۱۷۵۰۷۴
۱۹ نظر
۳۹۰۶۴۸
۱۹ نظر
۳۹۰۶۴۸

علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

نود درصد از زنان علائم پیش از قاعدگی (PMS) را در برخی موارد در زندگی پیش از یائسگی خود دارند.

خیلی عصبی هستید، با کوچک ترین تلنگری، اشکتان راه می افتد، سردرد رهایتان نمی کند، یعنی چه خبر شده؟ اگر زیر دلتان هم درد گرفته باشد، دیگر مطمئنید که وقت پریود نزدیک است.
اگر شما یک زن هستید، احتمالا با علائمی که نشان دهنده نزدیک شدن دوره شما است آشنا هستید. مگر می شود هر ماه پریود را تجربه کنید، اما علائمی مثل سردرد، درد زیر دل، افسردگی، عصبی شدن، ضعف، سرگیجه، اضطراب و افسردگی را تجربه نکنید. این ها همه علائم پیش از قاعدگی هستند.
نود درصد از زنان علائم پیش از قاعدگی را (PMS) در برخی موارد در زندگی پیش از یائسگی خود دارند. حتی اگر بخش بزرگی از جمعیت زنان در جهان دارای نشانه های قبل از قاعدگی ناراحت کننده و ناخوشایند باشند، پزشکان هنوز کاملا مطمئن نیستند که چرا این اتفاق می افتد. تغییر هورمون ها دلیل کلی آن است، اما کارشناسان دقیقا نمی دانند که چگونه این اتفاق می افتد، به عنوان مثال، چگونه تغییرات هورمونی موجب گرفتگی عضلات یا احساس افسردگی می شود.
مواد شیمیایی مغز نیز درگیر هستند، اما تا چه حد مشخص نیست.اگر علائم شدید قبل از قاعدگی دارید، این بدان معنا نیست که شما سطح هورمون بالاتر یا بیشتر از حد غیرقابل انطباق با سایر زنان دارید. محققان فکر می کنند این موضوع دلیل آن است که شما حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات هورمونی دارید.
صرف نظر از آنچه در چک لیست شخصی قبل از دوره شما است، معمولا نشانه های هشدار دهنده ۱ تا ۲ هفته قبل از دوره شما شروع می شوند و زمانی که خونریزی شروع می شود، آن ها از بین می روند. چند مورد از اینها را می شناسید؟ این علائم شایع ترین و پرتکرار ترین علائم قبل از عادت ماهیانه در خانم ها هستند. ،از هر ۴ نفر خانم دارای قاعدگی، ۳ نفر این وضعیت را تجربه می کنند. مشکلات ناشی از نشانگان پیش از قاعدگی در اواخر دهه ۲۰ سالگی و اوایل دهه ۳۰ سالگی به اوج خود می رسند.
علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

علائم

حدود ۸۵درصد از زنانی‌که عادت‌ماهانه می‌شوند، حداقل یکی‌از نشانه‌های سندرم پیش از قاعدگی را طی دوره‌ی قاعدگی‌ خود تجربه می‌کنند. علائم این نشانگان با یک الگوی تکرار شونده نمود یافته و ممکن است تغییرات روانی و جسمانی دوران پیش از قاعدگی در برخی از ماه ها تشدید یابند و در برخی دیگر از ماه ها به صورت خفیف تری نمایان شوند. به هر جهت نباید اجازه دهید که عوارض ناشی از نشانگان پیش از قاعدگی زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از روش های درمانی و نیز ایجاد یکسری تغییرات در سبک زندگی در جهت کاهش و کنترل علائم نشانگان پیش از قاعدگی، مفید هستند.

نشانه ها: معمول ترین علائم و نشانه های مرتبط با نشانگان پیش از قاعدگی عبارتند از
- علائم روانی و رفتاری: تنش یا اضطراب، افسردگی، دوره هایی از گریه کردن، تغییرات سریع خلق و خو، زودرنجی، تحریک پذیری و یا عصبانیت، تغییرات اشتها و ولع به خوردن، اختلالات خواب (بی خوابی)، کناره گیری های اجتماعی، عدم تمرکز.
- علائم جسمانی: درد در ماهیچه ها یا مفاصل، سردرد، خستگی، افزایش وزن ناشی از احتباس آب، نفخ شکمی، درد در پستانها، تشدید جوش پوستی، یبوست یا اسهال.
اگرچه لیست علائم و نشانه های بالقوه این نشانگان طولانی است، زنان مبتلا به نشانگان پیش از قاعدگی اغلب تنها تعداد محدودی ازآنها را تجربه می کنند و معمولا همه علائم در یک فرد نمود نمی یابد. در برخی زنان، درد جسمانی و استرس روانی ناشی از این نشانگان به حدی شدید است که زندگی و فعالیت های روزانه فرد را تحت تاثیر قرار می دهند. در اغلب این زنان نشانه ها و علائم با شروع پریود از بین می روند. تعداد کمی از زنان با نشانگان پیش از قاعدگی، هر ماه دچار علائم بسیار شدید و ناتوان کنند ه ای می شوند.

حالت شدیدتر نشانگان پیش از قاعدگی با ظهور علائم روانی همراه است که آن را تحت عنوان اختلالات خلقی نشانگان پیش از قاعدگی (PMDD) نیز می نامند. در واقع این اختلالات صورت شدیدتر نشانگان پیش از قاعدگی است که علائم و نشانه های آن شامل افسردگی شدید، احساس ناامیدی، عصبانیت، اضطراب، اعتماد به نفس کم، عدم تمرکز، تحریک پذیری و تنش است. تعدادی از زنان مبتلاء به درجه شدید نشانگان پیش از قاعدگی، دچار مشکلات روانی شدیدی می شوند.

علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

علت
علل دقیق نشانگان پیش از قاعدگی شناخته نشده اند، ولیکن فاکتورهای متعددی منجر به ایجاد چنین شرایطی می شوند :
تغییرات تناوبی در هورمون ها: تحت تاثیر یکسری نوسانات هورمونی، نشانه ها و علائم نشانگان پیش از قاعدگی ایجاد شده و علائم با حاملگی و یا یائسگی ناپدید می شوند.
تغییرات شیمیایی در مغز: نوسانات هورمون سروتونین می تواند منجر به ایجاد علائم نشانگان پیش از قاعدگی شود. سروتونین یک انتقال دهنده عصبی مغزی است که نقش اساسی در بهبود حالات روانی و نیز بهبود خلق و خو ایفا می کند. مقادیر ناکافی سروتونین منجر به افسردگی پیش از قاعدگی، خستگی، ولع به خوردن و اختلالات خواب می شوند.
افسردگی: برخی از زنان مبتلا به نشانگان پیش از قاعدگی دچار نوعی افسردگی تشخیص داده نشده هستند. هر چند افسردگی به تنهایی منجر به ظهور تمامی علائم نشانگان پیش از قاعدگی نمی شود.
استرس: استرس می تواند برخی از علائم نشانگان پیش از قاعدگی را تشدید کند.
عادات غلط غذایی: برخی از علائم نشانگان پیش از قاعدگی به سطوح پایین ویتامین ها و مواد معدنی مربوط می شود. دیگر علل احتمالی مرتبط با رژیم غذایی عبارتند از خوردن مقادیر زیاد نمک و غذاهای حاوی نمک که منجر به احتباس آب می شود، نوشیدن الکل و نوشیدنی های حاوی کافئین که منجر به کاهش سطوح انرژی و تضعیف خلق و خو می شود.

علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

ظاهر شدن جوش در بدن
آکنه در آن زمان ماه یک مشکل رایج است. زنان بزرگسال از آکنه بسیار بیشتر از مردان رنج می برند و این به دلیل هورمون ها است. افزایش سطح هورمون چربی (روغن) را تولید می کند که منافذ پوست را مسدود کرده و شروع به جوش زدن می کند.

تغییر پستان ها
سینه های شما در حال تغییر هستند تورم و حساسیت به پستان یکی دیگر از موارد رایج است. باز هم، پزشکان دقیقا نمی دانند که هورمون ها چه نقشی در اینجا بازی می کنند، اما این علائم می تواند با سطح بالایی از پرولاکتین ، هورمون تغذیه با شیر مادر مرتبط باشد.
احساس خستگی
شما خسته هستید اما نمی توانید بخوابید. خستگی برای بسیاری از زنان در این مرحله نشانه یک چرخه ناقص است. جابجایی هورمون ها شما را خسته کرده و همچنین الگوهای خواب شما را مختل می کنند. در واقع،PMS و سندرم خستگی مزمن، بسیاری از نشانه های مشابه را به اشتراک می گذارند.
دچار گرفتگی شدن
گرفتگی شکمی شایع ترین شکایت قاعدگی است. بر خلاف بسیاری از علائم دیگر که ۱ تا ۲ هفته قبل از شروع دوره شما ایجاد می شوند و هنگام شروع خونریزی از بین می روند، گرفتگی معمولا قبل از زمان آغاز دوره شروع شده و ۲ تا ۳ روز طول می کشد.
علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟
ابتلا به یبوست و یا اسهال
هنگامی که دوره شما نزدیک است، علائم گوارشی به شدت کاهش می یابد. برخی از زنان مبتلا به یبوست هستند و برخی دیگر اسهال دارند.
نفخ و گاز معده
احتباس آب یکی دیگر از شکایات مهم است. این نیز هورمونی است، اما شما می توانید با مصرف نکردن نمک، خوردن میوه ها و سبزیجات و ورزش به طور منظم از نفخ قبل از قاعدگی جلوگیری کنید.
ایجاد شدن سر درد
تغییرات در سطوح استروژن در صورتی اتفاق می افتد که سر درد های ناشی از دوره شما رخ دهد. اگر شما مستعد ابتلا به میگرن هستید، احتمالا متوجه خواهید شد که قبل از دوره خود آن ها را دریافت می کنید.
علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟
نوسانات خلق و خوی
تمام علائم PMS توسط هورمون ها ایجاد می شوند، بنابراین علائم عاطفی به همان اندازه قابل درک هستند. حتی اگر تغییرات خلقی به عنوان یکی از ویژگی های PMS کلاسیک دیده شود، پزشکان دقیقا نمی دانند که چرا این اتفاق می افتد.
اضطرب و افسردگی
افسردگی و اضطراب با دوام PMS ارتباط دارد. تاریخچه هر دو بیماری ممکن است علائم پیش از قاعدگی شما را بدتر کند و PMS نیز می تواند هر دو را ایجاد کند.
نکته
یک عامل که نشانه های PMS را بدتر می کند، رژیم های محدود کننده هستند. ممکن است فکر کنید محدود کردن مصرف غذا چیز خوبی برای سلامتی است و به کاهش برخی علائم تنش قبل از قاعدگی مانند سوزش، سردرد و خستگی می انجامد. اما همیشه مهم است که بهتر غذا بخورید، بدون محدودیت و به نشانه های گرسنگی خود اهمیت دهید، به ویژه هنگامی که احساس می کنید تغییرات در حال نزدیک شدن است و مطمئنا بهتر خواهید شد.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
حدود ۵% از خانم‌ها به افسردگی پیش از قاعدگی مبتلا می‌شوند. علت دقیق افسردگی در این دوران مشخص نیست اما احتمالاً به نوسانات هورمونی در سیکل قاعدگی مربوط می‌شود. تغییرات در سطح پروژسترون و استروژن بر میزان سروتونین تأثیر می‌گذارد.
سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی است که به تنظیم اشتها، چرخه خواب و خلق‌وخو کمک می‌کند. سطوح پایین سروتونین ممکن است منجر به بروز احساس عصبانیت و ناراحتی، تمایلات غیرمعمول غذایی و مشکلات خواب شود.
به‌ غیر از این علائم ممکن است افسردگی پیش از قاعدگی با علائمی چون اضطراب، عصبانیت شدید، فراموشی، افزایش تمایل به گریستن، کاهش میل جنسی، خواب زیاد یا کم، خوردن زیاد یا کم، حالت تهوع و خستگی همراه باشد.
تحریک‌پذیری، نوسانات خلقی، احساس غم و اندوه، ترک دوستان و خانواده، خستگی و اضطراب از علائم افسردگی پیش از قاعدگی هستند که می‌توانند بر زندگی یک خانم در طی دوهفته‌ای که اتفاق می‌افتد تأثیر منفی بگذارد.
در برخی خانم‌ها که شدت علائم بیشتر است ممکن است باعث مشکلات روانی جدی و حتی خودکشی هم بشود.
کمبود خواب می‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی را تشدید کند؛ بنابراین شب‌ها خوب بخوابید، هفت ساعت خواب شبانه کافی است.

چگونه علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش دهیم؟
تقریباً تمام خانم‌ها بعد از گذشت چند دوره از دوران قاعدگی خود می‌آموزند که چگونه از شدت این علائم بکاهند. در این مقاله چند پیشنهاد به شما ارائه می‌شود تا به کمک آن‌ها از شدت علائم این سندرم کم کنید.

1. ورزش
با اینکه ورزش ممکن است آخرین راه‌حلی باشد که به ذهن ما خطور کند اما کمک بزرگی به کنترل علائم سندرم پیش از قاعدگی می‌کند. ورزش برای تعادل هورمون‌ها بسیار مهم است، به مدت ۳۰ دقیقه ورزش هوازی، ۴ تا ۵ بار در هفته انجام دهید. ورزش کردن به تسکین علائم جسمی بدن مانند گرفتگی عضلات و درد ماهیچه‌ها کمک می‌کند.
فعالیت‌های جسمی نیز می‌توانند تأثیر مثبتی بر سلامت روان داشته و به درمان افسردگی کمک کند؛ بنابراین با شروع علائم سندرم پیش از قاعدگی ورزش را نیز شروع کنید.

۲. خوب بخورید
با نزدیک شدن به دوران قاعدگی هوس شما به خوردن و نوشیدن بیشتر می‌شود و خوردن مواد غذایی شیرین و پرچرب حال شما را بدتر می‌کند؛ بنابراین قبل از شروع دوران قاعدگی، مصرف مواد غذایی مضر را کاهش داده و به جای آن از غذاهای سالم استفاده کنید.
غذاهایی که دارای کلسیم، ویتامین B6 و اسیدهای چرب اشباع‌نشده مانند امگا 3 و امگا 6 باشد؛ بنابراین سعی کنید غذاهایی مانند لبنیات، میوه، آجیل، ماهی و سبزیجات برگ سبز را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از فواید مثبت آن‌ها بهره ببرید.

علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

3. مکمل‌های منیزیم را امتحان کنید
کمبود منیزیم می‌تواند عوارض زیادی را برای خانم‌ها ایجاد کند. عوارضی چون دیسمنوره، ناباروری، هیپوگلیسمی، سوءهاضمه و ... مصرف مکمل منیزیم برای رفع سردرد، نفخ، سرگیجه، احتباس مایعات و هوس خوردن مواد قندی که از علائم سندرم قبل از قاعدگی هستند پیشنهاد می‌شود.

4. گرم نگه‌ داشتن بدن
برای رهایی از علائم جسمی سعی کنید قسمت‌هایی را که دچار گرفتگی و درد شده‌اند را گرم نگه‌ دارید. یک کیسه آب گرم گزینه‌ای آسان و مقرون‌به‌صرفه برای تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی است. همچنین از حوله و پتوی گرم هم برای آرام شدن می‌توانید استفاده کنید.

5. استراحت کافی
قبل از آغاز دوره قاعدگی خود خوب استراحت کنید. کمبود خواب می‌تواند علائم سندرم پیش از قاعدگی را تشدید کند؛ بنابراین شب‌ها خوب بخوابید، هفت ساعت خواب شبانه کافی است، چرت بعدازظهر هم کمک بزرگی به شما می‌کند.

6. کنترل استرس
درصورتی‌که استرس روزانه کنترل نشود علائم افسردگی بدتر می‌شوند. برای آرامش بخشیدن به بدن و ذهن خود از تکنیک‌های آرامش بخشی چون مدیتیشن، یوگا، مراقبه و تمرینات نفس عمیق استفاده کنید.

7. استفاده از مسکن‌ها
ایبوپروفن و آسپرین به کاهش علائم جسمی شما مانند سردرد، کمردرد و گرفتگی عضلات کمک می‌کند.

8. داروهای ضدافسردگی
برای کاهش علائم روحی سندرم پیش از قاعدگی پزشکان داروهای ضدافسردگی را نیز تجویز می‌کنند. از مصرف خودسرانه این داروها باید خودداری شده و تنها با تجویز پزشک استفاده شوند.

9. معاشرت با دوستان
قبل و در طول دوره قاعدگی معاشرت با دوستانتان را بیشتر کنید، تعاملات اجتماعی تأثیر زیادی بر سلامت روانی شما در این ایام دارد.
خبر خوب اینکه علائم قبل از قاعدگی معمولاً طی چند روز پس از شروع قاعدگی بدون درمان خاصی از بین می‌روند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • Sogand
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    من 13سالمه و همه ی علائم پریود شدن برای اولین بارو دارم ولی هنوز نشدم میتونم بپرسم چرا؟؟؟؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون
      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
      https://moshavere.niniban.com/

  • دیانا
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    ببخشید دختر من در ناحیه پهلو سمت چپ درد داره یازده سالشه ممکته بخواد پریود شه

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • مریم منیری
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    من وقتی پریود میشم و یا کم مانده پریود شم کمر درد شکم درد و.. دارم میتونم بپرسم چرا

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • زهرا‌کیانی

      من‌پنج‌ماهه‌اقدام‌میکنم‌برای‌بارداری‌ولی‌صورت‌
      نمیگیره‌پریودی‌هامم‌نامنظم‌شدا

  • سیندرلا
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    من 13 سالمه کی پریود میشم. میترسم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • بدون نام
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    سلام من خوابم میاد

  • Rozhan
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    عالیییییی

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

  • فاطمه
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    سلام من چندین ماه پیش دچار استرس و افسردگی شدم و خوشبختانه با مراجعه به روانپزشک و استفاده از دارو حلش کردم ولی مدتیه که تقریبا یکی دو هفته قبل از شروعِ پریودیم اون حسِ افسردگی در من ایجاد میشه... گاهی اوقات خوبم و گاهی بی حوصله و افسرده... خییلی هم کم اشتها میشم،میخواستم بدونم طبیعیه این موارد؟؟ باید برای درمان بی حوصلگی و مخصوصا کم اشتهایی چیکار کنم؟؟ لطفا کمکم کنین

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • تنها
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    سلام وخسته نباشید خدمتتون شوهرم نازاست واسپرمش صفر آیا راه حلی وجود دارد؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • ظریفه
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    سلام‌من ۳ مااقدام به بارداری کردم نشود چرا

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • آیناز
    درباره علائم نزدیک شدن پریود، چند موردش را می شناسید؟

    من نوک سینه هام درد میکنه میخوام پریود شم،؟

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.