اندومتریوز خارج از رحم، درمان با لاپاراسکوپی چگونه است؟
لاپاراسکوپی رایجترین روشی است که برای تشخیص و درمان آندومتریوز خفیف تا متوسط به کار میرود.
آندومتریوز نه تنها دردناک است بلکه میتواند باروری فرد را با مشکل مواجه کند و از آنجایی که درمان آندومتریوز به طور قطعی مشخص نیست، روشهای موجود درمان آندومتریوز، به کاهش رشد بافت و درد در فرد کمک میکنند. آندومتریوز یک اختلال غالبا دردناک است که در آن بافت داخلی رحم (آندومتریوم) در خارج از رحم رشد میکند. آندومتریوز معمولا شامل تخمدانها، لولههای فالوپ و بافت پوشاننده لگن میشود. در این شرایط، بخشی از آندومتریوم که در طول دوران قاعدگی باید بریزد به اندامهایی مانند تخمدان و لولههای فالوپ میچسبد. بافت آندومتریوم به ندرت در خارج از اعضای لگنی رشد میکند. اگر شما آندومتریوز دارید، احتمالا دچار پریودهای سنگین و انقضابات شدید میشوید؛ ممکن است حتی دیگر از رابطه جنسی لذت نبرید زیرا رابطه برایتان بسیار ناراحتکننده است.
درمان آندومتریوز
لاپاراسکوپی رایجترین روشی است که برای تشخیص و درمان آندومتریوز خفیف تا متوسط به کار میرود. در این روش، به جای استفاده از یک شکاف بزرگ روی شکم، جراح ابزاری به نام لاپاراسکوپ را از طریق یک برش کوچک وارد بدن میکند. اگر جراح به دسترسی بیشتری نیاز داشته باشد، یک یا دو سوراخ بیشتر برای وارد کردن سایر ابزار جراحی ایجاد میکند.
نحوهی درمان آندومتریوز از طریق لاپاراسکوپی
در درمان آندومتریوز به روش لاپاراسکوپی، ممکن است به فرد توصیه شود که حداقل ۸ ساعت قبل از عمل غذا و نوشیدنی مصرف نکند. لاپاراسکوپی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام میشود، با این حال اگر بیهوشی موضعی و بیحسی نخاعی داشتید، میتوانید هوشیار (بیدار) بمانید. متخصص یا جراح زنان لاپاراسکوپی را انجام میدهد. برای انجام لاپاراسکوپی، شکم توسط هوا حجیم میشود. هوا که با یک سوزن به درون شکم تزریق میشود، دیواره شکم را از اعضای داخلی بدن دور میکند تا جراح بتواند آنها را به وضوح مشاهده کند. سپس جراح لاپاراسکوپ را از طریق یک برش کوچک وارد کرده و ارگانهای داخلی بدن را بررسی میکند. ممکن است سوراخهای اضافی برای وارد کردن سایر ابزار جهت حرکت دادن اعضای داخلی و مشاهده بهتر آنها به کار روند. این روش درمان معمولا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد. چنانچه لازم باشد تا بافت آندومتریوز خارج شود، جراح یکی از روشهای مختلف موجود را به کار میبرد؛ از جمله: بریدن و برداشتن بافت یا از بین بردن آن با لیزر یا جریان الکتریکی. بعد از انجام آن، جراح سوراخها را با تعداد کمی بخیه میدوزد. در این روش درمانی، معمولاً اسکار (بافت اضافه) خیلی
کم است یا اصلا وجود ندارد.
عوارض درمان آندومتریوز با لاپاراسکوپی
عوارض لاپاراسکوپی در مقایسه با جراحی نادر است اما شامل موارد زیر میشود:
- عفونت لگن
- خونریزی کنترل نشده که لازم میشود تا برش بزرگتری روی شکم برای توقف خونریزی ایجاد شود
- تشکیل اسکار بعد از جراحی
- آسیب به مثانه، روده یا رحم
چه افرادی کاندید درمان آندومتریوز با لاپاراسکوپی میشوند؟
زمانیکه فرد نشانههای شبیه آندومتریوز را گزارش میکند پزشک معمولا لاپاراسکوپی را پیشنهاد نمیکند زیرا با وجود کوچک بودن برشها، لاپاراسکوپی هنوز یک روش تهاجمی محسوب میشود و ریسک دارد. نشانههای آندومتریوز که درمان آندومتریوز با لاپاراسکوپی را در پی دارند عبارتند از:
- خونریزی
- ناباروری
- درد حین رابطه جنسی
- درد مزمن لگن
- مشکل در ادرار کردن
- درد در زمان حرکات روده
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼