ژن سرطان تخمدان، ارتباطی با سرطان پستان دارد؟
محققان باور دارند، زنان مبتلا به سرطان پستان از این جهت که وجود یک ژن یکسان زمینه بروز هر دو سرطان سینه و تخمدان را فراهم میکند، در معرض ابتلا به سرطان تخمدان نیز قرار دارند.
نتایج یک بررسی جدید نشان داده است، افزایش سرطان سینه منجر به شیوع سرطان تخمدان میشود.
براساس مطالعات صورت گرفته، زنان مبتلا به جهش در BRCA1 و BRCA2 بیش از زنانی که این جهش ژنتیکی را ندارند در معرض ابتلا به سرطان سینه و تخمدان هستند.
به گفته کارشناسان علمی، سرطان سینه علت اصلی مرگ و میر زنان در هند است؛ ضمن اینکه شیوع این سرطان منجر به افزایش ریسک سرطان تخمدان نیز میشود.
Ray، محقق ارشد این مطالعه میگوید: «زنان مبتلا به سرطان سینه از این جهت که وجود یک ژن یکسان زمینه بروز هر دو سرطان سینه و تخمدان را فراهم میکند، در معرض ابتلا به این سرطان نیز قرار دارند».
«ری» تأکید میکند، موارد زیادی وجود دارد که یک بیمار زن با هر دو مورد این سرطانها تشخیص داده شده است.
محقق این مطالعه همچنین اشاره میکند، اختلال در عملکرد ژنهای «BRCA1» و «BRCA2» باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان میشود؛ بنابراین فرد مبتلا به سرطان سینه در معرض ابتلا به سرطان تخمدان و یا بالعکس آن نیز قرار دارد.
مالا سیراواستوا ازب یمارستان «Sir Ganga Ram» میگوید: اگر زنی مبتلا به سرطان سینه باشد، ریسک بروز سرطان تخمدان را ۳۰ تا ۳۵ درصد در خود افزایش میدهد و اگر زنی مبتلا به سرطان تخمدان باشد، ریسک سرطان سینه را ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش میدهد.
ری باور دارد، سرطان سینه به دلیل عادتهای سبک زندگی است و به هیچ یک از طبقههای خاص اقتصادی محدود نمیشود؛ علاوه بر این یک شیوه زندگی بی تحرک ریسک ابتلا به آن را بیشتر تشدید میکند.
از آنجایی که هر دو سرطان مربوط به ژنتیک است، کارشناسان پزشکی معتقدند زنان باید در سنین سی سالگی به بعد غربالگری را آغاز کنند.
شواهد نشان میدهد، بیش از 90 درصد زنان هندی زمانی برای درمان سرطان خود به پزشک مراجعه میکنند که بیماری بسیار پیشرفت کرده و برای درمان هیچ اقدامی نمیتوان کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼