۲۴۷۸۸۹

همه اطلاعات درباره دیابت بارداری را این‌جا بخوانید

همه اطلاعات درباره دیابت بارداری را این‌جا بخوانید

متخصص زنان و زایمان گفت: عواملی اعم از سن بالای ۲۵ سال در زمان بارداری، اضافه‌وزن یا چاقی خطر ابتلاء به دیابت بارداری را در افراد افزایش می‌دهد.

شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان در رابطه با دیابت بارداری، علائم و عوارض این بیماری گفت: دیابت بارداری، نوعی از دیابت می‌باشد که در زمان حاملگی به صورت افزایش قندخون تشخیص داده می‌شود.

وی ادامه داد: علت آن هورمون‌های ترشح شده از جفت است که اثرات ضد انسولینی دارند که با ترشح انسولین توسط سلول‌های لوزالمعده مادر اثر این هورمون‌ها خنثی می‌شود ولی مقدار ترشح انسولین افراد مستعد برای جبران کافی نیست. افزایش غیر طبیعی قند خون در دوران بارداری می‌تواند منجر به عوارض مادری و جنینی شود لذا پیشگیری و کنترل آن در طی دوران بارداری ضروری می‌باشد.

لینک هدیه

افرادی که در خطر ابتلاء به دیابت بارداری هستند

نیرومنش اذعان کرد: دیابت بارداری ممکن است پس از یک هفته از آغاز بارداری تشخیص داده شود. سطح قند خون بالا در دوران بارداری می‌تواند برای جنین مضر باشد و در برخی موارد، عوارضی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.

متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: برخی عوامل اعم از سن بالای ۲۵ سال در زمان بارداری، اضافه‌وزن یا چاقی، سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ (پدر یا مادر)،سابقه تولد نوزاد با وزن بالای ۴ یا ۴.۵ کیلوگرم، وجود نقایص جنینی در بارداری‌های گذشته و سابقه پلی‌هیدرامنیوس (افزایش بیش از حد مایع آمنیوتیک) خطر ابتلاء به دیابت بارداری را افزایش می‌دهند.

هم اکنون دیگران می خوانند

IMG_20250326_102538

عوارض دیابت بارداری برای مادر

نیرومنش در ادامه گفت: دیابت بارداری با عوارضی همراه است که شامل افزایش احتمال زایمان زودرس که می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی در نوزاد شود، افزایش خطر سزارین به دلیل رشد بیش از حد جنین، افزایش مایع آمنیوتیک (پلی‌هیدرامنیوس) افزایش احتمال پره‌اکلامپسی (مسمومیت بارداری)،افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سال‌های بعد از بارداری و افزایش احتمال عفونت‌های ادراری و مشکلات کلیوی به دلیل تغییرات در سطح قند خون می‌شود.

عوارض دیابت بارداری برای جنین

وی تصریح کرد: دیابت بارداری نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز خطراتی اعم از ماکروزومی (درشت شدن جنین)، کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) پس از تولد که ممکن است نوزاد را نیازمند مراقبت‌های ویژه کند، افزایش خطر مشکلات تنفسی به دلیل تأخیر در تکامل ریه‌ها، افزایش احتمال زردی نوزادی می‌شود.

تشخیص دیابت بارداری

متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: برای تشخیص دیابت بارداری، انجام تست تحمل گلوکز ضروری است. این تست حتی در افرادی که قند خون ناشتا طبیعی دارند نیز می‌تواند دیابت بارداری را مشخص کند. به همین دلیل، در صورت وجود عوامل خطر، این آزمایش باید در اولین مراحل بارداری انجام شود.

نیرومنش ادامه داد: در این آزمایش، فرد بدون نیاز به ناشتا بودن، یک شربت حاوی ۵۰ گرم گلوکز را مصرف کرده و پس از یک ساعت، میزان قند خون اندازه‌گیری می‌شود. اگر مقدار قند خون کمتر از ۱۴۰ باشد، مشکلی وجود ندارد و بارداری ادامه می‌یابد. اما در افراد در معرض خطر، حتی اگر نتیجه آزمایش اولیه طبیعی باشد، این تست باید مجدداً در هفته ۲۴ بارداری تکرار شود.

وی افزود: همچنین توجه به غربالگری دیابت بارداری و تشخیص به‌موقع آن، نقش مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین دارد و می‌تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند.

توصیه برای بهبود دیابت بارداری

نیرومنش بیان کرد: در زنانی که عوامل خطر دیابت بارداری ندارند، تست غربالگری در هفته ۲۴ بارداری انجام می‌شود. در صورت غیرطبیعی بودن نتیجه، آزمایش دقیق‌تری شامل سه نوبت اندازه‌گیری قند خون انجام می‌شود. در صورتی که دیابت بارداری تأیید شود، مدیریت قند خون اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

وی متذکر شد: همچنین اصلاح رژِیم غذایی و کاهش مصرف قند، شکر، شیرینی‌جات و سایر مواد غذایی مضر و رعایت یک رژیم غذایی سالم تحت نظر متخصص تغذیه می‌تواند به بهبود و کنترل قند خون در مادران باردار می‌شود.

منبع: مهر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.