۱۶۶۸۰۵
۱۳۵۸
۱۳۵۸

خطرات یائسگی زود رس، نکات مهم

زنانی که پیش از موعد یائسه می شوند با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی روبرو هستند.

نتایج یک مطالعه نشان می دهد، زنانی که پیش از موعد یائسه می شوند با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی روبرو هستند.محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس در این مطالعه متوجه یک رابطه قوی میان سلامت باروری زنان و خطر ابتلای آنها به مشکلات قلبی و عروقی شدند.
این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی در زنانی که قبل از ۴۷ سالگی یائسه می شوند به ترتیب ۳۳ درصد و ۴۲ درصد افزایش می یابد.
همچنین این مطالعه نشان داد که شروع زودهنگام دوره قاعدگی، یا برخورداری از عوارض بارداری مانند تولد جنین مرده و یا نیاز به هیسترکتومی (عمل جراحی برداشتن رحم)، خطر ابتلا به مشکلات قلبی را افزایش می دهد.
محققان تاکید کردند، لازم است پزشکان در معالجه زنان مبتلا به مشکلات باروری نسبت به این خطرات آگاهی بیشتری داشته باشند و غربالگری بیشتری انجام دهند.
بیماری قلبی و عروقی یک اصطلاح کلی برای وضعیت هایی است که بر قلب و عروق خونی تاثیر می گذارد. به موازات افزایش سن، به تدریج تخمدان ها هورمون های تنظیم کننده قاعدگی (یعنی استروژن و پروژسترون) کمتری تولید می کنند و با گذشت زمان، بلوغ تخمک در تخمدان ها هم مختل شده و از طرف دیگر افزایش هورمون پروژسترون پس از تخمک گذاری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد (پروژسترون هورمونی است که بدن را برای بارداری آماده می سازد.) این تغییرات هورمونی منجر به کاهش توانایی باروری می گردد که با توقف عادت ماهیانه نمود پیدا می کند.
این وقایع اگر قبل از سنین 40 سالگی شروع شوند زنگ خطری برای یائسگی زودرس محسوب می شود. در این حالت تخمدان ها قادر به ساختن هورمون نیستند و به تحریکات هیپوفیز که تنظیم کننده تخمدان هاست پاسخی نمی دهند.
این مسئله به این خاطر حایز اهمیت است که با شروع یائسگی احتمال بچه دار شدن خانم ضعیف می شود و از طرفی با تغییرات هورمونی بروز بیماری های مزمن (پوکی استخوان، بیماری های قلبی- عروقی و...) سرعت می گیرد. در این حالت فرد با قطع ناگهانی یا طولانی شدن فواصل قاعدگی رو به رو می شود که با علائمی مثل گرگرفتگی، بدخوابی های شبانه و تعریق همراه است. پیش از یائسگی زنان خطر کمتری نسبت به مردان برای ابتلا به حمله قلبی یا مغزی دارند. پس از یائسگی این خطر در زنان افزایش می یابد و پس از 65 سالگی با مردان برابر می شود.
منبع: ایرنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.