۱۵۹۸۷۶
۴۳۱۹
۴۳۱۹

تکامل سیستم عصبی نوزاد، چگونه؟

بسیاری از مردم و حتی کارکنان پزشکی بر این باورند که نوزادان دارای سیستم عصبی ناکاملی هستند و نمی‌توانند مانند بزرگسالان درد را احساس کنند.

رئیس انجمن بررسی و مطالعه درد ایران با بیان این که نوزادان تقریبا از هفته بیست وششم حاملگی درد را احساس می‌کنند، گفت: در این زمان سیستم های فیزیولوژیک جنین به حدی رسیده‌است که درد را احساس می‌کند در نتیجه نوزاد به هنگام تولد، درد را حس می کند.
دکتر محمد شریفی، درباره درد در کودکان عنوان کرد: کودکان همانند بزرگسالان تمام موارد دردهای حاد و مزمن را تجربه می‌کنند. وی اضافه کرد: بسیاری از دردها نظیرانواع سردردها، دردهای شکمی و درد اندام‌ها ممکن است در کودکان به صورت تکرارشونده دیده شود.
البته گاهی تشخیص نادرست، برای خود پزشک، بیمار و خانواده او مشکل ساز می‌شود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا جنبه‌های روان شناختی درد در کودکان هم مطرح است، اظهار کرد: در بسیاری از موارد ممکن است درد در کودکان جنبه عضوی نداشته و جنبه‌ روان شناختی در ایجاد درد دخالت داشته باشد. البته باید درابتدا تمام موارد منشاء ایجاد درد را بررسی کرد.
شریفی درباره باورهای نادرست در مورد دردهای کودکان عنوان کرد: بسیاری از مردم و حتی کارکنان پزشکی بر این باورند که نوزادان دارای سیستم عصبی ناکاملی هستند و نمی‌توانند مانند بزرگسالان درد را احساس کنند، برخی دیگر بر این باورند که کودکان چون بزرگسالان دردهای حاد، مزمن و تکرارشونده را تجربه نمی‌کنند و یا این که بسیاری تصور می‌کنند که درد در کودکان قابل اندازه‌گیری و ارزیابی نیست.
وی با بیان این‌ که نوزادان تقریبا از هفته بیست و ششم حاملگی درد را احساس می‌کنند، گفت: در این زمان سیستم های فیزیولوژیک جنین به حدی رسیده‌است که درد را احساس می‌کند. در نتیجه نوزادان به هنگام تولد، درد را حس خواهند کرد.رئیس انجمن بررسی ومطالعه درد درایران درباره تفاوت‌های عمده بین درد کودکان و بزرگسالان گفت: تفاوت عمده درد بین بزرگسالان و کودکان این است که به علت بیشتر بودن Plasticity در سیستم عصبی کودکان، آن ها معمولا درد بیشتری را تحمل می‌کنند. به همین ترتیب، نوزادان درد بیشتری را نسبت به شیرخواران تحمل می‌کنند.
شریفی درباره لزوم تجویز دارو در کودکان عنوان کرد: تجویز بر پایه پلکان سازمان بهداشت جهانی، تجویز مسکن‌ها در راس ساعت و نه بر حسب لزوم ( PRN )، تجویز از راه دهان، مگر در مواردی‌ که بیمار قادر به خوردن نیست و تجویز بر حسب هر بیمار و وضعیت خاص او از جمله دستورات پایه‌ای برای تجویز داروهای مسکن در کودکان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.