علل و روش درمان اسهال در پریود
اگر در دوران پریود دچار مشکلات گوارشی مانند اسهال میشوید، در این مقاله با ما همراه شوید تا علل و روش درمان اسهال در پریود را در اختیارتان قرار دهیم.
زنان ممکن است طیف وسیعی از علائم را قبل و در طول دوره پریود خود تجربه کنند. اسهال، درد شکم و سایر مشکلات گوارشی از علائم رایج قاعدگی هستند که بسیاری از زنان در هر سیکل قاعدگی خود با آن دست و پنجه نرم میکنند. اسهال و مشکلات گوارشی در دوران پریود از جمله مشکلاتی هستند که بسیاری از خانمها به آن دچار شده و فعالیتهای روزانهشان تحت تاثیر قرار میگیرد. در ادامه بیشتر درباره روش درمان اسهال در پریود صحبت خواهیم کرد و علل ابتلا به آن را بررسی میکنیم.
در این مقاله میخوانید:
- علت ابتلا به اسهال در پریود چیست؟
- آیا راهی برای درمان اسهال در پریود وجود دارد؟
- چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
بیشتر بخوانید: علت بدبوشدن مدفوع در دوران پریود چیست؟
مطالعهای در سال ۲۰۱۴ با مشارکت ۱۵۶ زن نشان داد که درد شکمی و اسهال از شایعترین علائم گوارشی مرتبط با پریود هستند. از میان زنان مورد بررسی، ۲۴ درصد اسهال را قبل از شروع قاعدگی گزارش کردند و ۲۸ درصد علائم اسهال را در طول دوره قاعدگی خود تجربه کردند. افرادی که احساس افسردگی یا اضطراب داشتند، حتی میزان بیشتری از این علائم را داشتند. اما علل و روش درمان اسهال در پریود چیست؟ در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: فواید یائسگی، پیش به سوی زندگی بهتر
علت ابتلا به اسهال در پریود چیست؟
برخی از افراد ممکن است در طول یا قبل از پریود خود دچار اسهال شوند. این احتمالاً به دلیل افزایش تولید هورمون پروستاگلاندین در بدن است. پروستاگلاندین ها مواد شیمیایی هورمون مانندی هستند که به عملکردهای خاصی در بدن کمک می کنند.
این عملکردها عبارتند از:
- انقباضات عضلانی
- گشاد شدن و انقباض رگهای خونی
- لخته شدن خون
قبل از شروع قاعدگی، سلول های پوشش داخلی رحم تولید پروستاگلاندین ها را افزایش می دهند. این افزایش پروستاگلاندین ها باعث انقباض ماهیچه های رحم شده و در نتیجه پوشش داخلی رحم میریزد. این فرایندی است که یک زن در دوران قاعدگی خود تجربه می کند. هر چه بدن پروستاگلاندین بیشتری در دوران قاعدگی بسازد، رحم بیشتر منقبض می شود. به این ترتیب، تولید بیش از حد پروستاگلاندین ها می تواند باعث گرفتگی و درد قاعدگی شود.
مطالب پیشنهادی: خوراکی های مفید در دوران پریود
هنگامی که سطح پروستاگلاندین بالا باشد، ممکن است برخی از پروستاگلاندین ها وارد جریان خون شوند. سپس می توانند به قسمت های مختلف بدن از جمله روده ها بروند. روده ها دارای پوشش ماهیچه ای صافی هستند که تقریبا شبیه رحم است. سطوح بالای پروستاگلاندین ها می تواند باعث انقباض روده ها، آزاد شدن محتویات آنها و در نتیجه اسهال شود.
ترشح پروستاگلاندین بیش از حد همچنین می تواند باعث سایر علائم مرتبط با پریود شود، از جمله:
- سردرد
- حالت تهوع
- استفراغ
علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی در دوران پریود، تولید بیش از حد پروستاگلاندین هیچ خطری برای سلامتی ایجاد نمی کند.
بیشتر بخوانید: غذاهای ممنوع در دوران پریود: خانمها وقتی پریود هستید نخورید!
آیا راهی برای درمان اسهال در پریود وجود دارد؟
شما می توانید برای درمان اسهال در پریود از همان روشی که هر اسهال دیگری را درمان می کنید، استفاده کنید. ابتدا مطمئن شوید که مایعات زیادی می نوشید تا با از دست دادن مایعات ناشی از اسهال مقابله کنید. به عنوان یک قاعده کلی، زمانی که ادرار شما زرد کم رنگ است، مایعات کافی مصرف کرده اید. همچنین برخی اقدامات باعث پیشگیری از تشدید علائم اسهال در دوران قاعدگی میشود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
رژیم غذایی خود را تغییر دهید
ایده خوبی است که در دوران پریود رژیم غذایی خود را کمی تغییر دهید. سعی کنید چند روز قبل از قاعدگی، شروع به خوردن فیبر بیشتری کنید. فیبر به مدفوع شما حجم می دهد و آن را جامدتر می کند. علاوه بر این، برخی از غذاهای پروبیوتیک را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این غذاها میزان باکتری های سالم را در روده افزایش میدهند و ممکن است به کاهش علائم اسهال کمک کند. همچنین از خوردن غذاهایی که اسهال را تشدید میکنند در دوران قاعدگی اجتناب کنید.
از جمله غذاهایی که اسهال را تشدید میکنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیرین کننده های مصنوعی
- کافئین
- محصولات لبنی
- غذاهای ادویه دار
- غذاهای بسیار شیرین
پیشنهاد ویژه نی نی بان: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
از قرصهای ضدبارداری و تنظیم هورمون کمک بگیرید
مصرف قرص های ضد بارداری میتواند به تنظیم چرخه شما، تنطیم میزات ترشح هورمون پروستاگلاندین و کاهش اسهال کمک کند. بهتر است برای چنین کاری اول با پزشک خود مشورت کنید و بعد از بررسیهای مربوطه و در صورت لزوم با تجویز پزشک این قرصها را مصرف کنید.
استرس خود را کنترل کنید
استرس و اضطراب بیش از حد می تواند علائم قاعدگی، از جمله گرفتگی عضلات و اسهال را بدتر کند. پس مهم است که در این دوران با انجام برخی روشها استرس خود را کاهش دهید و کمتر خود را در معرض عوامل استرسزا قرار دهید.
مطالب پیشنهادی: علت پریود نشدن و حامله نبودن (چرا پریود نشدم؟)
از جمله اقداماتی که میتوانند به کاهش استرس در این دوران کمک کنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیتیشن: ۱۰ دقیقه در روز را به مدیتیشن اختصاص دهید. این می تواند به شما کمک کند ذهن خود را در طول روز متمرکزتر کنید. نیازینیست به صورت حرفهای این کار را انجام دهید. یک برنامه مدیتیشن نصب کنید و با آن جلو بروید.
- کاهش فعالیت مغزی در شب: یک ساعت مشخص برای خاموشی و استراحت در شبها مشخص کنید و یک ساعت قبل آن دیگر به ایمیلهای خود پاسخ ندهید یا تلویزیون تماشا نکنید. این می تواند به شما کمک کند ذهن خود را آرام کنید و استرس را کاهش دهید.
- ورزش: ورزش به کاهش استرس کمک می کند، حتی اگر فقط ۱۵ دقیقه پیاده روی در خارج از خانه باشد.
- اگر متوجه شدید که در کنترل استرس خود مشکل دارید، با یک درمانگر یا سایر متخصصان سلامت روان تماس بگیرید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا از روی استرس خود کار کنید و کنترل آن را تا حدی به دست بگیرید.
بیشتر بخوانید: محاسبه زمان تخمک گذاری بعد از پریود+ (نمودار زمان تخمک گذاری) | نینیبان
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
اسهال گاه به گاه قبل یا در طول قاعدگی کاملا طبیعی است. اما اگر این مشکل فعالیت های روزمره شما را تحت تاثیر جدی قرار میدهد، ممکن است مشکل دیگری پجود داشته باشد.
در صورتی که در دوران قاعدگی موارد زیر را مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
- اسهال یا سایر علائم گوارشی که بیش از دو روز طول بکشد
- درد یا گرفتگی در معده یا لگن که با مصرف دارو نیز بهبود نمییابد
- مدفوع با مخاط قابل مشاهده
این موارد می تواند علائم یک بیماری زمینه ای باشد که در طول قاعدگی شما بدتر می شود. پزشک میتواند به شما کمک کند تا علت را پیدا کنید و گزینه های درمانی را در اختیار شما قرار دهد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: مدیریت بحران نوجوانی، غمت نباشه!
کلام آخر
همان طور که اشاره کردیم، ترشح بیش از حد هورمون پروستاگلاندین در طول دوره قاعدگی برای تخلیه دیواره رحم، میتواند دلیل اصلی ابتلا به اسهال و دیگر مشکلات گوارشی در زنان شود. در این مقاله سعی داشتیم تا با بررسی راههای درمان اسهال در پریود شما را در کنترل و بهبود این مشکل یاری دهیم. توجه داشته باشید که اگر در دوران قاعدگی علائم شما بهبود پیدا نکرده و شما را با مشکلات جدی روبرو میکند، در اسرع وقت به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼