۱۶۶۱۶۴
۱۴۰۴
۱۴۰۴

گریه شدید نوزادان، عصرانه و شبانه دارد؟

گریه شدید عصرانه نوزاد که به طور ناگهانی ایجاد می‌شود در بیشتر موارد به دلیل درد‌های قولنجی یا کولیک روده است.

گریه شدید عصرانه نوزاد که به طور ناگهانی ایجاد می‌شود در بیشتر موارد به دلیل درد‌های قولنجی یا کولیک روده است که باعث دل درد شدید نوزاد خواهند شد. از آنجایی که این درد‌ها بیشتر در عصر و شب نمایان می‌شود آن را درد‌های عصرانه نیز می‌نامند.
گریه شدید عصرانه نوزاد بیشتر به دلیل دردهای شکمی است و در سه ماهه اول تولد بیشتر مشاهده می شود که برای مادران بسیار دردناک و ناراحت کننده می باشد. در ادامه چگونه به وجود آمدن این دردها و روش های درمان را برای شما توضیح خواهیم داد.
آیا علت گریه شدید عصرانه نوزاد می تواند دردهای قولنجی (کولیک) باشد؟
دردهای قولنجی یا کولیک روده در سه ماه اول تولد بیشتر به صورت گریه شدید عصرانه نوزاد نمایان می شود که به طور ناگهانی ایجاد می شوند و باعث دل درد شدید نوزاد خواهند شد. به دلیل اینکه این دردها در سه ماه اول زندگی به وجود می آیند آن ها را دردهای کولیکی سه ماه اول زندگی می نامند. چون این درد بیشتر در عصرها و شب ها نمایان می شود آن را دردهای عصرانه نیز می نامند.
این دردها بعد از چند روز که نوزاد متولد می شود در ساعات ۵ بعد از ظهر تا ۱۰ شب نمایان می شوند و باعث دردهای شدید در قسمت شکم نوزاد می شود. در این حالت نوزاد بسیار قرمز می شود و اطراف دهان نوزاد رنگ پریده می شود. هنگامی که این درد به سراغ نوزاد می آید، نوزاد پاهای خود را به سمت شکم جمع می کند و دست هایش را نیز فشار می دهد. از طرفی دیگر چون طرف بعد از ظهر است گریه شدید عصرانه نوزاد مشاهده می شود و شکم او سفت خواهد شد.
گریه شدید نوزاد در مدت زمان دو تا چند دقیقه ادامه می یابد و هنگامی که درد تمام می شود نوزاد خسته و بی حال شده است. در برخی موارد این درد با دفع گاز یا مدفوع تسکین می شود. در برخی موارد نیز، صدای عبور گاز از روده ها شنیده می شود. کولیک روده ممکن است به صورت شدید یا خفیف مشاهده گردد. در صورتی که به طور شدید مشاهده شود این دردها تا چهار ماهگی نوزاد ادامه می یابد و در این مدت والدین رنج بسیاری متحمل می شوند. دردهای کولیکی در اکثر کودکانی که شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه می کنند دیده می شود.

علت به وجود آمدن دردهای قولنجی یا کولیک روده
دلایلی که باعث به وجود آمدن این دردها می شود به خوبی مشخص نشده است. اما عوامل زیر در بروز این دردها تاثیر خواهند داشت:
-اگر نوزاد بیش از اندازه شیر یا به مقدار کافی شیر دریافت نکند باعث دردهای شکمی خواهد شد. اما دردهای ناشی از پر خوری بیش از اندازه، به شدت دردهای ناشی از کولیک روده نیست.
-در صورتی که نوزاد به یکی از مواد شیر نظیر لاکتوز یا قند شیر حساسیت داشته باشد.
-ایجاد ترس و وحشت در کودکان و نوزادان باعث بروز درد در شکم و استفراغ می شود. این دلیل نیز می تواند در سه ماه اول زندگی در دردهای کولیکی نقش داشته باشد.
-اگر گاز در روده ی نوزاد جمع شود باعث دردهای کولیکی می شود. اما بلعیدن هوا نیز می تواند باعث بروز این نوع درد شود.
-این نوع دردها رابطه ی مستقیمی با سن مادر، وضع اجتماعی و اقتصادی، وزن تولد، نوع شیر و چندمین کودک خانواده بودن ندارد. با این وجود این دردها در اکثر فرزندان مادرانی که باهوش هستند، بیشتر دیده می شوند.
معاینه های پزشکی کودکان مبتلا به کولیک روده
-نوزادانی که مبتلا به دردهای کولیکی هستند باید تحت مراقبت کامل قرار گیرند.
-از نظر معاینه سیستم های دیگر بدن با کودکان دیگر تفاوت ندارند و کاملاً طبیعی به نظر می رسند.
-شیر خوردن، اشتها، اضافه وزن، و رشد مناسب کاملاً طبیعی است و تفاوتی با کودکان دیگر ندارند.
درمان دردهای ناشی از کولیک روده
به دلیل اینکه علت این دردها مشخص نشده است، پس درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. ماساژ شکم، خواباندن نوزاد از سمت شکم بر روی زانوها و استفاده از بالش گرم به تسکین درد کمک می کند. در برخی موارد نیز با به کار بردن شیاف، درد و گریه شدید عصرانه نوزاد کاهش می یابد.
از داروهای گیاهی نظیر گل بابونه، ریشه ی شیرین بیان و غیره نیز می توان برای تسکین درد استفاده نمود. البته قبل از مصرف باید با پزشک اطفال مشورت شود.
پیشگیری از دردهای ناشی از کولیک روده
در روش شیر دادن به نوزاد خود دقت نمایید که هوای بلعیده شده توسط نوزاد در هنگام شیر خوردن از معده نوزاد خارج شود.
مادر باید دقت کند که کدام یک از روش ها، مانند بغل کردن، مالش دادن شکم، دمر خواباندن نوزاد و غیره در تسکین دردهای کولیکی و گریه شدید عصرانه نوزاد موثر خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.