۲۴۸۱۲۵

پانیک را جدی بگیرید/ اختلال هراس می‌تواند روی زندگی شما تأثیر بگذارد

پانیک را جدی بگیرید/ اختلال هراس می‌تواند روی زندگی شما تأثیر بگذارد

اختلال هراس یکی از اختلالات سلامت روان است که گاه به صورت مکرر و بدون هیچ محرک خاصی می‌تواند رخ دهد و بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارد، به گفته یک روانشناس اصلاح سبک زندگی در کنار مراجعه به پزشک می‌توان این اختلال را مدیریت کرد و کیفیت زندگی را ارتقا داد.

هر فردی در طول زندگی خود بار‌ها دچار احساساتی همچون در طول زندگی بار‌ها دچار احساساتی، چون ترس و اضطراب شده است این واکنش‌ها کاملا طبیعی بوده و بدن در مواقع لازم این واکنش‌ها را از خود نشان می‌دهد.

به گفته یک روانشناس اختلال هراس یا آنچه امروز به آن پانیک شدن می‌گویند نیز شرایط مشابهی با ترس و اضطراب دارد اگر این اختلال گاه بدون دلیل رخ می‌دهد و فرد بدون دلیل و به‌طور منظم حملات ناگهانی وحشت و ترس را تجربه می‏‌کند

سمیه مرادیان، روانشناس با بیان اینکه حمله پانیک یک نوع ترس یا هراس شدید است که در صورت عدم وجود خطر واقعی یا بدون علت ظاهری باعث واکنش‌های شدید جسمی می‌شود، گفت: این حملات برای فرد ممکن است بسیار ترسناک باشند چرا که فرد ممکن است فکر کند، کنترل خود را از دست داده باشد، یا اینکه تنفسش دچار توقف شده است و حتی ممکن است به این فکرد که که دچار حمله قلبی شده و یا در حالت مرگ است.

IMG_20250403_152100

به گفته این روانشناس اگرچه حملات پانیک تهدیدکننده زندگی نیستند، اما می‌توانند ترسناک باشند و بر کیفیت زندگی افراد تأثیر بگذارند.

وی تأکید کرد: در صورت ابتلا به اختلال هراس باید با پزشک مشورت کرد چرا که درمان صحیح مهمترین عامل در کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی افراد است.

مرادیان ادامه داد: حملات پانیک، معمولاً ناگهانی، بدون هشدار و دلیل واضح شروع می‌شوند. آنها می‌توانند در هر زمان، مانند رانندگی با اتومبیل، در مرکز خرید، هنگام خواب یا حتی وسط یک جلسه کاری رخ دهد این حملات ممکن است گاه به گاه یا به صورت مکرر رخ دهند. در واقع این حملات گاه بدون هیچ محرک خارجی ممکن است صورت بگیرند و فرد به به طور مکرر، حس تهدید می‌کند و در هجوم اضطراب شدید قرار می‌گیرد.

وی در رابطه با انواع اختلال هراس نیز گفت: اختلال هراس خاص، هراس از مکان‌های شلوغ یا آگورافوبیا، اختلال هراس اجتماعی، اختلال پانیک در خواب، ترس از تنهایی وتن‌ها ماندن، اختلال بدشکلی هراسی از جمله انواع اختلال‌های هراس محسوب می‌شوند.

این روانشناس همچنین در رابطه با شیوه‌های پیشگیری و درمان اختلال هراس نیز گفت: نوشیدن الکل، مصرف کافئین و دیگر تحریک‌کننده‌ها و همچنین دارو‌های اعتیادآور می‌توانند احتمال ایجاد این اختلال را بیشتر کنند، بنابراین نخستین اقدام برای پیشگیری از این حملات متوقف کردن این اقدامات است. در گام بعدی باید رژیم غذایی را اصلاح کرد و با داشتن خواب کافی، سحرخیزی و تنفس عمیق خوب در کنار فعالیت بدنی منظم و مدیرت استرس روزانه به سمت کاستن اضطراب رفت.

مرادیان افزود: دارو‌های ضد پانیک می‌توانند به کاهش علائم مرتبط با حملات آن و همچنین افسردگی کمک کنند. همچنین فرد می‌تواند با استفاده از روان درمانی افکار و اعمال خود را تغییر داده و عملکرد بهتری در برابر ترس‌های خود داشته باشد.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند