۱۷۶۹۹۳
۱۱۲۹
۱۱۲۹

تغذیه در سندرم پیش از قاعدگی، چگونه باشد؟

زنان از سنین بلوغ و شروع قاعدگی و معمولاً دو الی سه روز قبل از آغاز چرخه‌ی ماهانه‌ی بعدی و حتی ۷۲ ساعت پس از قاعدگی، تغییراتی را در جسم و روح خود احساس می‌کنند.

زنان از سنین بلوغ و شروع قاعدگی و معمولاً دو الی سه روز قبل از آغاز چرخه‌ی ماهانه‌ی بعدی و حتی ۷۲ ساعت پس از قاعدگی، تغییراتی را در جسم و روح خود احساس می‌کنند که نه تنها برای خودشان خوشایند نبوده بلکه ممکن است اطرافیان را نیز دچار رنجش و ناراحتی کند.
به این اختلالات که به سبب تغییرات هورمونی بدن زنان در این بازه از چرخه‌ی قاعدگی رخ می‌دهد، سندرم پیش از قاعدگی یا PMS می‌گویند.
شناخت و آگاهی زوجین از این اختلال زنانه می‌تواند بسیاری از مشکلات زناشویی یا خانوادگی را برطرف نموده و به کنترل علائم آزاردهنده‌ی‌ آن کمک کند.
اگر کمی به علائم و حالت‌های خود در طول یک چرخه‌ی قاعدگی دقت کنید، به راحتی متوجه تغییرات روحی و جسمی خود در چند روز پایانی و ابتدایی آن خواهید شد.
دردهای عضلانی، خستگی و بی‌حوصلگی، عصبانیت و چون گلوله‌ی آتش از کوره در رفتن‌های بی‌دلیل، غر زدن، افزایش اشتها، سردردهای دوره‌ای، نفخ و تورم بدن، احساس یأس و ناامیدی ناگهانی از نشانه‌های سندرم پیش از قاعدگی است؛
که برای بیشتر زنان آشنا بوده و با شدت‌های مختلف تجربه می‌شود. بر هم خوردن تعادل روحی و جسمی زنان در یک بازه‌ی چند روزه،‌ آزار دهنده اما قابل کنترل است.
مهم‌ترین نکته در کنترل سندرم پیش از قاعدگی، توجه به نوع تغذیه و رژیم غذایی سالم است.
برای در امان ماندن از علائم این بیماری نباید هیچ یک از وعده‌های غذایی خود را اعم از صبحانه، نهار و شام حذف کنید و از گرسنه ماندن خودداری نمایید.
میان‌وعده‌های سالمی چون میوه، سبزیجات، مغز و دانه‌های روغنی مانند بذر کتان مصرف کنید. نان و غلات سبوس‌دار، ماکارونی و برنج قهوه‌ای را در رژیم هفتگی خود قرار دهید.
مرغ، ماهی و تخم‌مرغ منابع پروتئینی مناسب این دوران هستند.
ویتامین B۶، ویتامین D، کلسیم و منیزیم بدن خود را با خوردن لبنیات، غلات، حبوبات، سیب‌زمینی، موز و آجیل تأمین نمایید. با مصرف بی‌رویه‌ی نمک خداحافظی کنید و تا جای ممکن مصرف چای، قهوه و نوشابه را محدود نمایید.
جعفری، پیاز، کرفس، خیار، مارچوبه، گوجه‌فرنگی، هویج و خربزه مواد غذایی ادرارآوری محسوب می‌شوند که در کنترل احتباس آبِ این دوران مؤثر خواهند بود. از مواد غذایی چرب و شیرین نیز دوری کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.