۱۲۰۷۷۱
۳۴۹۵
۳۴۹۵

تاثیر ماساژ بر نوزادان، فواید باورنکردنی!

درصورتیکه نوزاد از دندان درآوردن ناراحتی می کند و یا تجمع گاز در روده ها موجب درد در سیستم گوارشی او شده است می توانید او را ماساژ دهید.

از انجاییکه ماساژ موجب تحریک پوست و سیستم عصبی می شود با ماساژ دادن نوزاد اعصاب او سریعا واکنش نشان داده و این واکنش در جهت مثبت علاوه بر اینکه باعث تکامل هر چه سریعترسیستم عصبی نوزاد می شود موجب ترشح اندروفین ها در مغز شده که آرامش را برای نوزاد ایجاد می کند .
فواید ماساژ در نوزادان
درصورتیکه نوزاد از دندان درآوردن ناراحتی می کند و یا تجمع گاز در روده ها موجب درد در سیستم گوارشی او شده است می توانید او را ماساژ دهید چرا که ماساژ دادن نوزاد در کنار اینکه باعث ایجاد حس آرامش در او می شود و از درد و ناراحتیش می کاهد سبب تقویت عضلات اطراف دهان و تحریک سیستم گوارشی نوزاد نیز می شود . همچنین باعث تحریک اشتها شده و وزن گیری را سرعت می بخشد.

جالب است بدانید که ماساژ دادن نوزاد باعث تنفس عمیق تر او می شود که تهویه موثرتر و روان شدن ترشحات موکوسی و خروج ترشحات را آسان تر می کند . همچنین ماساژ دادن با ارتقای عملکرد سیستم ایمنی بدن موجب افزایش مقاومت نوزاد در برابر بیماری های عفونی می شود.
در کنار فواید ذکر شده ماساژ دادن نوزاد باعث خواب عمیق و بهتر او می شود و پس از بیداری بی قراری او کمتر می شود . همچنین ماساژ دادن حس دلبستگی نوزاد به والدین را بیشتر می کند و محبت بیشتر و آرامش بیشتری را برای نوزاد در کنار والدین ایجاد می کند .
چرا ماساژ می‏دهیم؟
یادگیری و انجام ماساژ کودک، کار بسیار ساده‏ای است. چند وسیله کوچک لازم دارد و هیچ هزینه‏ای در بر ندارد، مگر مقداری وقت. منافع دراز مدت و کوتاه مدت آن برای کودکان زیاد است و از طرف دیگر والدین نیز با ماساژ بچه ‏ها ارتباط مثبت و خوبی را با آنها برقرار خواهند کرد. دراین مقاله علاوه برمنافع ماساژ سعی کردیم مراحل این کار را نیز با استفاده از عکس به شما نشان دهیم.

منافع ماساژ برای کودکان

احساس امنیت: ارتباط جسمی بین کودک و یکی از والدینش، احساس عشق و علاقه و ارزشی را در او تقویت می‏کند و این احساس، به رشد عزت نفس و اعتماد به نفس در کودک می‏انجامد.

سلامت و تندرستی کل بدن: تحقیقات نشان می‏دهد: کودکانی که با محبت و مهربانی لمس می‏شوند، کمتر از آنانی که تماس محبت ‏آمیز با والدین‏شان ندارند گریه می‏کنند یا بیمار می‏شوند. ماساژ، گردش خون را بهبود می‏بخشد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‏کند. همین طورتفسیر کنید. با این روش شما می‏آموزید که از روی حرکات کودک منظور او را بخوانید یا درکش کنید و همین مسئله باعث افزایش مهارت‏های شما در نگهداری از او می‏شود.

ایجاد آرامش :ارتباط جسمی ناشی از ماساژ و تماس با کودک، در والدین نیز احساس آرامش و اطمینان ایجاد می‏شود. ارتباط غیرکلامی که همواره در حین ماساژ کودکتان برقرار می‏کنید، جرقه ارتباطی تعاملی و دو طرفه را روشن می‏کند تا آنجا که این ارتباط می‏تواند در آینده نیز بین هر دوی شما برقرار و ادامه داشته باشد.

آمادگی برای شروع ماساژ
بهترین زمان برای ماساژ کودک‏تان زمانی است که او بیدار است. وقتی او را بغل می‏گیرید، تحت تاثیر خلق و خوی شما قرار می‏گیرد پس باید با خودتان نیز احساس آرامش و آسودگی کنید. هر نوع زیورآلاتی را که در دست دارید بیرون آورید و ناخن‏های‏تان را به اندازه کافی کوتاه کنید تا پوست لطیف کودک نخراشد. هر چیزی را که لازم دارید دور خودتان قرارش دهید تا وقتی ماساژ را شروع می‏کنید بر حرکات دست‏تان یا هر چیزی که کودک دوست دارد تمرکز داشته باشید.

استفاده از روغن
تماس پوست با پوست رشد و نمو مطلوب را افزایش می‏دهد. پس درک کودک و ماساژ بدن برهنه او، راهی برای تقویت و پیشبرد این مسئله است. روغن کمک می‏کند تا دستان شما به آرامی روی بدن کودک حرکت کند. همچنین به شما اجازه می‏دهد تا حرکت ماساژ را تدریجا محکم‏تر کرده و مدت بیشتری، بدون اینکه وقفه‏ای ایجاد شود، او را ماساژ دهید.
روغن، پوست را مرطوب می‏کند و این کار باعث جلوگیری یا به حداقل رساندن خشکی پوست می‏شود. از روغن بادام یا کنجد استفاده کنید. این روغن‏ها بوهایی ملایم دارند، سریع جذب پوست می‏شوند و پوست را تغذیه می‏کنند در صورت امکان روغن طبیعی را انتخاب کنید روغن‏های طبیعی کمتر از روغن‏های مصنوعی پوست را تحریک می‏کنند.کودکانی که با محبت و مهربانی لمس می‏شوند، کمتر از آنانی که تماس محبت‏آمیز با والدین‏شان ندارند گریه می‏کنند یا بیمار می‏شوند .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.