۲۱۶۳۹۶
۱۵۱۰۰
۱۵۱۰۰

مصرف قرص فروس سولفات، درمان کم خونی زنان

در این مطلب به قرص فروس سولفات از مکمل های آهن، فواید و نباید و بایدهای مصرف آن پرداخته ایم.

در این مطلب به قرص فروس سولفات از مکمل های آهن و فواید و نباید و بایدهای مصرف آن پرداخته ایم، بیماری آنمی یا کم خونی که اغلب بیشتر بیماری خانم ها می باشد بسیار جدی بوده و برای پیشگیری و اقدام استفاده از این مکمل ها را پیشنهاد می کنیم.

انواع بسیاری از قرص های مکمل آهن وجود دارد، از این قرص ها جهت رفع کم خونی و درمان این مشکل در مبتلایان به بیماری کم خونی پیشنهاد شده و مورد استفاده قرار می گیرد، کم خونی به وجود آمده از کمبود شدید آهن یکی از دغدغه ها و مشکل همیشگی زنان است که باید درمان شده و جبران شود، که در غیر اینصورت عوارض بدی را برای سلامتی بدن فرد بر جای می گذارد، در ادامه مطلب با قرص فروس سولفات آشنا می شوید.

هموگلوبین اکسیژن را از ریه ها به اندام های دیگر می رساند و اگر تولید آن در بدن به میزان لازم نباشد، تمام بدن با مشکل روبرو می شوند، در این شرایط بحرانی که بدن با اختلال روبرو شده است، انواع مختلف قرص های مکمل آهن به یاری بدن می شتابند، یکی از این مکمل های یاری رسان قرص فروس سولفات می باشد.

نشانه های کم خونی
تمام رفتار و عملکرد مهم بدن منوط به خون می باشد، اگر بدن با کم خونی مواجه شود در کارکرد بدن اختلال ایجاد می کند، که می توان به اختلال در عملکرد دو اندام حیاتی بدن قلب و مغز اشاره نمود، این مشکل که بیشتر میان زنان رایج است و بانوان از آن رنج می برند، علائمی همچون پریدگی رنگ و بی رنگی لب ها، خستگی زودهنگام و همیشگی، پریدن رنگ، سردی دست و پا، یبوست، گاهی سرگیجه و نداشتن تمرکز، تنگی نفس و افسردگی، خواب افتادگی دست و پا دارد که با استفاده از مکمل های آهن برطرف می شود.

شاید بیمار مبتلا تمام نشانه های کم خونی را نداشته باشد، پس پیشنهاد می شود برای اطمینان حاصل کردن از بیماری کم خونی «آزمایش خون» را انجام دهید.

نام دیگر فروس سولفات
قرص فروس سولفات « ferrous sulfat» دارای اسمی دیگر به نام فروتب«Frotab» می باشد، این مکمل را می توان در بسته های ۲۰ تایی قابل تهیه است، که شامل ۵۰ میلی گرم آهن المنتال می باشد، حتما این قرص با تجویز دکتر مورد استفاده گردد.

عوارض جانبی قرص فروس سولفات
داروی فروس سولفات برای جلوگیری از کم خونی و همچنین مداوای کم خونی مورد استفاده قرار می گیرد، پس آن را فقط در موارد لازم مصرف نمایید، استفاده بیش از حد آهن یا اسید فولیک خطرناک بوده و حتی گاهی موجب بروز سرطان می شود.
این قرص هم مانند دیگر قرص ها با ترکیبات شیمیایی عوارضی مانند: تغییر رنگ و تیره گشتن رنگ مدفوع و ادرار، تهوع، درد معده، سوزش معده، یبوست، اسهال و استفراغ را در پی داشته باشد.
اگر چنانچه مبتلا به یبوست و اسهال شدید، دکتر خود را در جریان بگذارید تا با تنظیم دوز مناسب برای این دارو و همچنین پیشنهاد رژیم غذایی مناسب از یبوست و اسهال پیشگیری کند.
چنانچه اگر هر گونه حساسیت دارویی و یا حتی غذایی مشاهده نمودید، به پزشک خود در میان بگذارید.
پس از استفاده این دارو در صورت بروز حساسیت پوستی و تهوع استفاده دارو را متوقف نموده و به اورژانس مراجعه کنید.
اگر به بیماری هایی مانند عفونت و انواع زخم گوارشی، هموکروماتوز، بیماری های دیگر کم خونی که انتقال خون مداوم و پشت سرهم انجام می شود، مبتلا هستید به هیچ وجه از این دارو استفاده نکنید.
این مکمل به شکل خوراکی امکان دارد رنگ مدفوع را تیره کند، که اگر خونریزی وجود نداشته باشد، مسئله ای عادی است و نیاز به نگرانی نیست.
افراط در استفاده این دارو به طور خود سرانه به خصوص در بچه ها موجب بروز مسمومیت می شود، که بسیار خطرناک است و گاهی باعث مرگ می شود، به هیچ وجه میزان دارو بدون تجویز پزشک افزایش ندهید.

نکات قابل توجه در مورد مصرف قرص فروس سولفات
اگر معده شما حساس است و همچنین جهت جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی می توانید این مکمل را همزمان با غذا مصرف کنید.
این دارو از داروهای مجاز در دوران شیردهی می باشد.
برای بیماران مبتلا به هموکروماتوز، هموسیدروز و دیگر بیماری های کم خونی غیر از فقر آهن استفاده ی این دارو پیشنهاد نمی گردد.
شاید لازم باشد ۲ تا ۴ ماه پس از رفع مشکل کم خونی نیز هنوز مکمل فروتب را مصرف کنید.
افراد پیر و سالمند میزان بالاتری از این دارو را باید مصرف کنند، میزان استفاده ی این دارو را دکتر تشخیص داده و تجویز می کند، جهت پیشگیری از دچار شدن به کمبود آهن و در نتیجه کم خونی، یک قرص در روز برای بزرگسالان و جهت مداوا میزان ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در ۳ نوبت در طول روز استفاده می گردد، میزان این مصرف می تواند تا ۳۰۰ میلی گرم افزوده شده و در ۴ نوبت در طول روز استفاده گردد.
از مصرف بدون تجویز پزشک اجتناب کنید، و پیش از تجویز این دارو توسط پزشک و مصرف آن مشکلات و بیماری هایی که قبلا داشته اید را با پزشک در میان بگذارید.
جهت پیشگیری از تغییر رنگ در دندان ها، مکمل این قرص از نوع مایع بهتر است آنرا با نی بنوشید.
چنانچه یک نوبت از دارو را از یاد برده و مصرف ننمودید، همان هنگام یادآوری مصرف کنید، اما اگر به نوبت بعدی مکمل نزدیک است، دیگر از مصرف آن بپرهیزید و تنها نوبت بعدی را استفاده کنید.

تداخل دارویی
این دارو با ویتامین E، کلیسترامین، آنتی اسیدها، عصاره لوزالمعده، کلرامفنیکل، آلندرونات، لوودوپا، لووتیروکسین، پنیسیلامین، فلورو کینول ها، متیلدوپا، پنی سیلین، دی مرکاپرول، فرآورده های کلسیم تداخل دارویی دارد.

بایدها و نبایدهای مصرف قرص فروس سولفات
فروس سولفات را باید با معده تهی ۱ ساعت پیش از غذا و یا ۲ ساعت پس از غذا میل کنید، میل نمودن قرص مکمل همراه غذا ۳۳ - ۵۰ درصد جذب آهن را پایین می آورد.
این قرص نباید با تتراسایکلین در یک زمان مورد استفاده گردد، فروس سولفات مقدار جذب لازم تتراسایکلین را پایین می آورد.
برای جذب بهتر آهن پیشنهاد می گردد، تا با قرص های ویتامین c و خوراکی ها و نوششیدنی های شامل ویتامین c مانند آب پرتقال استفاده شود.
قرص های مکمل آهن را باید با فاصله ۱ ساعتی پیش و ۲ ساعت پس از غذاهایی مثل قهوه، لبنیات، تخم مرغ، غلات، فیبرهای غذایی، آنتی اسیدها یا قرص های مکمل کلسیم مصرف کنید، که در صورت عدم رعایت مراحل مداوای کم خونی را با مشکل روبرو می کند.

درمان کم خونی با طب سنتی
میوه های قرمز مانند توت فرنگی، انار و گوجه خون ساز هستند.
سیب قرمز با عسل و عرق بیدمشک
خوردن چغندر پخته (لبو)
مغز بادام، پسته، فندق
سوپ گندم
شربت عسل
عدس
جگر گاو و گوساله
کلم قرمز و سبز

منبع: آرگا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.