زدن واکسن اچ پی وی، چه تاثیراتی دارد؟
بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که همهٔ خانمها و همچنین آقایان واکسن HPV را بزنند.
به دلیل این که به نظر میرسد ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) میتواند باعث سرطان گردن رحم و دیگر بخشهای بدن شود، بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که همهٔ خانمها و همچنین آقایان واکسن HPV را بزنند.
ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV نام یک خانواده از ویروسها است که باعث عفونتهای پوستی و انواع زگیل میشود. با مراجعه به این صفحه میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد این ویروس کسب کنید.
در حال حاضر سه نوع واکسن HPV توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید شده است.
گارداسیل: که در سال ۲۰۰۶ مورد تایید FDA قرار گرفت و نسبت به ویروسهای پرخطرتر خانوادهٔ HPV یعنی نوع ۱۶ و ۱۸ که با سرطانهای دستگاه ادراری تناسلی مرتبطاند و همچنین انواع کم خطرتر این خانواده یعنی نوع ۹ تا ۲۶ که باعث زگیلهای تناسلی میشوند، مقاومت ایجاد میکند. خانمها و آقایان ۹ تا ۲۶ سال میتوانند گارداسیل را تزریق کنند.
سرواریکس: این واکسن HPV فقط نسبت به انواع ۱۶ و ۱۸ مقاومت ایجاد میکند. سرواریکس در سال ۲۰۰۹ تایید شد و میتواند برای خانمهای ۹ تا ۲۵ سال مورد استفاده قرار بگیرد.
گارداسیل ۹: این واکسن شامل ویروسهای واکسن گارداسیل معمولی و همچنین انواع ۳۱، ۳۳، ۴۵ و ۵۲ از خانوادهٔ HPV است. این ۴ نوع ویروس با سرطانهای گردن رحم، واژینال و مقعدی مرتبطاند. واکسن گارداسیل ۹ میتواند برای خانمها و آقایان ۹ تا ۲۶ سال تزریق شود.
اما مشکل واکسن HPV چیست؟ شکهایی مبنی بر عدم موثر بودن واکسن وجود دارد و همچنین هزاران گزارش مبنی بر عوارض خطرناک آن از جمله مرگ، از سال ۲۰۰۹ تا کنون گزارش شده است. به همین جهت تصمیم گرفتیم در مقالهای کوتاه به معرفی مشکلات این واکسن بپردازیم.
مشکلات واکسن HPV
اگر بخواهیم این مشکلات را به صورت تیتروار با هم مرور کنیم، شامل موارد زیر است:
عوارض جانبی خطرناک مانند: شوکهای آنافیلاکسی (واکنش شدید آلرژیک بدن)، سندرم گیلن باره و …
تاثیر منفی شدید بر باروری خانمها
(به شکل عجیبی) واکسن HPV میتواند خطر عفونت با HPV و ابتلا به سرطانها افزایش دهد.
در این مقاله به بررسی عوارض جانبی واکسن پرداختهایم. برای اطلاع از تاثیر واکسن بر باروری و همچنین ارتباط آن با سرطانها میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.
عوارض جانبی خطرناک
پژوهشها نشان دادهاند که واکسن HPV میتواند باعث اختلالات عصبی و سیستم ایمنی در خانمها و دختران کاملاً سالم شود. در آمریکا در سال ۲۰۰۹، ۲۸ مورد شوک آنافیلاکسی در دریافت کنندگان واکسن مشاهده شد که ۲۵ مورد آن در همان روز تزریق واکسن رخ داده بود.
عوارض دیگری که در همین کشور بعد از تزریق واکسن گزارش شدند، شامل موارد زیر است:
سندروم گیلن باره - نوعی نارسایی عصبی عضلانی حاد
میلیت عرضی - التهاب در نخاع در اثر اختلال سیستم ایمنی
بیماری عضلانی حرکتی یا اعصاب حرکتی - گروهی از اختلالات عصبی که باعث نارسایی حرکتی میشوند.
ترومبوامبولی وریدی - شکل گیری لخته خون در ورید
مرگ
البته متخصصان از این گزارشات به عنوان دلایل جدی برای توقف تزریق واکسن یاد نمیکنند بلکه میگویند عوارضی هستند که لازم است بیشتر بررسی شوند.
۸ سال بعد در سال ۲۰۱۷، مقالهای در ژورنال امنیت دارویی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) منتشر شد که حاصل مطالعهٔ مرکز پژوهشی این سازمان در سوئد بود. این گزارش با اشاره به این که عوارض جانبی ناشی از واکسن HPV رو به افزایش است، گفت علاوه بر عوارض اشاره شده در گذشته، امکان ایجاد اختلالات زیر نیز وجود دارد:
سندروم پیچیدهٔ درد منطقهای (CRPS) یا بیماری خودکشی - در این بیماری درد شدیدی در بدن ایجاد میشود که معمولاً از اندامها (دست و پا) آغاز میگردد. در ادامه تغییر شکل استخوانها و پوست، التهاب، فلجی و … نیز مشاهده میشود.
سندرم تاکیکاردی ایستاده (POTS) - در این اختلال هنگامی که بیمار از حالت خوابیده، بلند میشود و میایستد، ضربان قلب به طور ناگهانی افزایش مییابد و موجب سبکی سر، دشواری تفکر، تاری دید و ضعف میشود.
سندرم خستگی مزمن (CFS) - بیماری که با خستگی ناشی از کمخونی، افسردگی و … تفاوت دارد و علائم آن بعد از فعالیت فیزیکی یا جسمانی بدتر میشود.
آخرین مقالهای که قصد داریم به آن اشاره کنیم، نتایج پژوهشی است که در ژورنال عصبشناسی اروپا منتشر شد. در این مطالعه ۶ خانم سالم که واکسن HPV دریافت کرده بودند، بین ۶ روز تا ۲ ماه بعد از تزریق، به بیماری سندرم تاکیکاردی ایستاده دچار شدند.
هرچند که دلیل این سندرم مشخص نیست، متخصصان معتقدند که این بیماری ناشی از التهاباتی مرتبط با اختلال سیستم ایمنی در اعصاب بدن است. یعنی اختلالی که میتواند توسط تزریق یک واکسن تحریک شود. چون واکسنها شامل ویروسهای غیر بیماریزا یا ضعیف شده هستند و با تحریک سیستم ایمنی موجب مقاومت بدن نسبت به یک عامل بیماریزا میشوند.
در سال ۲۰۱۳ سازمان بهداشت و درمان کشور ژاپن از توصیه به تزریق واکسن گارداسیل صرف نظر کرد و ترویج واکسن توسط حاکمیتهای محلی و دستگاههای درمانی را ممنوع کرد.
سه سال بعد در سال ۲۰۱۶ چند ده دختر ژاپنی اظهار داشتند که بعد از دریافت واکسن HPV دچار اختلالاتی مانند سردرد، تهوع، خستگی، بیحسی دست و پا و کم حافظگی شدهاند و از این واکسن شکایت کردند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼