۱۱۹۴۸۵
۳۰۱۷۳
۳۰۱۷۳

آیا سرطان پروستات کشنده است؟

سرطان پروستات گاهی تا سالها خاموش می‌ماند، یعنی بیشتر مردان مبتلا به بیماری هیچ علامت آشکاری ندارند.

سرطان پروستات در مقایسه با بیشتر سرطان‌های دیگر، به‌ کندی رشد می‌کند. تغییرات سلولی گاهی ۱۰، ۲۰ یا ۳۰ سال پیش از اینکه تومور برای ایجاد علائم به اندازه کافی بزرگ شود، آغاز می‌شوند. در نهایت، سلول‌های سرطانی ممکن است به تمام بدن گسترش یابند (متاستاز بدهند). هنگامی‌که علائم ظاهر می‌شوند، ممکن است سرطان پروستات بسیار پیشرفته شده باشد. سرطان پروستات با بیش از ۳۰۰۰ مورد جدید سالیانه، هشتمین سرطان شایع در بین مردان در ایران است. سرطان پروستات گاه تا سال‌ها خاموش می‌ماند، یعنی بیشتر مردان مبتلا به بیماری هیچ علامت آشکاری ندارند. در نهایت، وقتی علائم ظاهر می‌شوند، شباهت زیادی به علائم BPH دارند.

آیا سرطان پروستات کشنده است؟

علائم سرطان پروستات
- مشکلات دفع ادرار
- تمایل همیشگی به دفع ادرار، به‌ویژه در شب
- جریان ضعیف یا منقطع ادرار
- درد یا سوزش در زمان دفع ادرار
- خون در ادرار یا منی
- انزال دردناک
- درد کلافه‌کننده در پشت، مفصل ران یا لگن
سرطان پروستات می‌تواند به غدد لنفاوی لگن پخش شود یا در سراسر بدن گسترش پیدا کند. این سرطان بیشتر به استخوان‌ها سرایت می‌کند. بنابراین، درد استخوان، به‌ویژه در پشت، علامت دیگری است.
عوامل خطرزا
بعضی عوامل خطرزا با سرطان پروستات مرتبط هستند. یک عامل خطرزا عاملی است که احتمال ابتلای شما را به مشکل یا بیماری افزایش می‌دهد. داشتن یک عامل خطرزا یا بیشتر، به این معنی نیست که شما به سرطان پروستات دچار خواهید شد، بلکه فقط به این معنی است که خطر بیماری در شما بیشتر است.
- سن: از سن ۵۰ سالگی، خطر سرطان پروستات افزایش می‌یابد.
- نژاد: بعضی نژادها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات هستند.
- پیشینه خانوادگی: در مردانی که پدران یا برادرانشان این بیماری را داشته‌اند، خطر سرطان پروستات ۲ تا ۳ برابر بیشتر است. مثلا، مردی که سه عضو درجه اول خانواده او سرطان پروستات دارند، خطر بیماریش۱۰ مرتبه بیشتر است. هرچه سن ابتلا به سرطان پروستات در یک عضو خانواده کمتر باشد، سایر اقوام درجه اول بیمار شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات خواهند داشت. همچنین، به‌نظر می‌رسد خطر سرطان پروستات در مردانی که مادران یا خواهران آنها سرطان پستان داشته‌اند، اندکی بالاتر است.
- برنامه غذایی: به نظر می‌رسد خطر سرطان پروستات مردانی که برنامه‌های غذایی با چربی بالا و میوه و سبزی کم دارند، بیشتر است.
علائم سرطان پروستات
رایج‌ترین نشانه‌های سرطان پروستات عبارتند از
- مشکل در دفع ادرار
- تکرر ادرار
- ادرار با فشار کم
- مشاهده‌ی خون در ادرار یا منی
- تورم پاها
- درد و ناراحتی در لگن یا مقعد
- درد به هنگام انزال
- ناتوانی‌های جنسی
توجه کنید که گاهی ممکن است سرطان به‌صورت پنهان و بدون هیچ نشانه‌ای پیشرفت کند و ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نشانه‌های خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایش‌های منظم در پیش‌گیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.

آیا سرطان پروستات کشنده است؟

درد و ناراحتی ناشی از سرطان پروستات
درد در نیمه ی پایینی بدن از جمله نشانه های رایج میان مردانی است که به سرطان پروستات مبتلا می شوند. این درد معمولا در ناحیه ی پایین کمر، پاها، و باسن رخ می دهد. هم چنین ممکن است شخص مبتلا هنگام نشستن، در لگن خود احساس ناراحتی کند یا به طور کلی، در همه ی استخوان ّهای بدن اش اندکی دچار درد شود.

آزمایش‌های تشخیص سرطان پروستات
آزمایش آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA) در این آزمایش میزان PSA خون اندازه‌گیری می‌شود. PSA نوعی پروتئین است که توسط غده‌ی پروستات تولید می‌شود و با یک آزمایش خون ساده می‌توان میزان این ماده را در خون اندازه‌گیری کرد. مشکلاتی از قبیل التهاب، بزرگی پروستات یا سرطان باعث می‌شوند مقدار این ماده در خون از حد نرمال آن بیشتر شود.در برخی موارد به تشخیص پزشک، آقایان بالای ۵۰ سال یا جوان‌تر که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها وجود دارد مورد معاینه‌ی دیجیتال مقعد (DRE) قرار می‌گیرند. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای بررسی وجود تومور استفاده شود. چنانچه در معاینات اولیه مورد مشکوکی مشاهده شود، در مرحله‌‌ی بعد برای معاینه‌ی دقیق‌تر، بیوپسی یا همان نمونه‌برداری تجویز می‌شود. در نمونه‌برداری قسمتی از بافت پروستات توسط سوزن مخصوص نمونه‌گیری و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود.

آیا سرطان پروستات کشنده است؟
راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات
مثل همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و برای سرطان پروستات هم مثل هر بیماری دیگر راههای برای جلوگیری از بروز وجود دارد که شامل یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات، غلات کامل و کم چربی انتخاب نمایید. اگر بخواهیم برنامه غذایی مناسب ضد پروستات را به شما معرفی کنیم چند شماره پاسخ سوال خواهد بود.مصرف فیبرهای گیاهی(حاوی سلولز و همی سلولز) و پروتئین های گیاهی نظیر سویا به دلیل داشتن ایزوفلاونی به نام Genistein که مانع رشد سلول های سرطانی می شود.مصرف سبزیجات مانند انواع کلم ها(کلم گل، کلم پیچ، کلم تکمه و...) به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر ایندول ـ کربونیل، گلوکاریک اسید(کلسیم ـ دی ـ گلوکارات) وسولفورافان.مصرف گوشت ماهی به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا۳.

آیا سرطان پروستات کشنده است؟

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.