۱۱۹۰۷۹
۲۵۴۸
۲۵۴۸

ازدواج فامیلی و بارداری، آتش زیر خاکستره؟

همه افراد می دانند که قبل از ازدواج باید آزمایش خون انجام داد اما اینکه چه آزمایشی وچرا اکثرا نمی دانند واین باعث می شود استرس شان دو چندان شود.

همه افراد می دانند که قبل از ازدواج باید آزمایش خون انجام داد اما اینکه چه آزمایشی وچرا اکثرا نمی دانند واین باعث می شود استرس شان دو چندان شود چون می ترسند مبادا این آزمایش آن ها را از ازدواج با شخص موردعلاقه شان منع کند.

خصوصا در ازدواج های فامیلی که به وفور صورت می گیرد مثلا ازدواج دخترعمو وپسر عمو، که گاهی عواقب جبران ناپذیری در پی دارد.دلیل کثرت ازدواج فامیلی را از پژوهشگر مسائل اجتماعی وجامعه شناس جویا شدیم.

لیلا فلاحی درباره علت ترغیب یا علاقه مندی زیاد ازدواج فامیلی گفت: من فکر می کنم درهرجوامع سنتی و یا کمتر در معرض رفت و آمد افراد غریبه ، علاقه به ازدواج فامیلی وجود دارد که تا حدودی نیز طبیعی است هرچند که امروزه تمایل افراد برای اینکه دایره ازدواج خود را گسترده تر کنند بیشترشده و تمایل به ازدواج با افراد غریبه را نیز دارند.

فلاحی افزود: در اکثر مناطق ایران ازدواج های فامیلی رواج دارد که یکی از دلایل آن مشکلات ارتباطی یا حتی حمل ونقل بخصوص در روستاها است و باعث ترجیج افراد به ازدواج فامیلی می شود.

این جامعه شناس بیان کرد: ازدواج های فامیلی خطرات زیادی دارد که نهاد های آموزشی دفاتر مشاوره، نقش مهمی در آگاه سازی مردم از این انتخاب خطر آفرین دارند.

وی اظهارکرد: علم پزشکی ما را به سمت و سوی ازدواج های سالم سوق می دهد و مردم باید آگاه شوند که این ازدواج ها خطر آفرین اند. در استان هایی مانند گیلان و اصفهان که آموزش خوبی داشته اند نسبت به خوزستان کمتر شاهد این ازدواج ها هستیم.

زوج فامیل با انجام آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج می توانند با آرامش خاطر و به دور از نگرانی ازدواجی خوب و ثمر بخشی داشته باشند.

استاد دانشگاه پیام نور اهواز و علوم پزشکی آبادان درباره آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج گفت: این آزمایش تقریبا مثل بقیه آزمایش ها است که با پیشرفت تکنولوژی و روش های جدید پزشکی در سطح شهر اهواز انجام می شود.

دانشجوی دکترای ژنتیک در خصوص اینکه آیا نتیجه این آزمایش زوج فامیل را از ازدواج منع می کند یا خیر پاسخ داد: در بعضی موارد که بیماری خطرناک باشد منع ازدواج پیشنهاد می گردد، ولی تصمیم گیری کامل با خود زوج است. مثلا اگر نتیجه آزمایش منجر به تلاسمی بودن فرزند آینده باشد در چنین مواقعی با تعهد دادگاهی و محضری و رضایت کامل، خود عهده دارعواقب ازدواج شان می شوند.

وی در ادامه بیان داشت: انواع تالاسمی، هموفیلی، کور رنگی و کام شکاف دار از جمله بیماری های هستند که حاصل ازدواج های فامیلی بدون توجه به مسائل ژنتیکی است که متاسفانه تعداد این افراد کم نیست.

الهام کنار توضیح داد: در راستای آگاهی بخشی و فرهنگ سازی نیاز به همکاری رسانه مطبوعات ومراکز آموزشی داریم تا افراد با آگاهی کامل ازدواج نمایند و این امر مبارک عواقب نامبارکی نداشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا همه به این آزمایش قبل از ازدواج نیاز دارند؟ اظهارکرد: نه همه نیاز ندارند بلکه بنابه تشخیص مشاوره نیاز پیدا می کنند گاهی مشاوران با کشیدن یک شجره نامه تشخیص نیاز به آزمایش را می دهند.

کودکان قربانی ازدواج های فامیلی تعدادشان در خوزستان کم نیست معاون توانبخشی بهزیستی خوزستان آمار بچه های حاصل ازدواج فامیلی که مشکل ژنتیکی دارند چنین بیان کرد: تفکیک این که علت بیماری ژنتیک است یا سوء تغذیه مادر خیلی شفاف نیست دراستان ما درهرشهرستان به تناسب جمعیت، کودکان دارای مشکل ژنتیک وجود دارد که آمار دقیقی دردست نیست.

گاهی می شود با دادن یک آزمایش ژنتیک، قبل از ازدواج از نابودی آینده خود و افرادی که قربانی این ازدواج می شوند جلوگیری کرد پس باید بدانیم که انتخاب امروزمان آینده ساز فرداهای خود و جامعه ما است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.