محققان گزارش دادند افرادی که حدود ۱۱ وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف میکردند، ۲.۵ برابر بیشتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکردند، در معرض خطر ابتلاء به سه یا بیشتر علائم اولیه پارکینسون بودند.
محققان گفتند نمونههای تک وعدهای از غذاهای فوق فرآوری شده شامل یک قوطی نوشابه، ۳۰ گرم چیپس سیب زمینی، یک برش کیک بستهبندی شده، یک هات داگ یا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ است.
دکتر «شیانگ گائو»، محقق ارشد و رئیس مؤسسه تغذیه دانشگاه فودان در شانگهای، گفت: «داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است زیرا با کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای عصبی مرتبط بوده و انتخابهای غذایی که امروز انجام میدهیم میتواند به طور قابل توجهی بر سلامت مغز ما در آینده تأثیر بگذارد.»
گائو ادامه داد: «شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد رژیم غذایی ممکن است بر ابتلاء به بیماری پارکینسون تأثیر بگذارد. تحقیقات ما نشان میدهد که خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده، مانند نوشابههای شیرین و تنقلات بستهبندی شده، ممکن است علائم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.»
بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی پیشرونده است که باعث لرزش، سفت شدن یا مشکل در تعادل و هماهنگی بدن افراد میشود. طبق گفته مؤسسه ملی پیری، این بیماری زمانی رخ میدهد که سلولهای مغزی که هورمون دوپامین را تولید میکنند، میمیرند یا دچار اختلال میشوند.
غذاهای فوق فرآوری شده عمدتاً از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربیهای اشباع، نشاسته و قندهای افزوده ساخته میشوند. آنها همچنین حاوی طیف گستردهای از افزودنیها هستند تا آنها را خوشمزهتر، جذابتر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگها، امولسیفایرها، طعمدهندهها و تثبیتکنندهها.
منبع: مهر