۲۴۹۳۸۳

چرا همیشه خسته هستم؟

چرا همیشه خسته هستم؟

خستگی اگر از حد بگذرد باید آلارم هایی در ذهن شما روشن شود چون ممکن است حاکی از مشکلاتی جدی باشد.

به گزارش نی نی بان، آیا در طول روز برای بیدارماندن تلاش می‌کنید یا احساس می‌کنید انرژی‌تان تمام شده؟ شما تنها نیستید. چه کارمند تمام‌وقت باشید، چه دانشجو یا بازنشسته، حس «خسته‌ام» به شکل‌های مختلف خودش را نشان می‌دهد. چیزی که این موضوع را آزاردهنده‌تر می‌کند، ندانستن دلیل این خستگی است. در اینجا ۹ دلیل اصلی آن آمده است

خستگی

کمبود خواب یا کیفیت پایین خواب

شاید این موضوع بدیهی به نظر برسد، اما در فرهنگ امروزی که «بیدار شو و کار کن» رواج دارد، خواب گاهی به‌جای یک نیاز ضروری، به‌عنوان یک تجمل دیده می‌شود. داشتن ۶ تا ۹ ساعت خواب کافی و باکیفیت برای سلامتی حیاتی است. شرایط را برای یک خواب خوب و کافی فراهم کنید.

مشکلات تنفسی در خواب

وقفه‌های تنفسی، مثل خوروپف، می‌توانند جریان هوای شبانه را کاهش دهند و باعث شوند خواب شما کمتر انرژی‌بخش باشد. این مشکل اغلب به دلیل آپنه انسدادی خواب است. آپنه خواب نه‌تنها باعث خستگی و خواب‌آلودگی در روز می‌شود، بلکه می‌تواند بیماری‌های مزمن مثل فشارخون بالا، دیابت، رفلاکس معده، میگرن و مشکلات ریتم قلب را هم تحت‌تأثیر قرار دهد.

کمبود ورزش منظم و یا ورزش بیش‌ازحد

حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه می‌تواند انرژی شما را در طول روز حفظ کند و خواب عمیق (موج آهسته) را که با احساس سرحالی مرتبط است، افزایش دهد. اما از سوی دیگر، ورزش بیش‌ازحد می‌تواند شما را سریع‌تر خسته کند و سطح استرس را بالا ببرد.

مصرف زیاد کافئین

شاید عجیب به نظر برسد، چون کافئین قرار است شما را بیدار نگه دارد، درست است؟ اما زیاده‌روی در مصرف قهوه یا نوشابه می‌تواند کیفیت خوابتان را مختل کند. به محدودیت‌های مصرف کافئین توجه کنید و بعدازظهر (ترجیحاً بعد از ساعت ۱۲ ظهر) کافئین مصرف نکنید.

حساسیت یا عدم تحمل غذایی

اگر بعد از خوردن مقدار زیادی از یک غذا احساس خستگی شدید می‌کنید، ممکن است به آن حساسیت یا عدم تحمل داشته باشید. با پزشک عمومی خود درباره آزمایش حساسیت غذایی یا ارجاع به متخصص آلرژی صحبت کنید.

کم‌خونی

کم‌خونی یکی از دلایل اصلی خستگی در زنان است، اما می‌تواند همه افراد را تحت‌تأثیر قرار دهد. این مشکل اغلب با کمبود آهن مرتبط است. خوردن غذاهای غنی از آهن، مثل سبزیجات برگ‌دار و انواع گوشت، می‌تواند سطح آهن بدن را بهبود دهد. پزشک عمومی می‌تواند با آزمایش خون، کمبود آهن شما را بررسی کند.

افسردگی یا اضطراب

خستگی عاطفی می‌تواند به‌اندازه خستگی جسمی سنگین باشد. احساس مداوم غم، ناامیدی، عصبی بودن یا وحشت می‌تواند نشانه‌های افسردگی یا اضطراب باشد. با پزشک خود درباره منابع و راهکارهای موجود برای کمک به این شرایط صحبت کنید.

کم‌کاری تیروئید

خستگی می‌تواند نشانه کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) باشد که بر متابولیسم و سطح انرژی تأثیر می‌گذارد. داروها می‌توانند عملکرد تیروئید را به حالت عادی برگردانند. پزشک عمومی می‌تواند با آزمایش خون، سطح تیروئید شما را بررسی کند.

در نهایت اینکه

اگر خستگی شدیدی دارید که بیش از ۶ ماه طول کشیده، بعد از فعالیت جسمی یا ذهنی بدتر می‌شود و با استراحت بهبود نمی‌یابد، ممکن است نشانه سندرم خستگی مزمن باشد. این یک تشخیص افتراقی است و باید سایر علل خستگی رد شوند. هیچ آزمایشی مستقیماً آن را تشخیص نمی‌دهد، اما پزشک می‌تواند آزمایش‌های خون و ادرار را برای رد سایر علل خستگی تجویز کند و برنامه درمانی مناسب را پیشنهاد دهد.

منبع: تبیان 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند