بالا آوردن زردآب نشانه چیست؟
استفراغ کردن بعد از آسیبدیدگی سر نیاز به بررسی دارد؛ زیرا ممکن است مغز آسیب دیده باشد.
استفراغ نوزاد
نوزادان زیاد استفراغ میکنند (وقتی که زیاد سرفه میکنند، وقتی به سختی گریه میکنند، وقتی زیاد میخورند و ...) اگر استفراغ آنها همراه با خروج زردآب باشد، نشانه خطرناکی است. استفراغهایی که رنگ کاکائویی تیره دارند نیز خطرناک هستند. زردآب نشان میدهد که روده مسدود است و باید سریعاً نوزاد درمان شود. استفراغهایی که به رنگ کاکائویی تیره هستند نیز نشانه خونریزی داخلی هستند.
استفراغ کردن بعد از آسیبدیدگی سر نیز نیاز به بررسی دارد؛ زیرا ممکن است مغز آسیب دیده باشد. در هر صورت آسیبدیدگیهای ناحیه سر (چه با استفراغ و چه بدون استفراغ) باید مورد توجه قرار بگیرند. سلامت نوزاد تازه رسیده بیش از هر چیز دیگری ذهن پدر و مادر کم تجربه را به خود مشغول میکند. رفتار اطرافیان نیز اضطراب آنها را افزایش میدهد. تنها با کمی آگاهی و داشتن اعتماد به نفس بیشتر این نگرانیها بسیار کاهش مییابد.
استفراغ کردن بعد از آسیبدیدگی سر نیز نیاز به بررسی دارد؛ زیرا ممکن است مغز آسیب دیده باشد. در هر صورت آسیبدیدگیهای ناحیه سر (چه با استفراغ و چه بدون استفراغ) باید مورد توجه قرار بگیرند. سلامت نوزاد تازه رسیده بیش از هر چیز دیگری ذهن پدر و مادر کم تجربه را به خود مشغول میکند. رفتار اطرافیان نیز اضطراب آنها را افزایش میدهد. تنها با کمی آگاهی و داشتن اعتماد به نفس بیشتر این نگرانیها بسیار کاهش مییابد.
دمای اتاق خواب نوزاد
گاهی اوقات دمای اتاق خواب پایین میآید که اگر طفل شما در خواب باشد، این کاهش دما خطرناک میشود؛ بنابراین همیشه به دمای متعادل اتاق توجه کنید. اغلب نوزادان در حالت خواب وقتی که احساس گرسنگی کنند، از خواب بیدار میشوند. نیازی نیست شما او را از خواب بیدار کنید، میتوانید به این علائم توجه کنید و به او شیر بدهید.
خواب نوزادان
خواب نوزادان روزهای اول پس از تولد، بسیار زیاد است؛ اما به تدریج کاهش مییابد. به خصوص اگر حمام کرده باشند، بیشتر به خواب احتیاج دارند. نوزادان در صورت گرسنگی از خود علائمی نشان میدهند که از نوع و نحوه گریه آنها میتوان پی به گرسنگیشان بُرد.
برخی نوزادان سرخود را به این طرف و آن طرف میچرخانند، برخی دستها و حتی مچ دستهایشان را به سمت دهان میبرند، برخی به سمت سینه مادر خیز برمیدارند و ... شما نیز با مشاهده این علائم میتوانید پی به علت آن برده و هر چه زودتر به او شیر بدهید. گاهی اوقات کمبود آهن میتواند به بدخوابی او منجر شود.
تغذیه و مراقبت
نوزادان در حال رشد هستند و نیاز به ویتامینها و املاح و مواد معدنی بیشتری دارند؛ بنابراین بعد از آنکه نوزاد شما شش ماهه شد، سعی کنید کمکم به او غذاهایی که حاوی آهن بیشتر هستند، بدهید؛ مثل گوشت، ماهی، انواع حبوبات، سبزی و میوهها. برای نوزاد خود حتماً از صابون، شامپو و مواد شویندهای که خاصیت قلیایی ضعیف دارند، استفاده کنید تا از ایجاد هر گونه حساسیت و خارش پوستی جلوگیری شود.
مهمترین مطالب در اینباره:
زمانی که شما برای بار اول صاحب فرزندی می شوید بهترین فردی که می تواند در کنار شما در امر مراقبت از نوزاد به شما کمک کند مادرتان است اما وی نیز پرستار کودک حرفه ای نیست و مطمئناً بسیاری از ترفندهای مراقبت از نوزادان را نمی داند.
در این مقاله روش هایی در نگهداری از نوزادان را به شما آموزش می دهیم که به شما کمک می کند به بهترین شیوه از نوزاد خود مراقبت کنید.
۱- دلائل گریه نوزاد را بشناسید!
در زمان های دور متخصصان حوزه کودک تصور می کردند نوزادان گریه می کنند صرفاً به این دلیل که دچار قولنج هستند. در حال حاضر همه می دانند که گریه نوزادان معانی متفاوتی دارد.
یکی از دلائل گریه در نوزادان رفلاکس است که به معنای بازگشت اسید معده در نوزاد است که دردناک است اما کاملاً درمانپذیر است.
نوزادان به دلائل مختلفی دچار رفلاکس می شوند که شامل: جیغ های مداوم، قوس دادن کمر، نخوابیدن، و تف کردن بیش از حد اشاره کرد.
در صورتی که به درمان بیماری رفلاکس نوزاد نپردازید ممکن است تا ماه ها این نشانه ها نوزاد شما را آزار بدهد.
در صورتی که برای درمان این مشکل در نوزادان به متخصص مراجعه کنید با مصرف مقدار مناسبی از دارو نوزاد به سرعت بهبود می یابد.
۲- نوزاد بغلی نمی شود اگر او را مرتب در آغوش بگیرید، نهراسید!
همه مادران در این روزها به دلیل شنیدن صحبت های اطرافیان که از زیاد بغل کردن نوزاد می گویند دچار هراس شده اند و تصور می کنند در صورتی که این روند را ادامه بدهند نوزادشان لوس می شود.
چیزی که حقیقت دارد این است که نوزادانی که بیشتر در آغوش گرفته می شوند و به نیازهایشان زودتر رسیدگی می شود، نسبت به سایر کودکان از اعتماد به نفس بیشتری برخوردارند، و یاد میگیرند که موجوداتی ارزشمند و قابل احترام هستند.
حتی اگر اطرافیان مدام شما را از انجام این کار باز می دارند، مطمئن باشید که در آغوش گرفتن نوزاد امری پسندیده و طبیعی است.
۳- برای تمیز کردن نوزادان از دستمال مرطوب استفاده نکنید
دستمال های مرطوب مخصوص نوزادان گران هستند، و می توانند باعث ایجاد آسیب بر روی پوست حساس ناحیه دفع مدفوع نوزادان شوند.
در واقع بهتر است بدانید شما مجبور نیستید از این نوع دستمال ها خریداری کنید شاید باور نکنید، اما نوزادانی که ۱۰۰ درصد و فقط از شیر مادر تغذیه می کنند، نیازی به این نوع دستمال ها ندارند.
به این دلیل که نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه مدفوعشات آبکی است و به راحتی قابل پاک شدن است. همچنین اسید و باکتری موجود در مدفوع این نوزادان کم است. ادرار این نوزادان نیز رقیق است و کمتر باعث ایجاد سوختگی می شود.
باسن این نوزادان را با یک دستمال پارچه ای نرم و مرطوب (کهنه بچه) تمیز کنید. اگر نوزادتان شیر خشک می خورد نیز می توانید از یک دستمال (کهنه بچه) و صابون ملایمی (مخصوص بچه) استفاده کنید و دور دستمال مرطوب های تجاری را خط بکشید.
۴- بهترین روش های پاکسازی نوزادان
استریل کردن وسایل نوزاد مانند شیشه شیر، سر شیشه، پستونک، و … به صورت سنتی و با قرار دادن آنها در یک قابلمه آب جوش، روشی زمان بر است. اگر ماشین ظرفشویی در منزل دارید بسیار راحت تر می توانید وسایل نوزاد را استریل کنید و نیازی هم به یک دستگاه ضد عفونی کننده خانگی گران قیمت ندارید. همه وسایل نوزاد را در ظرفشویی قرار دهید و آن را روی برنامه کوتاه مدت با آب داغ تنظیم کنید. برای این کار از شوینده استفاده نکنید. آب داغ خود بهترین ضد عفونی کننده است.
۵- در زمان تعویض پوشک نوزاد به این نکته توجه کنید
معمولاً زمانی که اندام تناسلی نوزاد در معرض هوای خنک و آزاد قرار می گیرد، نوزاد ادرار می کند. بنابراین پوشک را با احتیاط باز کنید تا بتوانید از خیس شدن خود و محیط اطراف جلوگیری کنید.
همچنین می توانید پس از باز کردن پوشک، یک دستمال (کهنه نوزاد) روی اندان تناسلی نوزاد قرار دهید تا جلوی آب پاشی نوزاد را بگیرد.
۶- برای نوزاد موسیقی پخش کنید
موسیقی می تواند نوزاد را آرام کند و یا حتی در خودرو باعث به خواب رفتن او شود. موسیقی مناسب و آرام بخشی را انتخاب کنبد و برای نوزاد خود پخش کنید و تأثیر آن را ببینید. موسیقی کلاسیک انتخاب مناسبی است.
۷- پوشاندن کفش به نوزادان لازم نیست
مادران به دلیل اینکه علاقه دارند به وضعیت ظاهری نوزاد رسیدگی کنند به او کفش می پوشانند در حالی که باور کنید تا زمانی که کودک شما راه رفتن را نیاموخته نیازی به کفش ندارد. اما جوراب چرا!
اگر کفش پای نوزاد می کنید باید بدانید که این چیزی است که خود شما می خواهید و گرنه نوزاد شما نیازی به آن ندارد. پس هزینه ای که می خواهید برای کفش های بلا استفاده بپردازید را پس انداز کنید تا زمانی که نوزادتان واقعاً به پوشیدن کفش نیاز داشته باشد.
۸- ساعت خواب نوزاد را تنظیم کنید
در صورتی که نوزاد شما سحرخیز است، این موضوع باعث ایجاد کلافگی در مادر می شود و زمان خواب مادر را بهم میریزد. اتاق نوزاد را هنگام خواب با پرده های ضخیم و تیره، و یا پرده کرکره تاریک کنید. این کار به دیرتر بیدار شدن نوزاد شما کمک می کند.
همچنین مادر نوزاد یا پرستار نوزاد می تواند نوزاد را کمی دیرتر به رختخواب ببرد. این روشها میتواند به تنظیم خواب نوزاد کمک کند.
۹- با زردی نوزادان چگونه برخورد کنیم؟
زردی نوزادان تنها در صورتی که در ۲۴ ساعت اول بعد از تولد رخ دهد جای نگرانی دارد و باید تحت نظر پزشک، درمان شود. از روز دوم بعد از تولد، بعضی از نوزادان دچار زردی میشوند که در روزهای ۵-۳ بعد از تولد به اوج خود میرسد.
البته جای نگرانی ندارد زیرا ظرف ۱۰-۷ روز بعد از تولد زردی نوزادی به طور خود به خودی کاهش مییابد و از بین میرود.
در صورتی که زردی نوزاد در این مدت از بین نرفت، ممکن است نشاندهنده بیماری خاصی باشد که باید تحت درمان قرار بگیرد. هرگز برای درمان زردی نوزادان از درمانهای خانگی خودسرانه و یا داروهای گیاهی استفاده نکنید.
۱۰- به نوزادان هفته اولی چه لباسی بپوشانیم؟
برای مراقبت از نوزاد در هفته های اول باید لباسهایی برای آنها انتخاب کنید که نخی باشند. معمولاً لازم است به نوزادان یک لایه بیشتر از بزرگسالان لباس پوشانده شود. دمای اتاق را با کمک دماسنج در محدوده نرمال نگه دارید.
- قرار گرفتن نوزاد در معرض هوای سرد یا هوای گرم به نفع او نیست. بهتر است دمای اتاق بین ۲۵-۲۲ درجه سانتی گراد نگه داشته شود.
- همچنین برای مراقبت از نوزاد در هفته های اول سر او را کلاه بپوشانید. برای گرم نگه داشتن پاهای نوزاد نیز از جوراب استفاده کنید.
۱۱- مراقبت از چشمهای نوزادان در هفته های اول
خروج هرگونه ترشحی از چشم نوزادان غیر طبیعی است و باید تحت نظر پزشک درمان شود. برای تمیز کردن چشمها میتوانید تکهای از پنبه تمیز را با آب جوشیده سرد شده، خیس کنید. آن را از گوشه داخلی چشم با ملایمت به طرف خارج بکشید. برای هر چشم از یک تکه پنبه جداگانه استفاده کنید.
۱۲- مراقبت از بند ناف نوزادان در هفته های اول
قسمتی از بند ناف نوزاد که باقی مانده است باید همیشه تمیز و خشک نگاه داشته شود. این قسمت باید در معرض هوا قرار بگیرد و از گذاشتن هرگونه پوشش بر روی آن خودداری شود. کهنه نوزاد نیز باید زیر بند ناف بسته شود.
از دستکاری و گذاشتن مواد آلوده بر روی بند ناف نوزادان هفته اولی اجتناب کنید. در شرایط طبیعی استفاده از الکل هم توصیه نمیشود. معمولاً باقیمانده بند ناف بعد از یک تا دو هفته (به طور متوسط ۱۰ روز) پس از تولد میافتد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼