۲۴۸۴۸۱

آشنایی با ویتامین تراپی تزریقی

آشنایی با ویتامین تراپی تزریقی

ویتامین تراپی تزریقی یکی از بهترین روش ها برای رساندن ویتامین های ضرور به بدن شماست.

به گزارش نی نی بان ، ویتامین تراپی تزریقی، مواد مغذی مهم شامل الکترولیت‌ها، املاح و مواد معدنی و ویتامین‌ها را از طریق رگی در دست شما به بدنتان می‌رساند. خیلی از افراد از ویتامین تراپی تزریقی برای پیشگیری از عوارض بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می‌کنند، اما آیا این کار درست است؟ ویتامین تراپی تزریقی ممکن است عوارض منفی داشته باشد؛ مانند لخته‌شدن خون، عفونت و اوردوز مواد مغذی.

یادتان باشد که سازمان غذا و دارو بر ویتامین تراپی تزریقی نظارت چندانی ندارد و همیشه لازم است پیش از این درمان با پزشک مشورت کنید. پزشک می‌تواند مشخص کند بدن شما به چه مواد مغذی و تا چه اندازه نیاز دارد.

ویتامین‌تراپی تزریقی از طریق سوزنی که وارد رگتان می‌شود، مواد مغذی را به بدنتان می‌رساند. در اوایل پاندمی کرونا، ویتامین تراپی تزریقی تبدیل به شیوه‌ای معروف برای خیلی از افراد شده بود تا ویتامین‌ها و املاح زیادی را به بدن برسانند و سیستم ایمنی خود را تقویت کنند و از ابتلا به کرونا پیشگیری نمایند. در ویتامین‌درمانی می‌توانید انواع مواد مغذی را انتخاب کنید یا ترکیبی از انواع آنها مانند الکترولیت‌ها، گلوتاتیون، سالین و ویتامین B۱۲ و ویتامین C را به بدن برسانید.

یک جلسه ویتامین تراپی تزریقی چیزی بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. طی این مدت، شما زیر سرُم هستید.

چرا از روش ویتامین‌تراپی تزریقی استفاده می‌کنیم؟

پزشکان معمولاً از ویتامین تراپی تزریقی یا به‌اصطلاح عامیانه تزریق سرُم برای درمان کمبود مواد مغذی در افرادی که مشکلات جذب مواد مغذی دارند یا نمی‌توانند مکمل خوراکی مصرف کنند استفاده می‌کنند. ویتامین تراپی تزریقی کمک می‌کند علائم کمبود مواد مغذی در بدن کاهش پیدا کند؛ مانند کم‌خونی، اسهال و کاهش وزن. دیگر کاربردهای ویتامین تراپی تزریقی شامل این موارد می‌شود:

. کمک به تولید گلبول قرمز خون

. انتقال مواد مغذی به بدن که به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و کووید و آنفلوانزا کمک می‌کنند.

. هیدراته نگه‌داشتن بدن

آیا ویتامین تراپی تزریقی بی‌خطر است؟

ویتامین تراپی تزریقی درصورتی‌که با تجویز پزشک و توسط کسی که تبحر در تزریق دارد و در محیطی تمیز و با ابزارهای استریل انجام شود خطری نخواهد داشت. سازمان غذا و دارو، ویتامین تراپی تزریقی را از جهت مؤثربودن و ایمن بودن تست و آزمایش نکرده است.

در مورد اینکه آیا ویتامین تراپی تزریقی برای شما خوب است یا نه باید با پزشک مشورت کنید. شاید لازم باشد پیش‌ از این درمان، یک آزمایش خون برای آنالیز مواد مغذی در بدنتان انجام دهید.

وقتی مکمل خوراکی مصرف می‌کنید، سیستم گوارش شما باید آن مکمل را تجزیه کند تا اثر بگذارد. سیستم گوارش شما فیلترهایی دارد که کمک می‌کنند مواد سمی وارد خونتان نشوند. دور زدن این فیلترها با انتقال مواد مغذی از طریق تزریق به جریان خون ممکن است خطرناک باشد.

در بهترین حالت ممکن است تزریق مواد مغذی ضرورتی نداشته باشد. با تزریق مواد مغذی از طریق سرُم، در واقع شما فرایند نرمال گوارش در بدنتان را حذف می‌کنید. درحالی‌که این فرایند مانند محافظی برای جذب مواد است. پس ممکن است با تزریق، خیلی بیشتر از اندازه‌ای که به مواد مغذی نیاز دارید آنها را وارد بدنتان کنید.

فواید و اثرات بالقوه ویتامین‌تراپی تزریقی

ویتامین تراپی تزریقی می‌تواند کمبود مواد مغذی را در افرادی که مشکل سوء جذب دارند و کسانی که نمی‌توانند مکمل خوراکی مصرف کنند برطرف نماید. طبق یک سری از شواهد، ویتامین تراپی تزریقی ممکن است برای افرادی که نمی‌توانند از طریق غذا یا مکمل، مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنند مفید باشد.

یک سری از فواید احتمالی ویتامین تراپی تزریقی برای این موارد است:

. مه مغزی

. دهیدراسیون یا کم‌آبی بدن

. خشکی پوست

. خستگی و ضعف

. عفونت‌های مکرر

. سردرد

یادتان باشد: در مورد اینکه آیا ویتامین تراپی تزریقی مؤثر یا ایمن است به‌اندازه کافی تحقیق و مطالعه انجام نشده است. درصورتی‌که این درمان توسط پزشک تجویز نشود ممکن است خطرناک باشد.

عوارض جانبی و خطرات احتمالی

ویتامین تراپی تزریقی درصورتی‌که پزشک آن را با هدف خاصی تجویز نکرده باشد می‌تواند خطرناک باشد. اگر مواد مغذی به میزان خیلی زیاد و غیرضروری در خونتان وجود داشته باشند می‌توانند مسمومیت ایجاد کنند؛ بنابراین احتمال اوردوز کردن ویتامین‌ها و املاح وجود دارد.

علائم اوردوز مواد مغذی شامل بی‌نظمی ضربان قلب، تیرگی ادرار و تشنج می‌شود. البته اوردوز کردن مواد مغذی اتفاقی نادر است؛ چون بدن معمولاً اضافی مواد مغذی را از طریق ادرار دفع می‌کند.

پزشکان معمولاً از ویتامین تراپی تزریقی یا به‌اصطلاح عامیانه تزریق سرُم برای درمان کمبود مواد مغذی در افرادی که مشکلات جذب مواد مغذی دارند یا نمی‌توانند مکمل خوراکی مصرف کنند استفاده می‌کنند. ویتامین تراپی تزریقی کمک می‌کند علائم کمبود مواد مغذی در بدن کاهش پیدا کند؛ مانند کم‌خونی، اسهال و کاهش وزن

ویتامین

دیگر عوارض احتمالی ویتامین تراپی تزریقی:

. آمبولی هوا: زمانی اتفاق می‌افتد که یک حباب هوا وارد رگ شده و به قلب یا ریه‌ها می‌رود.

. واکنش آلرژیک

. لخته‌شدن خون

. عفونت

. آسیب به پوست و بافت

چه کسی نباید ویتامین‌تراپی تزریقی انجام دهد؟

بعضی از افراد بهتر است از ویتامین تراپی تزریقی خودداری کنند:

. کسانی که کمبود گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز دارند: این اختلال ژنتیکی باعث تخریب گلبول‌های قرمز خون می‌شود که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رسانند.

. کسانی که هموکروماتوز دارند: در این بیماری، میزان زیادی از آهن در خون وجود دارد و ایجاد مسمومیت می‌کند.

. بیماران کلیوی: بیماری کلیوی باعث آسیب به کلیه‌ها شده و کلیه‌ها نمی‌توانند ضایعات را به‌خوبی از خون دفع کنند.

چقدر طول می‌کشد تا ویتامین تراپی تزریقی اثر بگذارد؟

جلسات ویتامین تراپی تزریقی بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشند. مشخص نیست دقیقاً چقدر طول می‌کشد تا مواد مغذی اثر خود را بگذارند و این مدت‌زمان در هر کسی متفاوت است. اما به‌طورکلی، ویتامین تراپی تزریقی سریع‌تر از مکمل‌های خوراکی اثر می‌کند؛ زیرا مواد مغذی مستقیماً وارد خون می‌شوند.

آیا در صورت ویتامین تراپی تزریقی باز هم به مصرف مکمل‌های خوراکی روزانه نیاز دارید؟

ویتامین

حتی اگر تصمیم بگیرید برای افزایش ویتامین‌های بدنتان ویتامین تراپی تزریقی انجام دهید، باز هم باید طبق توصیه پزشک مکمل‌های روزانه خود را مصرف کنید. شاید پزشک توصیه کند در روزهایی که تحت ویتامین تراپی تزریقی نیستید، مکمل خوراکی مصرف کنید. به‌هرحال نظر پزشکتان مهم و تعیین‌کننده است.

منبع: تبیان 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند