۲۴۹۵۵۰

چرا بعداز عصبانیت پشیمان می‌شویم؟/ یک روانشناس پاسخ می‌دهد

چرا بعداز عصبانیت پشیمان می‌شویم؟/ یک روانشناس پاسخ می‌دهد

پس از این‌که عصبانیت کاهش می‌یابد، بسیاری از افراد متوجه می‌شوند که رفتارهایشان نه تنها غیرضروری بوده بلکه به هیچ‌وجه مناسب نبوده است. این پشیمانی باعث احساس گناه می‌شود که می‌تواند به عزت نفس آسیب بزند.

محیا چوپانی بابکی،‌ روانشناس در پاسخ به این پرسش که «چرا بعد از عصبانیت پشیمان می‌شویم و چگونه می‌توانیم عصبانیت خود را کنترل کنیم؟» با اشاره به فرآیندهای مربوط به حالت عصبانیت گفت: اولین موضوع اعمال بدون تفکر است؛ به عبارتی زمانی که عصبانیت زیادی داریم، معمولاً کنترل خود را از دست می‌دهیم. 
این روانشناس تصریح کرد: این به این معناست که در این لحظات، ما بیشتر تحت تاثیر احساسات قرار داریم تا عقل و منطق؛ در نتیجه، ممکن است جملاتی بگوییم یا کارهایی انجام دهیم که بعداً از گفتن آ‌نها پشیمان شویم.
وی با اشاره به افزایش تنش و استرس هنگام در عصبانیت، افزود: واکنش‌های تند و ناگهانی می‌توانند باعث افزایش تنش در رابطه و محیط اطرافمان شوند.این تنش‌ها نه تنها به فرد مقابل آسیب می‌زنند، بلکه استرس خود را نیز بیشتر می‌کنیم.
IMG_20250511_080855
چوپانی با اشاره نقش تخریب ارتباطات متذکر شد: وقتی در لحظات عصبانیت، چیزی می‌گوییم که به احساسات دیگران آسیب می‌زند، رابطه‌های مهم ما تحت تاثیر قرار می‌گیرند. این آسیب‌ها می‌توانند مدت‌ها پس از آن که عصبانیت فروکش کرده، باقی بمانند.
این روانشناس با برشمردن حالت پشیمانی بعد از عصبانیت، ابراز کرد: پس از اینکه عصبانیت کاهش می‌یابد، بسیاری از افراد متوجه می‌شوند که رفتارهایشان نه تنها غیرضروری بوده بلکه به هیچ‌وجه مناسب نبوده است. این پشیمانی باعث احساس گناه می‌شود که می‌تواند به عزت نفس آسیب بزند.
وی با طرح این پرسش که چرا پشیمان می‌شویم؟ اضافه کرد: بیشتر افراد بعد از یک واکنش عصبی متوجه می‌شوند که نه‌تنها به خود آسیب زده‌اند مثلاً با ازدست‌دادن فرصت‌ها یا روابط، بلکه به دیگران هم آسیب وارد کرده‌اند.
چوپانی افزود: مطالعات نشان داده‌اند که بعد از اعمال عصبی و پرخاشگرانه، افراد احساس شرمندگی و پشیمانی می‌کنند. این احساسات منفی می‌توانند بر سلامت روانی فرد تاثیر منفی بگذارند.
این روان‌شناس ادامه داد: در حالت عصبانیت، ما معمولاً نمی‌توانیم پیامدهای واکنش‌های خود را به‌درستی درک کنیم. وقتی آرام می‌شویم، متوجه می‌شویم که آنچه گفتیم یا کردیم می‌توانست بهتر مدیریت شود.
وی درباره اینکه «چگونه می‌توانیم واکنش‌های عصبی خود را کنترل کنیم؟»، ابراز کرد: قبل از هر واکنشی، سعی کنید چند نفس عمیق بکشید. این کار به شما کمک می‌کند که خود را از حالت فورانی خارج کنید و به لحظه فکر کنید.
چوپانی اضافه کرد: اگر احساس می‌کنید که دارید واکنشی تند نشان می‌دهید، از موقعیت فاصله بگیرید.چند دقیقه به خودتان زمان بدهید تا آرام شوید و سپس واکنش دهید.
این روان‌شناس خاطرنشان کرد: در لحظات عصبانیت، به پیامدهای احتمالی رفتار‌های خود فکر کنید. پرسیدن این سؤال از خود که «آیا این رفتار من به رابطه یا موقعیتم آسیب می‌زند؟» می‌تواند به شما کمک کند تا واکنش‌های خود را مدیریت کنید.
وی ابراز احساسات به شیوه‌ای سالم را یکی از روش‌های مؤثر در هنگام عصبانیت عنوان کرد و افزود: یاد بگیرید که احساس خود را بدون تخریب دیگران بیان کنید. استفاده از زبان مثبت و بدون اتهام می‌تواند کمک کند تا پیام خود را منتقل کنید؛ بدون اینکه به کسی آسیب بزنید.
چوپانی یادآور شد: اگر به کسی آسیب زده‌اید، پذیرش اشتباهات خود و عذرخواهی می‌تواند گامی مثبت در راستای و جبران اشتباهات باشد. این نشان می‌دهد که شما مسئولیت رفتارتان را می‌پذیرید و تمایل دارید که روابط خود را ترمیم کنید.
منبع: فارس
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند