۲۴۹۶۴۸

سرطان پوست سنگفرشی چیست؟/ پیشگیری، علائم و درمان

سرطان پوست سنگفرشی چیست؟/ پیشگیری، علائم و درمان

سرطان «کارسینوم سلول سنگفرشی»، نوعی سرطان است که بیشتر مردم، علامت اولیه آن را با نیش حشرات اشتباه می‌گیرند و زمان طلایی درمان را از دست می‌دهند.

سالانه افراد بسیاری در دنیا به سرطان پوست کارسینوم سلول سنگفرشی مبتلا می‌شوند. اخیرا یکی از متخصصان برجسته‌ پوست آمریکا به نام الکساندرا براون در شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام هشدار داده است بسیاری از مردم، علائم سرطان پوست کشنده به نام «کارسینوم سلول سنگفرشی» را با نیش حشرات اشتباه می‌گیرند و جان خود را به خطر می‌اندازند.

سالانه افراد بسیاری به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند که اگر آن را در مراحل اولیه بیماری تشخیص دهند، پیش از اینکه سلول‌های سرطانی به بخش‌های دیگر بدن سرایت پیدا کند، درمان می‌شوند و نرخ بقای ۵ ساله آن هم به ۹۹درصد می‌رسد.

دکتر براون می‌گوید، «اگر لکه یا جوشی دردناک روی ناحیه‌ای از پوست، به‌ویژه بخشی که در معرض نور خورشید قرار دارد، مشاهده کردید و آن لکه بیش از ۲ هفته باقی ماند، بی‌تفاوت از کنار آن نگذرید و به متخصص پوست مراجعه کنید. زیرا ممکن است با سرطان پوست کارسینوم سلول سنگفرشی طرف باشید، نه نیش حشرات یا جوشی ساده. پزشک با نمونه‌برداری متوجه می‌شود، مشکل اصلی از چیست.

IMG_20250512_154015

سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی

کارسینوم سلول سنگفرشی، نوعی سرطان غیرملانومی پوست است که خوشبختانه رشد کندتری در مقایسه با نوع ملانومی دارد. اما اگر این بیماری دیر تشخیص داده‌ شود، به سایر نواحی بدن سرایت کرده و درمان آن سخت و حتی غیرممکن می‌شود.

علائم سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی

این نوع سرطان به‌صورت برجستگی‌های پوسته‌پوسته، زبر، ترک‌خورده یا زخمی ظاهر می‌شود که گاهی همراه با درد و خونریزی است. سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی بیشتر در آن نواحی از بدن،‌ مانند سر، گوش‌، لب، گردن و پشت دست‌ها که معمولا در معرض نور خورشید هستند ایجاد می‌شود.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند یا بیماری‌هایی نظیر ایدز دارند، بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند. همچنین احتمال ابتلا به این سرطان در افراد با پوست روشن که بیش از دیگران به آفتاب‌سوختگی مبتلا می‌شوند بالاست.

روش‌های پیشگیری

بنابه توصیه متخصصان پوست، باید هنگام قرار گرفتن زیر نور خورشید از کرم ضدآفتاب (در هر فصلی) استفاده شود و همچنین در فصول گرما، ساعات ۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر که اوج شدت نور خورشید است، در سایه باقی ماند. درضمن پوشیدن لباس‌های محافظ، کلاه لبه‌دار و پیراهن آستین‌بلند زیر نور خورشید ضروری است.

منبع: خبرآنلاین

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند