صفر بودن اسپرم، دلیلی بر سندرم کلاین فلتر
یکی از شایع ترین اختلال کروموزومی و ژنتیکی در مردان است، که منجر به صفر بودن اسپرم ها می گردد. بروز آن ۱ در هر ۵۰۰ مرد می باشد.
یکی از شایع ترین اختلال کروموزومی و ژنتیکی در مردان است، که منجر به صفر بودن اسپرم ها می گردد. بروز آن ۱ در هر ۵۰۰ مرد می باشد و الگوی اصلی کروموزومی در این سندرم به صورت ۴۷XXY می باشد (یک کروموزوم اضافی X وجود دارد). علت آن نامشخص است و معمولا سابقه فامیلی در بستگان دیده نمی شود.
برخی علایم و نشانه های شایع سندرم کلاین فلتر عبارتند از :
- در دوران کودکی ممکن است اختلال هوش و دیرتر شروع به صحبت کردن وجود داشته باشد.
- صفر بودن اسپرم ها (آزوسپرمی)، بزرگی پستان ها (ژنیکوماستی)، بیضه های سفت و کوچک (کوچکتر از 2 سانتی متر)، علایم تاخیر بلوغ و تکامل جنسی، بلندی قد و اندام ها، ضریب هوشی کمترو کاهش میل و توانایی جنسی از جمله علایمی است که پس از سن بلوغ در این بیماران دیده می شود.این افراد در آینده مستعد برخی بیماری ها و اختلالات هستند، اما احتمال بروز آنها زیاد نیست .
اضافه وزن و چاقی، دیابت (بیماری قند بالا)، بیماری های تیرویید، پوکی استخوان در سنین پایین تر، پوسیدگی دندان ها و افزایش خطر برخی تومورها (مانند پستان).این افراد معمولا نابارور هستند و دچار صفر بودن اسپرم ها هستند. اگر در دوره جوانی تشخیص داده شود، برای ظاهر شدن صفات ثانویه جنسی مانند رویش موهای بدن، باید با نظر پزشک هورمون مردانه تجویز گردد. اما اگر با ناباروری مراجعه کرده باشند و اسپرم در آزمایش مایع منی داشته باشند، می توان از آن برای لقاح خارج رحمی استفاده نمود.اما اگر کسی دچار صفر بودن اسپرم ها باشد، باید از روش نمونه برداری میکروسکوپیک بیضه (میکروتسه) کمک گرفت. در صورت یافتن اسپرم می توان آن را منجمد نمود و برای لقاح خارج رحمی یا ICSI به کار برد. هرچقدر فرد جوان تر باشد و بیضه سایز بزرگتری داشته باشد احتمال یافتن اسپرم بیشتر است.در صورت مشاهده نشدن اسپرم در نمونه برداری بیضه ها، درحال حاضر گزینه بعدی درمانی در این بیماران، اهدا جنین می باشد.
منبع:
نی نی عسل
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼