بذر کتان و ناباروری، رابطه بین آن ها
یکی از دلایل اصلی نازایی در زنان عدم تعادل هورمونی است که برای درمان آن میتوان از روشهای هورمون تراپی استفاده کرد.
علیرغم مشاهدات نادری که نشان دهنده تاثیرات منفی تخم کتان بر عملکرد هورمونی خانمهاست، تخم کتان و نازایی هیچ ارتباطی با هم ندارند و حتی مصرف کتان باعث بهبود برخی میگویند که تخم کتان باعث نازایی میشود اما تحقیقات علمی نشان میدهند که این گفته کاملا بی اساس است و تخم کتان نه تنها باعث نازایی نمیشود بلکه تخمک گذاری را افزایش میدهد و در نتیجه شانس باردار شدن را بالا میبرد. برای بررسی بیشتر رابطه تخم کتان و نازایی خواندن این مطلب را از دست ندهید.
رابطه تخم کتان و نازایی
همانطور که گفته شد مصرف تخم کتان تخمک گذاری را بهبود میبخشد. زنانی که تخم کتان مصرف میکنند در طول هر چرخه قاعدگی تخمک گذاری خواهند داشت و بدن درد و دردهای عضلانی دوران پریودی کمتری را تجربه خواهند کرد.
یکی از دلایل اصلی نازایی در زنان عدم تعادل هورمونی است که برای درمان آن میتوان از روشهای هورمون تراپی استفاده کرد. تخم کتان نیز یک دانه روغنی است که دارای استروژن زیادی بوده و میتواند به تعادل هورمونی و رفع کیستهای تخمدانی کمک کند.
علاوه بر این که مصرف تخم کتان باعث میشود که کیستهای تخمدانی کاهش یابد در کاهش هورمونهای مردانه نیز موثر است. مصرف این ماده هورمون توستسترون را در افرادی که کیست تخمدان داشتند بسیار کاهش میدهد. مصرف کتان سایر هورمونهای مردانه مانند آندورژن را در زنان کاهش داده و میتواند در رفع مشکل پرمویی موثر باشد. بنابراین به خانمهایی که همیشه از مشکل پرمویی مینالند توصیه میکنیم که دانه کتان بخورند.
تخم کتان یک منبع پروتئینی دارای فیبر، امگا سه، اسید آمینه و لیگنان است که میتواند به عنوان یک مکمل غذایی طبیعی و گیاهی استفاده شود.
تخم کتان و یائسگی
از آنجایی که بذر کتان عملکرد استروژن را کپی میکند، میتواند برخی از علائم قبل از یائسگی مانند سردرد، مشکلات خواب، سفت شدن سینهها، اضطراب، کاهش میل جنسی و خونریزی شدید را بهبود بخشد، زیرا این ماده به تعادل هورمونی کمک میکند.
اگر زنان یائسه در رژیم غذایی روزانه خود حدود سی گرم تخم کتان بگنجانند بر روی نحوه استفاده از استروژن بدن آنها تاثیر میگذارد. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه هم موثر است. تخم کتان میتواند میزان کلسترول خون را نیز کاهش دهد.
تخم کتان و لاغری
تخم کتان یک دانه روغنی است و مصرف آن قبل از غذا باعث کاهش اشتها میشود. از طرف دیگر اگر در هنگام غذا خوردن از این دانه استفاده کنیم، غذا برای مدت بیشتری در معده ما باقی میماند و دیرتر گرسنه میشویم و به همین علت میتواند به کم کردن وزن بدن کمک کند.
تخم کتان و جلوگیری از التهاب مفاصل
تخم کتان سرشار از فیبرهای خوراکی و غیر خوراکی است که در تسهیل فرآیند هضم نقش دارند. این دانههای پرخاصیت دارای مادهای هستند که به روانسازی مفاصل کمک میکند و در نتیجه از بروز آرتروز و ایجاد التهاب مفاصل پیشگیری خواهد کرد. تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی نیز جلوگیری میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
موارد منع مصرف تخم کتان
افرادی که به کتان واکنش آلرژیک نشان میدهند بهتر است که از این ماده غذایی استفاده نکنند. علایم واکنشهای آلرژیک شامل گرفتگی تنفسی، کاهش فشار خون و شوک آنافیلاکتیک است.
سایر واکنشهای آلرژیک مرتبط با عدم تحمل بدن نسبت به بذر کتان عبارتند از تهوع و درد شکمی. همچنین واکنش آلرژیک به بذر کتان میتواند باعث ضعف، سختی در راه رفتن، تشنج و یا از کار افتادگی اعضای بدن شود.
موارد منع مصرف
مصرف بیش از اندازه این تخم میتواند سبب اسهال و تولید نفخ و گاز شکم شود. به همین جهت مناسب مصرف زنان باردار و شیرده نیست. مبتلایان به بیماری التهاب روده و سندرم روده تحریک پذیر نیز بهتر است از خوردن تخم کتان پرهیز کنند.
نتیجه گیری
با توجه به مواردی که گفته شد میتوان نتیجه گرفت که هیچ رابطه مستقیمی بین مصرف تخم کتان و نازایی وجود ندارد و حتی کاملا برعکس، مصرف دانه کتان میتواند تعادل هورمونی را بهبود بخشد. تخم کتان همچنین باعث پیشگیری از التهاب مفاصل، پوکی استخوان و کاهش وزن میشود.
اگر در رابطه با تخم کتان و نازایی هرگونه نقطه نظری دارید، میتوانید آن را در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
منبع:
مجله اینترنتی ستاره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼