۱۵۰۳۴۰
۵۱۸۳
۵۱۸۳

نحوه شیردهی صحیح به نوزاد

اولین فرزند و اولین تجربه پدر و مادر بودن در زیر یک سقف، مسیولیت بزرگی گردن شما خواهد گذاشت. زیرا این موجود ظریف تمام و کمال وابسته به شما خواهد بود.

گروه ترجمه نی‌نی‌بان: اولین فرزند و اولین تجربه پدر و مادر بودن در زیر یک سقف، مسیولیت بزرگی گردن شما خواهد گذاشت. زیرا این موجود ظریف تمام و کمال وابسته به شما خواهد بود. اما نگران نباشید، هرچند که در ابتدا همیشه به این فکر خواهید کرد که ایا وظایف والدینی را ایا خوب و تمام و کمال انجام میدهید یا خیر؟!
حقیقت اما این است که خیلی زود مهارتهای لازم برای پدر و مادری خوب و مسوول بودن در قبال فرزندتان را کسب خواهید کرد.
نحوه شیردهی صحیح به نوزاد

نکات اولیه شیردهی به نوزاد
درطی چند هفته اول شما درخواهید یافت که شیردهی به نوزاد بیشترین وقت را در مجموع کارهای لازم برای هر نوزاد به خود اختصاص میدهد. اما توجه کنید اینکه شما به یک روتین خاص و منظم روزانه دست یابید زمان بر خواهد بود. پس در درجه اول مواظب سلامت خود باشید تا این پروسه برایتان اسانتر و موفقیت امیز تر پیش رود. مضافا وجود یک همراه که مواظب سلامت و تقویت روحیه شما باشد کمک شایانی به این مساله خواهد کرد.
شما در ابتدا حتما درباره اینکه چگونه کودک خود را تغذیه کنید فکر کرده اید. اینکه از شیر شما تغذیه شود و یا با شیر خشک و یا اینکه گاها شیر خود را با بطری به او بدهید. اما به جز این مسایل مسایل دیگری نیز هست که باید انها را نیز مد نظر قرار دهید. مثلا اینکه هر چند ساعت یکبار و هر بار چه میزان به او باید شید دهید. در این خلال نیز ممکن است به این مساله فکر کنید که ایا به طریقه درست به او شیر میدهید؟ ایا او غذای کافی میگیرد؟ ایا رشد او طبق نمودار رشد پیش میرود؟ اما همین که رشد و سلامت روزانه او را میبینید به زودی یاد خواهید گرفت که خونسرد باشید و به قضاوت خود به عنوان مادر این نوزاد، در مورد چگونگی و میزان شیری که به او میدهید اطمینان کنید.

فاصله زمان شیر دهی چقدر باشد؟
در گذشته نظر بر این بود که به نوزاد هر چهار ساعت یکبار باید شیر داد.صرف نظر از اینکه او گرسنگی خود را به طریق گریه یا جیغ نشان خواهد داد یا کاملا سکوت خواهد کرد. اما امروزه نظر بر این است که برنامه غذایی انعطاف پذیری بیشتری میتواند داشته باشد، بنابراین تغذیه را زمانی انجام دهید که کودک واکنشی نسبت به گرسنگی خود نشان دهد. البته کاملا طبیعی است که نوزاد طی چند هفته اول نیاز داشته باشد که به فاصله کمتر و منظم تری شیر بخواهد.بنابراین شما میتوانید به این ترتیب عمل کنید که هر دو ساعت یکبار از شیر خود یا هر سه ساعت یکبار از شیر خشک اورا تغذیه کنید، اما به خاطر داشته باشید که این برنامه برای همیشه طبق این روال باقی نخواهد ماند و تغییر خواهد کرد.
حال که شیر دادن به نوزاد را اغاز کرده اید، به هر موقعیت شیردهی به عنوان یک فرصت نگاه کنید که فرصتی فراهم شده است که شما میتوانید بنشینید و با ارامش در عین حالکه فرزند خود را تغذیه میکنید، استراحت هم بکنید. هرچه نوزاد بزرگتر میشود فاصله زمان شیر دهی نیز بیشتر میشود، مثلا هر چهار ساعت یکبار. اما توجه کنید هرگز نوزاد خود را با نوزاد دیگری مقایسه نکنید زیرا که انها با هم کاملا متفاوتند. در معدود مواردی ممکن است نوزادانی که ریز جثه تر، و یا خواب الوده تر هستند به خاطر داروهایی که به مادر طی مرحله زایمان تزریق شده است، انها واکنشی نسبت به گرسنگیشان از خود بروز ندهد و بنابراین هرگز نبایز اجازه دهید که فاصله زمان هر شیر دهی بیش از پنج ساعت شود.

روش تشخیص درخواست نوزاد به شیر
شما میتوانید به جای اینکه صبر کنید تا نوزاد به خاطر گرسنگی به گریه بیفتد، نسبت به علایمی که از قبل از خود نشان میدهد اگاهانه عمل کنید. مثلا گاهی انها در زمان گرسنگی دهان خود را باز و بسته میکنند. یا شکل مکیدن به دهان خود میدهند و یا صدای مکیدن چیزی را در میاورند. ممکن است دست یا انگشت خود را در هفته های ابتدایی بمکند، و یا با پاهای خود لگد بزنند و یاحتی سر و چشمهای خود را بچرخانند تا توجه شما را جلب کنند.

چه مقدار شیر نیاز دارد
هر نوزاد با نوزاد دیگر فرق دارد، یا حتی هربار که شیر میخورد با دفعه قبل ممکن است میزان آن فرق کند و این میزان ثابت نیست. بنابراین اجازه دهید میلی که او به غذا نشان میدهد به عنوان راهنما برای شما عمل کند. اما به عنوان یک ایده کلی اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه میکند، معمولا هرچقدر زیاد و یا هرچندبار هم شیر بخورد مشکلی ندارد، اما اگر از شیر خشک استفاده کند باید به طور مثال برای هر نیم کیلو گرم از وزن بدن حدودا بین هفتاد و پنج تا صد میلی لیتر شیر مصرف کند، و دفعات حدودی آن بین شش تا هشت بار در شبانه روز خواهد بود. بنابراین نوزاد با وزن ۳.۱۷۵ کیلوگرم، نیاز به مصرف حدود بین ۴۱۵ تا ۶۲۰ میلی لیتر شیر در طی یک شبانه روز خواهد داشت.
نحوه شیردهی صحیح به نوزاد

ایا نوزاد آب هم نیاز دارد
توجه کنید که شیر مادر به اندازه کافی اب خواهد داشت بنابراین در گرمترین اقلیمهای اب و هوایی نیاز به مصرف اب مجزا نخواهد بود. حتی ممکن است اب دهی مجزا به نوزاد باعث گیج شدن ذهن او در ارتباط با مکیدن سینه مادر و سر بطری شود. همچنین ممکن است که باعث شود گنجایش معده او خیلی غیر ضروری با اب پر شده و او احساس سیری کاذب نماید و دیگر تمایلی به خوردن شیر و نتیجتا گرفتن مواد مغذی شیر که کمک به رشد او مینماید نشود. اما اگر نوزاد شما از شیر حشک استفاده میکند، اب دادن به میزان کم در مواقعی که هوا خیلی گرم است یا او تب کرده است بلامانع است. و حتما به این نکته توجه کنید که تا یک سال اول اگر به نوزاد اب میدهید حتما باید اب جوشیده خنک شده باشد و نه اب معدنی!

آیا میدانستید
ایا میدانستید در تمام طول مدتی که شما شیر دادن به نوزاد را اغاز کرده اید و او بالاخره برنامه منظم روزانه در شیر خوردنش پیدا کرده است و خشنود به نظر میرسد، اگر یکباره شروع به بی قراری کند و شیر بیشتری طلب کند نشان دهنده این است که در مرحله جهش رشدی خود قرار گرفته است. این مرحله معمولا بین پنج تا شش هفتگی و مجددا در ماه سوم زندگی او رخ میدهد. حتی گاهی بیقراریها و رشد زود هنگام ممکن است در سه هفتگی نیز رخ دهد. بنابراین در این مرحله ممکن است یک یا دو مرتبه بیشتر از قبل نیاز به شیر خوردن داشته باشد و مجددا پس از طی این مرحله، به روال سابق باز خواهد گشت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.