بارداری بلافاصله پس از تمام شدن پریود؟!
خب، اگر شما رابطه جنسی محافظتنشده داشته باشید به احتمال زیاد هر ماه نگران باردار شدن هستید. شاید هم از خودتان میپرسید آیا ممکن است فورا پس از تمام شدن پریودم باردار شوم؟
خب، اگر شما رابطه جنسی محافظتنشده داشته باشید به احتمال زیاد هر ماه نگران باردار شدن هستید. شاید هم از خودتان میپرسید آیا ممکن است فورا پس از تمام شدن پریودم باردار شوم؟ حتما دل توی دلتان نیست که زودتر جواب این سئوال را متوجه شوید. ما هم معطلتان نمیکنیم. بلافاصله بعد از پایان پریود، باردار شدن یک اتفاق محتمل نیست، اما امکان دارد رخ بدهد .
شانس شما برای باردار شدن درست بعد از پریود، به دو چیز بستگی دارد: کوتاهی سیکل قاعدگی و مدت زمان آن.
نگاهی کوتاه به روند قاعدگی
روال اینطوری است که یکی از تخمدانهای شما حدود ۱۴روز قبل از شروع قاعدگی تخمک آزاد میکند که به آن تخمکگذاری میگویند.
ممکن است شما هم مثل خیلیهای دیگر ندانید که اولین روز پریودتان کی است. اولین روز پریود، دقیقا روزی است که شما اولین خونریزی پریود را میبینید که اولین روز سیکل شما محسوب میشود. اگر سیکل 28 روزه دارید، معمولا بین روز 10تا 15 سیکل خود تخمکگذاری میکنید.
در طول دوره قاعدگی معمولا تخمک در حال رشد و آماده انتشار در اواسط سیکل است. مدت زمان بالغ شدن تخمک در داخل تخمدان میتواند متفاوت باشد. به زبان ساده یعنی: روز تخمکگذاری شما ممکن است هر ماه متفاوت باشد .
بیشتر بخوانید: بررسی ژنتیک اسپرم، حاوی چه اطلاعاتی است؟
حالا چطور باردار شدن درست بعد از پریود امکانپذیر است؟
همانطور که گفتیم این یک اتفاق محتمل نیست، اما اگر سیکل قاعدگی کوتاه و پریود طولانیتر دارید، احتمال باردار شدن شما درست بعد از پریود زیاد میشود. اگر سیکل شما کوتاه و مثلا ۲۲ روزه است، اگر قاعدگی شما هفت روز طول بکشد، فقط چند روز پس از قاعدگی تخمکگذاری میکنید.
اسپرم چند روز زنده میماند؟
این هم یک سئوال مهم دیگر که جوابش را همینجا دریافت میکنید. طولانیترین مدتی که اسپرم میتواند در مخاط بارور دهانه رحم زنده بماند، هفت روز است. بنابراین بله! اگر کمی زودتر از حد معمول تخمکگذاری کنید، این اسپرم ناقلا شما را باردار میکند.
اما این احتمال هم هست که اسپرم دو تا سه روز عمر کند، حتی اگر مایع دهانه رحم بارور نباشد.
نکته مهم اینکه اکثر بارداریها بعد از رابطه جنسی در پنج روز قبل از تخمکگذاری و در روز تخمکگذاری اتفاق میافتد.
برای اینکه باردار شوید، تخمک باید در مدت 12 تا 24ساعت پس از تخمکگذاری بارور شود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
چطور بفهمید که باردار شدید؟ علائمی که باید بشناسید
ممکن است اولین علائم بارداریتان را حتی قبل از مثبت شدن تست بارداری تشخیص بدهید. بارداری، علائمی دارد که یکییکی آنها را برایتان نام میبریم.
۱- پریود نشدن
اگر معمولا پریود منظم دارید و یکباره متوجه شدهاید که پریودتان عقب افتاده، بله! به بارداری شک کنید. بهتر است سریع به سراغ تستهای بارداری خانگی بروید .
اما اگر عادت ماهانهتان معمولا نامنظم است، ممکن است متوجه نشوید که پریودتان عقب افتاده. در این صورت باید علائم دیگر را هم مد نظر بگیرید. حساس شدن سینهها، احساس بیحالی و تند تند دستشویی رفتن، اولین سرنخهایی است که باید به آنها توجه کنید.
اگر یکی- دو ماه است که پریود نشدهاید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
۲- سوزنسوزن شدن نوک سینهها
بلافاصه بعد از باردار شدن، هورمونها وارد عمل میشوند تا هر طور که شده پیغام بارداری را به شما برسانند. این هورمونها در طول بارداری خونرسانی به سینهها را افزایش میدهند ، به همین دلیل هم ممکن است در سینههایتان احساس سوزنسوزن شدن داشته باشید.
بیشتر بخوانید: لکه بینی بدون عادت ماهانه، علت چیست؟
۳- لکهبینی و گرفتگی
زمانی که پریودتان عقب میافتد، لکهبینی یک اتفاق غیر معمول نیست. برخی از پزشکان فکر میکنند این لکهبینیها به معنای لانهگزینی است، اما برخی از پزشکان با آن مخالفند.
بنابراین ممکن است متوجه لکه صورتی یا قهوهای در لباس زیر خود شوید، یا احساس گرفتگی داشته باشید.
4- حالت تهوع
اگر جزو خوششانسها باشید، ممکن است در طول دوران بارداری خود اصلا حالت تهوع را تجربه نکنید. حالت تهوع برای بسیاری از خانمها آزاردهنده است، اما برخی از خانمها در تمام طول بارداری خود به دنبال حالت تهوعاند و فکر میکنند نداشتن تهوع یعنی مشکلی وجود دارد. این تفکر، کاملا اشتباه است. تهوع صبحگاهی یک علامت رایج در اوایل بارداری است که ممکن است در هفته چهارم تا ششم بارداری آن را تجربه کنید.
علاوه بر سوزنسوزن شدن سینهها در حدود هفته هشتم بارداری حساس شدن سینهها را هم تجربه میکنید. ممکن است سینههایتان بزرگتر و متورم بشوند و سیاهرگهایی را درست زیر پوست خود ببینید
5- حساس شدن سینهها
علاوه بر سوزنسوزن شدن سینهها در حدود هفته هشتم بارداری حساس شدن سینهها را هم تجربه میکنید. ممکن است سینههایتان بزرگتر و متورم بشوند و سیاهرگهایی را درست زیر پوست خود ببینید که در سه ماهه اول بارداری شایع است. نگران نباشید این رگها با پیشرفت بارداری کاهش مییابند.
6- خستگی
بله! این هم یک علامت رایج دیگر است و مثل بقیه مشکلات بارداری، هورمونها مقصر اصلی آن هستند . این هورمونها میتوانند باعث ایجاد احساس خستگی، ناراحتی و سرریز شدن حسهای شما شوند.
البته خستگی به خودی خود یک علامت قطعی بارداری نیست، اما یک علامت رایج است.
بیشتر بخوانید: چه دلایلی باعث زود پریود شدن میشود؟
۷- تکرر ادرار
تکرر ادرار را از حدود هفته هشتم بارداری ، تجربه میکنید. مقصر آن؟ باز هم هورمونهای بارداری و حجم بیشتر خون در بدن شما.
به علائم خود بیشتر دقت کنید. اگر موقع ادرار کردن احساس درد یا سوزش دارید، ممکن است به عفونت مجرای ادرار مبتلا شده باشید. در این صورت به پزشک مراجعه کنید.
8- تیرهتر شدن نوک سینهها
شما در طول بارداری تغییرات پوستی را تجربه میکنید. یکی از اولین تغییرات، تیره شدن دایره پوست دور نوک سینهها (آرئولا) است. این تغییر رنگ تقریبا از نیمه اول سه ماهه اول بارداری اتفاق میافتد.
گاهی برجستگیهای اطراف نوک سینههای شما برجستهتر و نوک سینههای شما صافتر میشوند. این برجستگی ها ترشحات چربی تولید میکنند تا سینههای شما برای شیردهی آماده شود. میبینید؟ همه چیز دست به دست هم میدهد تا شما برای تولد کودک آماده شوید .
از حدود هفته هشتم بارداری هم، فرج و واژن شما تغییر رنگ میدهد.
9- هوسهای غذایی و تغییر حس بویایی
هوسهای غذایی هم یکی از علائم بارداری است. ممکن است غذاهایی خاص را هوس کنید، یا از غذاهایی بیزار شوید. ممکن است در دهانتان طعم فلز احساس کنید. حتی امکان دارد از غذاهایی که تا به حال عاشقشان بودید، بدتان بیاید.
حس بویایی شما هم تغییر میکند و ممکن است به بوی غذا حساس شوید.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با مراکز آزمایشگاه
۱۰- تست بارداری مثبت
این هم یک نشانه کاملا قابل اطمینان که نشان میدهد شما باردارید.
خلاصه
همانطور که متوجه شدید باردار شدن درست بعد از قاعدگی، یک اتفاق محتمل نیست، اما امکانپذیر است و کاملا به سیکل قاعدگی شما ربط دارد. از دست دادن پریود، حساس شدن سینهها، تکرر ادرار و حالت تهوع، برخی از نشانههای رایج بارداری است.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼