۲۴۹۰۴۵

اگر تصمیم به بارداری دارید این مطلب را حتما بخوانید

اگر تصمیم به بارداری دارید این مطلب را حتما بخوانید

مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به تمامی بانوان در سنین باروری توصیه کرد یک سال قبل از تصمیم به بارداری برای دریافت مراقبت‌های لازم به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.

 حورا آستانه گفت: در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت مراقبت‌های قبل، حین و پس از بارداری، مشاوره‌های شیردهی و مراقبت‌های نوزادی به مادران، نوزادان و کودکان زیر پنج سال، طبق بسته خدمتی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه سلامتی نخستین گام به سمت آینده‌ای روشن است، به تمامی بانوان در سنین باروری توصیه کرد یک سال قبل از تصمیم به بارداری برای دریافت مراقبت‌های لازم به واحدهای بهداشتی مراجعه کنند.

آستانه، مراقبت پیش از بارداری را به عنوان مراقبتی پیشگیرانه برای کاهش عوارض احتمالی بارداری و زایمان عنوان کرد که با هدف حفظ باروری و ارتقای سلامت مادر و جنین ارائه می‌شود.

به گفته وی، در اولین مراجعه ضمن انجام مراقبت‌های اولیه و ویزیت ماما و پزشک، آزمایش‌های مورد نیاز برای فرد درخواست شده و در صورت وجود بیماری زمینه‌ای به متخصص ارجاع داده می‌شود.

هفته-دوم-بارداری-1-780x470

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مادران در طول دوران بارداری حداقل هشت بار توسط ماما ویزیت می‌شوند و مراقبت‌های لازم را دریافت می‌کنند.

وی افزود: با مثبت شدن تست بارداری در واحدهای بهداشتی برای مادر پرونده بارداری تشکیل می‌شود و در صورت بروز شرایط خاص و نیاز به پیگیری و مراقبت ویژه، مراقبت‌های بیشتر و ویژه‌تر به مادر ارائه می‌شود.

آستانه، برگزاری کلاس‌های آمادگی زایمان را از دیگر خدمات واحدهای بهداشتی عنوان کرد که با هدف ارتقای آگاهی مادر و خانواده و همچنین آمادگی مادر برای انجام زایمان در هشت جلسه از هفته ۲۰ تا ۳۷ حاملگی برگزار می‌شود.

وی، زایمان طبیعی را روش ارجح برای سلامت مادر و کودک برشمرد و افزود: درکلاس‌های آمادگی زایمان علاوه بر ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزش‌های آمادگی برای زایمان؛ تمرین‌های کششی، تن آرامی، ماساژ و الگوهای تنفسی برای زایمان و پس از زایمان نیز آموزش داده می‌شود.

آستانه، مشاوره برای پیشگیری از سقط عمدی جنین را یکی دیگر از خدمات ارائه شده ذکر کرد و یادآور شد که مشاوره و معرفی به گروه‌های حمایتگر مردمی مانند نفس، حسنا و…، برای مادرانی که قصد سقط دارند انجام می‌شود.

به گفته وی برای اطمینان از سلامت مادر و نوزاد، سه مرحله مراقبت از مادران تازه زایمان کرده پیش‌بینی شده است. این مراقبت‌ها در روزهای اول تا سوم، دهم تا پانزدهم و ۳۰ تا ۴۲ روز پس از زایمان انجام می‌شود.

rsz_img_6248

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در این واحدها بر اساس راهنمای مراقبت‌های ادغام یافته کودک سالم؛ همه نوزادان از بدو تولد تا ۳۰ روزگی و کودکان از یک تا ۵۹ ماهگی با انجام ویزیت‌های برنامه‌ریزی شده ارزیابی و طبقه‌بندی می‌شوند و در صورت نیاز، اقدامات مداخله‌ای مناسب به آنان ارائه می‌شود.

آستانه، مراقبت‌های مذکور را شامل پایش رشد، تغذیه با شیر مادر و تغذیه تکمیلی برای کودکان بالای شش ماه، بررسی وضعیت بینایی، شنوایی، دهان و دندان، تکامل، واکسیناسیون، مکمل‌های دارویی و غربالگری‌ها برشمرد.

وی با تاکید بر نقش تغذیه با شیر مادر در سلامت مادر و نوزاد اظهار کرد: کارشناسان مجرب و آموزش دیده در واحدهای بهداشتی همواره آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای و کمک به مادران هستند تا به آنان برای تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر تا پایان شش ماهگی و تداوم آن تا دو سالگی کمک کنند.

آستانه، ارزیابی تکاملی کودکان را از دیگر خدمات واحدهای بهداشتی برشمرد و یادآوری کرد: مراقبان سلامت در صورت مشاهده هرگونه تأخیر در رشد و تکامل، کودک را برای بررسی تکمیلی به مرکز جامع تکامل کودکان ارجاع داده می‌دهند.

منبع: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند