زیادی دارد.

برای هر یک از اعضای خانواده وظایفی را تعیین کنید تا کارهای خودتان کمتر شود.

روزانه چندین نفس عمیق بکشید و قبل از این که  غر بزنید، به خودتان تلقین کنید که نیازی نیست شرایط را سخت بگیرید.

سعی کنید به جای غر به کودکان، در مورد موضوعات مختلف با آن‌ها حرف بزنید و به آن‌ها یاد بدهید که چه وظایفی دارند و باید چگونه رفتار کنند.

دست از انتقاد کردن بردارید و سعی کنید بیشتر از زندگی لذت ببرید.

از یک مشاور یا روانشناس خوب برای افزایش مثبت‌گرایی و رفع مشکلات احتمالی کمک بگیرید.

اگر احساس می‌کنید که در برخی از کارها مهارت بیشتری دارید، بهتر است با کمال میل مسئولیت آن کارها را بپذیرید.

افراد غرغرو چه نشانه‌هایی دارند؟

افراد غرغر معمولا هر درخواستی را ۲بار تکرار می‌کنند، نسبت به کارهایی که خلاف میل‌شان است، سریع واکنش نشان می‌دهد و دائما احساس درماندگی می‌کنند. این افراد زیاد انتقاد می‌کنند و از خودشان رفتار مادرانه یا پدرانه نشان می‌دهند. جالب است بدانید که افراد غرغرو بیشتر از این که به فکر خودشان باشند، به فکر دیگران هستند و وقت کمی برای خوشحال کردن خودشان می‌گذارند و از همین رو دائما احساس نارضایتی می‌کنند.

غر زدن

سخن نهایی

هر چند غر زدن مشکل جدی محسوب نمی‌شود، اما زمانی که این کار به عادت تبدیل شود، معمولا کنار گذاشتن آن مشکل خواهد بود. از طرف دیگر این رفتار موجب بروز مشکلاتی جدی در روابط می‌شود و می‌تواند برای سلامت جسم و روان شما نیز مضر باشد.

منبع: سواد زندگی 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند