هشدار وزارت بهداشت/ حجامت راه درمان قطعی نیست

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: حجامت تنها یکی از روشهای کمکدرمانی در طب ایرانی محسوب میشود و نباید به عنوان راهحل قطعی برای درمان تمامی بیماریها تلقی شود. در چارچوب آموزههای طب ایرانی، روند درمان بهصورت مرحلهای و بر پایه اصول علمی و تجربهمحور طراحی شده است.
نفیسه حسینی یکتا در ادامه گفت: ابتدا اصلاح سبک زندگی و تغذیه، سپس استفاده از داروهای گیاهی و در نهایت بهرهگیری از اعمال یداوی اعم از حجامت در دستور کار قرار میگیرد. بنابراین، دیدگاه رایجی که حجامت را درمان همهجانبه برای تمامی بیماریها معرفی میکند، از سوی متخصصان مردود دانسته میشود.
حسینی یکتا بیان کرد: در برخی شرایط پزشکی، انجام حجامت نهتنها مفید نیست، بلکه میتواند منجر به بروز عوارضی در فرد شود. هرچند اثرات مثبت حجامت در برخی بیماریها به شرط تشخیص درست و تجویز توسط متخصص طب ایرانی قابل تأیید است و مقالات متعددی در این زمینه منتشر شده، اما استفاده عمومی و بیرویه از آن با اهداف درمانی یا پیشگیرانه میتواند آسیبزا باشد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در خصوص استفاده از روغنهای گیاهی، هشدار داد: این فرآورده روغنهای گیاهی نیز مانند سایر داروها باید بر اساس نیاز بیمار، تشخیص پزشک و با اطمینان از کیفیت ترکیبات مصرف شوند. مصرف موضعی این روغنها در برخی موارد مانند تسکین دردهای مفصلی ممکن است با عوارض کمتری همراه باشد، اما همچنان توجه به نوع روغن، نحوه تهیه و تطابق آن با وضعیت بالینی بیمار ضروری است.
وی توصیه کرد: مردم از مصرف خودسرانه یا بر اساس توصیههای غیرتخصصی در مورد حجامت و روغنهای گیاهی پرهیز کرده و برای دریافت درمان مناسب به متخصصان دارای صلاحیت مراجعه کنند.
منبع: مهر