۱۴۰۶۵۲
۸ نظر
۱۶۴۷۱۶
۸ نظر
۱۶۴۷۱۶

تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟

آزمایشاتی برای تشخیص حاملگی وجود دارد که در این مقاله با آنها آشنا می‌شویم.

آگاهی از حاملگی یعنی ورود به یک دنیای جدید! اما چگونه از این خبر هیجان‌انگیز آگاه می‌شویم؟ آزمایشاتی برای تشخیص حاملگی وجود دارد که در این مقاله با آنها آشنا می‌شویم.
این راه ها عبارتند از آزمایش خون، آزمایش ادرار، استفاده از تست های خانگی و سونوگرافی.
کشف هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) در خون و ادرار مادر، پایه و اساس تست‌های حاملگی است.
هورمون اچ سی‌جی هورمونی است که توسط سلول‌های جفت (اندامی که از طریق بند ناف وظیفه خونرسانی و تأمین مواد مغذی به جنین را بر عهده دارد) تولید می‌شود و هنگامی که تخمک بارورشده حدود 7-6 روز بعد از باروری در حفره رحم کاشته می‌شود (لانه‌گزینی)، این هورمون وارد جریان خون شده، هر 48 ساعت دو برابر می‌شود و حدود 2 هفته پس از زایمان غیر قابل تشخیص است.
مقدار هورمون اچ سی جی خون از روز لانه‌گزینی افزایش می‌یابد و تقریباً در روزهای 70-60 به حداکثر می‌رسد؛ پس از آن غلظت این هورمون به تدریج کاهش می‌یابد و تقریباً در هفته 16 به حد ثابت می‌رسد.
تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟
آزمایش خون
آزمایش خون جهت تشخیص بارداری، نسبت به آزمایش ادرار حساس‌تر و دقیق‌تر است و معمولاً به صورت منفی و مثبت و یا به صورت عددی گزارش می‌شود.
هورمون اچ سی جی در خون زودتر از ادرار ظاهر می‌شود بنابراین آزمایش خون نسبت به آزمایش ادرار زودتر بارداری را نشان می‌دهد؛ به طوری که با استفاده از تست‌های حساس می‌توان طی ۹-۷ روز پس از لقاح (ترکیب اسپرم و تخمک)، یعنی حدوداً یک هفته قبل از موعد عادت ماهیانه، به تشخیص بارداری رسید؛ اما جهت دستیابی به نتیجه معتبر بهتر است پس از به تأخیر افتادن موعد عادت ماهیانه جهت انجام این تست اقدام کرد.
نتیجه
نتیجه مثبت (Positive) و یا نشان دادن عدد بالاتر از ۵۰-۲۵، نشانه بارداری است.
نتیجه منفی (Negative) و یا نشان دادن عدد زیر ۱۰-۵، نشانه عدم بارداری است.
نکته: اگر در گزارش آزمایش خون مقدار هورمون اچ‌سی‌جی بین ۵۰-۱۰ باشد، نتیجه مشکوک است و باید ۴۸ ساعت بعد آزمایش تکرار شود؛ بدیهی است افزایش مقادیر هورمون طی این مدت مطرح‌کننده بارداری است.
آزمایش ادرار
آزمایش ادرار یا گراویندکس نیز روشی دیگر جهت تشخیص بارداری است.
جهت کسب نتیجه قابل اطمینان بهتر است ۱۴-۱۰ روز از موعد عادت ماهیانه گذشته باشد.
ادرار اول صبح جهت آزمایش مناسب‌تر است زیرا به علت کاهش نوشیدن مایعات در طول شب، ادرار از غلظت بیشتری برخوردار است.
نکته: آزمایش‌های گراویندکس و خون جهت تشخیص بارداری به درخواست پزشک و در آزمایشگاه انجام می‌شوند و نیازی به ناشتایی ندارند.
تست‌های نواری خانگی (بیبی چک)
روشی آسان، سریع و تقریباً مطمئن جهت تشخیص بارداری است.
مکانیسم عمل آن تشخیص هورمون اچ سی‌جی در ادرار است.
بهتر است پس از گذشت ۱۴-۱۰ روز از موعد عادت ماهیانه به کار گرفته شود.
میزان منفی کاذب بالایی دارند بنابراین اگر نتیجه تست منفی باشد اما شک به بارداری وجود داشته باشد، باید از طریق آزمایش خون پیگیری شود.
قبل از انجام تست به دستور العمل آن که در پشت پاکت نوشته شده است دقت کنید.
نحوه انجام تست
۱- نمونه ادرار را در لیوان یک بار مصرف تمیزی جمع آوری کنید (بهتر است از ادرار اول صبح استفاده شود).
۲- نوار را از پاکت خارج کنید و تا خط مشخص (Max) در ادرار فرو ببرید، ۳ ثانیه صبر کنید (بر حسب دستور پشت پاکت ممکن است نیاز به صرف زمان طولانی‌تری باشد) سپس نوار را خارج کرده و به صورت افقی قرار دهید.
تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟
تفسیر تست
3 حالت زیر ممکن است اتفاق بیفتد:
نتیجه مثبت: ظهور دو خط رنگی طی حدود 40 ثانیه
نتیجه منفی: ظهور تنها یک خط رنگی یا هر نتیجه ای بعد از حدود 10 دقیقه
نتیجه مشکوک: ظهور رنگ در فاصله بین 10-5 دقیقه که نیاز به تکرار تست در عرض چند روز آینده دارد.
تشخیص حاملگی با سونوگرافی
سونوگرافی از طریق واژن در هفته های 4-5 و سونوگرافی از طریق شکم در هفته های 6-5 بارداری به صورت قابل اعتمادی قادر به تشخیص توده بارداری است.
انجام سونوگرافی در مراحل ابتدایی بارداری ممکن است تنها ضخامت بالای دیواره رحم را گزارش کند که در این شرایط بهتر است در عرض چند هفته آینده تکرار شود.
در سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می شود. این امواج توسط وسیله ای که روی شکم یا داخل واژن قرار داده می شود تولید و به بدن منتقل می شود. تشخیص ساک حاملگی که اولین علامت حاملگی در سونوگرافی می باشد ۳۵-۳۲ روز پس از LMP در سونوگرافی ترانس ابدومینال امکان پذیر است.
معمولاً BHCG در این زمان بین MIU/ML ۱۵۰۰-۵۰۰ می باشد. در سونوگرافی ترانس ابدومینال رویت ساک حاملگی از اواسط هفته چهارم بارداری، تشخیص کیسه زرده حدوده هفته پنجم، مشاهده و اندازه گیری جنین از اواسط هفته پنجم و ضربان قلب جنین از ۶ هفته پس از LMP (اولین روز آخرین قاعدگی) امکان پذیر است. سونوگرافی ترانس واژینال معمولاً ۶-۴ روز زودتر قادر به شناسایی موارد فوق می باشد.
سونوگرافی در تعیین حاملگی و محل آن، سن جنین، چندقلویی، جنسیت جنین، سلامت اندام ها، میزان مایع آمنیوتیک و محل جفت نیز به کار می رود. تعیین سن حاملگی در سونوگرافی با اندازه گیری شاخص هایی مانند طول فمور و قطر بین آهیانه ای، دور شکم و طول اسکاپولا است.
در سونو گرافی می توان حرکات جنین یا اعضای درونی آن را مشاهده و بررسی نمود. در هفته های ۵ الی ۶ حاملگی ضربان قلب جنین قابل مشاهده است.
تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
با اینکه بسیاری از افراد قطع عادت ماهانه را اولین علامت بارداری می‌دانند، اما علائم دیگری وجود دارد که شما می‌توانید منتظرشان باشید. از تهوع صبحگاهی گرفته تا آکنه و حساسیت سینه تا اختلالات خلقی، علائم بارداری در هر فرد و در هر بارداری متفاوت است. ادامه این مطلب، شما را با آنها آشنا می‌سازد.

شایع‌ترین علائم بارداری
تنها راه دقیق تشخیص اینکه شما باردار هستید یا خیر، آزمایش خون یا سونوگرافی است، اما علائم بارداری دیگری هم وجود دارد که معمولا در افراد شایع هستند. شما ممکن است هفته اول بعد از بارداری یا یکی دو هفته بعد از آخرین پریودتان متوجه این علائم شوید.
بعضی خانم‌ها هیچ علامتی ندارند و بعضی‌ها دچار علائمی موقتی می‌شوند که گاهی ممکن است با علائم پریود اشتباه گرفته شود.
عده بسیار زیادی از خانم‌ها که دچار چنین علائم بارداری نمی‌شوند، همچنان بارداری کاملا سالمی را تجربه می‌کنند.
اما اگر نگران هستید که چرا علائم بارداری‌تان کم است، می‌توانید با پزشک‌تان مشورت کنید تا مطمئن شوید همه‌چیز خوب است و باید انتظار چه چیزهایی را داشته باشید.

قطع پریود یا عادت ماهانه عجیب!
قطع شدن پریود احتمالا یکی از اولین و مطمئن‌ترین علائم بارداری است. هرچند که بارداری همیشه علت قطع شدن پریود نیست. به همین خاطر است که تاریخ شروع آخرین پریود طبیعی‌تان (LMP) از شما پرسیده می‌شود.
اگر واقعا باردار باشید، دانستن این تاریخ بعدا در تعیین روز زایمان شما کمک می‌کند.
البته در موارد نادر، تعداد کمی از خانم‌ها همچنان در دوره بارداری پریود می‌شوند. البته اگر سیکل‌های قاعدگی‌تان نامنظم باشد، سخت می‌توانید قطع شدن پریود یا تغییرات آن را به عنوان علامت بارداری بدانید.
در این موارد ممکن است نیاز به تست بارداری و به دنبال آن معاینه لگنی ضروری باشد. اگر پزشکتان تشخیص دهد که عقب افتادن پریود شما به خاطر بارداری نیست، احتمالات دیگر را با آزمایش‌های لازم بررسی خواهد کرد.

افزایش دمای پایه بدن
دمای پایه بدن (BBT) همان دمای بعد بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب است و تحت تاثیر هورمون‌هایمان قرار دارد. افزایش دمای پایه بدن می‌تواند یکی از اولین علائم بارداری باشد؛ حتی قبل از اینکه تست بارداری‌تان مثبت شود!
بعضی خانم‌ها مرتب دمای پایه بدن‌شان را به منظور تعیین باروری و تشخیص روزهای تخمک‌گذاری‌شان اندازه‌گیری می‌کنند.
دمای پایه بدن می‌تواند نشانه مطمئنی از بارداری یک خانم باشد اگر این دما دوباره کم نشده یا به زیر خط دمای مشخص در جدول BBT برنگردد.

تهوع صبحگاهی
حدود نیمی از خانم‌ها در دوره بارداری تهوع صبحگاهی را تجربه می‌کنند و ممکن است این حالت در افراد مختلف متفاوت باشد. بعضی خانم‌ها فقط شب‌ها احساس تهوع دارند، بعضی‌ها تمام روز این حس را دارند و احساس تهوع در بعضی دیگر از خانم‌ها با الگوی خاصی قطع و وصل می‌شود! این حالت ممکن است همراه با استفراغ بوده یا اصلا استفراغی در کار نباشد.
این احساس دل‌آشوبه و تهوع همزمان با افزایش سریع استروژن افزایش می‌یابد که توسط جنین و جفت ایجاد می‌شود. زمانی که حس بویایی یک خانم تغییر می‌کند، بوی غذاها، عطرها و سیگار می‌تواند باعث تحریک تهوع صبحگاهی شود.
بیشتر خانم‌ها بین هفته‌های ۴ تا ۸ بارداری دچار تهوع صبحگاهی می‌شود اما این اتفاق ممکن است از دو هفته بعد از بارداری هم شروع شود.
بعضی خانم‌ها دچار نوع شدیدتری از تهوع صبحگاهی به نام «هایپرامزیس گراویداروم» (HG) یا تهوع و استفراغ شدید حاملگی می‌شوند. این اختلال می‌تواند منجر به کم آبی شدید بدن و مشکلات دیگری شود که مسلما پزشک می‌تواند راه چاره‌ای برای آن پیدا کند.

درد سینه‌ها
درد سینه‌ها معمولا یکی از نشانه‌های جسمی بارداری است که عموما در سه ماه دوم بارداری از بین می‌رود. این نشانه هم باز به خاطر تغییرات هورمونی رخ می‌دهد. از آنجا که سینه‌ها برای شیردهی به نوزادی که در راه دارید، آماده می‌شوند، استروژن و پروژسترون افزایش می‌یابد و باعث درد سینه و تحریک‌پذیری‌شان می‌شود.

تکرر ادرار
اگر بیش از همیشه به سرویس بهداشتی نیاز پیدا می‌کنید، احتمالا نشانه بارداری شماست. تکرر ادرار یکی از علائم پیش از موعد بارداری است که در سه ماهه اول بارداری و به خاطر رشد رحم و تغییرات مثانه در بارداری اتفاق می‌افتد.
کار زیادی برای حل این مشکل نمی‌توانید انجام دهید غیر از اینکه خود را سریع به دستشویی برسانید! ضمن اینکه بهتر است به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید.

کسالت و خستگی
نمی‌توانید چشم‌هایتان را باز نگه دارید یا نیاز روزمره به چرت زدن یکی از دیگر علائم بارداری است.
خستگی و کسالت در بعضی خانم‌های باردار خیلی زود و همزمان با تغییرات مختلف بدن رخ می‌دهد که جزئی از فرایند آمادگی بدن برای حمل بچه است.
ضمن اینکه پروژسترون اضافی، که کاهنده فعالیت سیستم عصبی مرکزی است، به خواب‌آلودگی مادر باردار کمک می‌کند. اگر متوجه شدید که واقعا خواب آلود هستید، سعی کنید با یاد گرفتن چرت‌های کوتاه و عمیق در طول روز، این حالت را از بین ببرید.

احساس سرگیجه
افزایش حجم خون و رگ‌های خونی ممکن است باعث بروز سرگیجه در خانم‌های باردار شود. ممکن است هر از گاهی دچار سرگیجه شوید اما این حالت معمولا فقط در سه ماهه اول بارداری اتفاق می‌افتد.
اگر نگران سرگیجه‌هایتان هستید یا سرگیجه‌های تکرار شونده در ماه‌های بعدی بارداری‌تان هم تکرار شد، مطمئنا باید با پزشکتان مشورت کنید.

تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟
دل پیچه
احتمالا شما دل پیچه را یکی از نشانه‌های پریود قریب‌الوقوع‌تان می‌دانید تا نشانه بارداری؛ اما بعضی از خانم‌ها اوایل بارداری دچار دل پیچه‌هایی می‌شوند که به خاطر کشیدگی و تغییرات رحم رخ می‌دهد.
البته هر درد شدیدی باید سریع به پزشک گزارش شود؛ همچنین ممکن است دل پیچه‌ها همراه با خونریزی باشند که باز هم باید به متخصص‌تان مراجعه کنید.

آکنه
افزایش تعداد آکنه‌های پوست صورت و سایر تغییرات پوستی می‌توانند از علائم بارداری باشند. حواس‌تان باشد که چه داروهایی برای درمان آکنه‌ها استفاده می‌کنید.
بعضی داروها مثل آکوتان و انواعی که ویتامین A زیادی دارند، می‌توانند باعث معلولیت‌های بدو تولد شوند. بنابراین بهتر است با پزشکتان صحبت کنید تا بی‌خطرترین روش برای درمان مشکلات پوستی در طول بارداری را به شما پیشنهاد دهد.

سردرد
سردرد هم یکی از علائم بارداری ناشی از تغییرات هورمونی است. البته سردرد ممکن است یکی از علائم بارداری باشد اما لزوما نشانه‌اش نیست؛ چراکه چیزهای بسیار زیاد دیگری از جمله استرس می‌تواند باعث سردرد شود.
این علامت ممکن است در هر مرحله از بارداری رخ دهد اما معمولا در طول سه ماهه اول بارداری رایج است.
اگر سردرد بسیار شدید و غیرقابل تحمل باشد، حتما باید با پزشک مشورت کنید تا ببینید کدام دارو (حتی داروهای بدون نیاز به نسخه) برای جنین بی‌خطر هستند.

ترشحات واژینال
ترشحات واژینال که بدون خارش و سوزش هستند، ممکن است از علائم بارداری باشند و ممکن است در مراحل اولیه بارداری ظاهر شوند. دهانه رحم در حال ساخت پلاگین مخاطی است تا دهانه رحم مسدود شده و به محافظت از بچه در برابر عفونت‌ها کمک کند.
در طول این دوران، شما احتمالا متوجه اندکی افزایش ترشحات واژینال خواهید شد.
ترشحات واژینال نباید بو داشته باشند یا باعث سوزش و خارش شوند. این نوع ترشحات احتمالا نشانه وجود عفونتی است که نیاز به درمان دارویی توسط پزشک متخصص دارد.

ویارهای عجیب بارداری
احتمالا زیاد در مورد هوس‌ها و ویارهای عجیب بارداری شنیده‌اید. در واقع، شما ممکن است ویار بعضی غذاها و خوراکی‌ها را داشته باشید یا از بعضی‌هایشان به خصوص غذاهایی با بوی قوی یا غذاهای ناسالم مثل فست فود و ... از اوایل بارداری متنفر شوید و در طول بارداری هم همین حس را داشته باشید.

نفخ و بزرگ شدن شکم
اوایل بارداری هنوز شکم رشدِ خاصی نکرده که بخواهد مشخص باشد! اما بعضی خانم‌ها از بزرگ شدن شکم به عنوان اولین علامت بارداری‌شان یاد می‌کنند. این نوع بزرگ شدن شکم مسلما به خاطر نفخ ایجاد می‌شود و نه بچه!
به طور کلی مقدار اضافه وزن در ماه اول بارداری آنقدر زیاد نیست؛ معمولا بین نیم تا یک کیلوست. در واقع، حتی ممکن است به خاطر خوب نبودن حالتان، تنفر از غذاها و تغییر رژیم غذایی و شروع یک رژیم سالم، مقداری وزن هم از دست بدهید.

اختلال خلقی
دوباره این تغییرات هورمونی است که مسئول تغییر احساسات و اختلالات خلقی خانم‌های باردار است. اگر ناگهان به گریه افتادید یا به شدت احساساتی شدید، تعجب نکنید یا ناراحت نشوید؛ همه‌اش زیر سر هورمون‌های بارداری است!

یبوست
پروژسترون بر فرایندهای مختلفی در بدن تاثیر می‌گذارد که از آن جمله می‌توان به هضم غذا اشاره کرد. افزایش سطح این هورمون باعث کند شدن هضم شده و در مقابل باعث یبوست می‌شود.
اگر شما هم یبوست بارداری را تجربه می‌کنید (بعد از اطمینان از بارداری‌تان) ورزش کنید و میزان فیبر مصرفی‌تان را افزایش دهید. ضمن اینکه ممکن است با شروع مصرف مولتی ویتامین‌های مخصوص بارداری (مولتی‌ویتامین‌های پریناتال) یبوست شما به خاطر آهن موجود در آن، تشدید شود.
احتمالا باید چند نوع مولتی ویتامین را با مشورت پزشک امتحان کنید تا نوعی که با سیستم گوارش شما هماهنگ باشد، پیدا کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • فاطمه شهپری
    درباره تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟

    من از پنج فروردین اقدام به بارداری کردم الان دو ماه که پریود نشدم ولی باردار نیستم دو هفته پیش ازمایش خون دادم منفی بود ولی هنوز پریود نشدم من پریودی نامنظم داشتم ولی نه اینقد ک دوماه نشم میشه کمکم کنید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • مریم
    درباره تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟

    من ۱۲ روز قاعدگی عقب افتاد بعد آز مایش خون دادم ۷۵ بود دکترگفت مشکوکه .. گفت بروسنوگرافی بده انجام دادم گفت پوچ چیزی نیست دوباره رفتم دکتر .. گفت برو دوباره ازمایش خون بده انجام دادم ۸۰ بود ولی الان هفت روز خونریزی داشتم الان ۳روزه لکه بینی دارم ازمایش دادم ۳۵ بود نمیدونم باردارم یانه جواب بدید لطفا.

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • اختر محمدی هستم
    درباره تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟

    سلام من حدوددوماه و۱۴روزازپریودیم عقب انداختم آزمایش دادم منفی بود دکتر سونوگرافی نوشت ایادرسونوگرافی نشان میدهدبارداریم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

  • نازنین
    درباره تشخیص حاملگی با سونوگرافی، مورد تایید است؟

    ۲ و۳ روز از قاعده گیم گذشته تست دادم ولی منفی بود امروز یه لکه خون دیم ولی چند ساعت بعد مایع منی دیدم علت ان چیست؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.